Hintalow Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Yo Reggelt! Segítséget szeretnék kérni: jelenleg a gépemben csak egy nec satás dvd író üzemel, és e mellé szeretnék egy sima dvd olvasót (ide-set, mert nincs több sata csatlakozóm) kinek mi a tapasztalata? Minél halkabb és gyorsabb olvasóra lenne szükségem. (a gyorsaság a fõ szempont, mert az íróm, amellett, hogy nem is szabadna csak olvasásra használnom, még jó lassú is, kb fél perc mialatt felpörgeti a lemezt.) Várom a tapasztalatokat!
Pjotr Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Olvasót? Vegyél egy PATA írót, plusz egy ezres max. Jó lesz az úgy is.
Hintalow Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Háát nem tudom... Eddigi karrierem során elfogyasztottam magánhasználatra kb 5-6 drive-ot (tudom nem ipari mennyiség, de véleményalkotásra jó.) Szerintem az írók lomhábbak a beolvasásnál, mint az olvasók. Jelenleg egy játékkal játszom, és folyton a cd-ről óhajt töltögetni, és addig lazán kimerevedik minden, amíg ez a vacak méltóztatja felpörgetni a cuccot. És ÍÍÍÍÍdegesítő (még mielőtt valaki megkérdezi: cd-képet nem tudok belőle csinálni, mert akkor rejtélyes módon nem indul a a mélyen tisztelt informatikai művelethalmaz. Hogy állna bele a gerely a finnyás kódsoraiba )
Pjotr Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Valóban magasabb az elérési idejük, de például nekem van egy Pioneer DVD-121-es olvasóm, aminél az LG H66N DVD-íróm kétszer gyorsabban olvassa a lemezeket.
Bio3 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Hello Valaki tudna ajánlani Valami jó dvd-írót ami mindenféleképpen tud duplarétegû dvd-ket írni? ide kéne és kb 5000-6000 ft körül
Pjotr Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 LG GH22LP20 LSC IDE DVD-író dobozos fekete * NEC AD-7200A OEM
mrmatyi Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Üdv! Új LG DVD író után érdeklõdnék, milyet ajánlanátok, ami jó áron van, és precizen mûködik? Köszönöm!
Pjotr Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Konkrétan LG-t keresel, így nem nehéz a döntés. Keresd meg a legmagasabb számozásút, aztán vedd meg. Persze azt nem tudom, hogy kell-e pl. Secure Disc támogatás vagy épp Light Scribe. A második LG amit vettem, az egy H66-os volt. Ha tudsz ilyet szerezni, akkor garantáltan nyertél.
mrmatyi Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Ok! Köszi! Az LG honlapján most ez tûnik jónak: GH22LP20 A közeli boltban is hasonlót láttam: GH22NS30
MAJA Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Jó napot. Olyan DVD írót szeretnék venni, ami gravírozni is tud. Mivel még soha nem volt ilyenem, azt kérdezném milyent ajánlanátok, ill. mit kell figyelembe venni ezeknél a készülékeknél? Köszi
mizsi Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Az a fő kérdés, hogy LightScribe vagy LabelFlash gravírizást szeretnél? Nekem már mind a kettővel volt dolgom, tapasztalatom, hogy a LightScibe esetén érdemesebb kétszer megírni ugyanazt, hogy tökéletesebb képet kapjunk, míg a LabelFlash-nél elég egyszer is. A LightScribe-ot több író (Samsung, Asus, LG) támogatja, míg a LabelFlash-t tudtommal jelenleg csak a NEC. A nyersanyagok és az írók sacc kb. egy árfekvésben vannak.
MAJA Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Hello mizsi! Köszi a választ, gondolom érdemes ez utóbbit venni. Ehez van szoftver is?
Beatrix555 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Sziasztok! Mi a véleményetek egy LG-GSA H50L lightscibe dvd íróról? IDE csatlakozású. Nem jelent az gondot a mai pck-ben? (mivel kell kompatibilisnek lennie az ide csatlakozónak ?
Csaba_# Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Gondot nem jelent, viszont a mai alaplapokon már csak 1 db IDE interface van, ami max 2 db IDE eszköz csatlakozását teszi lehetõvé. Én személy szerint nem ajánlom, hiszen a IDE-s és SATA -s írók egy árban vannak.
aaa3 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Valaki tudna egy összefoglalót adni a márkák közti (minőségbeli) különbségekről? (Plextor kizárva, samsung és lg nem szimpatikus, de nem értek hozzá, úgyhogy bármire rábeszélhető vagyok...) élettartam, megírt lemezek minősége számít; sebesség, zaj, gravírozás, stb. cseppet sem. (satásat veszek dvd-ram támogatással de ez gondolom ebből a szempontból mindegy) És/vagy egyéb vásárlási tanács, megfontolandó dolog? szerk... Most épp necben vagy asusban gondolkodom, ha senki nem tud segíteni akkor valószínűleg asust veszek hétfőn, hallottam még régen valahol, hogy dicsérték. És most hogy nézem egy-egy gyártótól is nagyon sokféle típus van, mind hasonló árban... teljesen tanácstalan vagyok, az olcsóbbakban gondolkodom, de konkrét típusajánlat segítene.
KGigi Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Az LG-k és a NEC-ek elég jók. A Plextor-ral mi bajod van?
aaa3 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 az árán kívül +1. És köszi a segítséget mindenkinek. Nec lesz akkor ha asus nem annyira jó... De ha megveszem a legolcsóbbat ami még tudja a dvd-ramot (az 52xx-esek nem tudják, egyelőre ezt tervezem - NEC AD7203S-0B Fekete OEM), akkor az úgy jó lesz? Mert az a közhely úgy általában, hogy hiába ismert valamely gyártó a jó minőségéről ez csak a felső kategóriás termékeire igaz, és a belépő szint mindenkinél, kinél többé kinél kevésbé, hát... "nem olyan jó". Ha csak hiányzó feature-ök, nem érdekel. Ha rosszabbul írja meg a lemezt akkor igen. Nem értem hogy miért van a listán olyan sok ránézésre nagyon hasonló termék mindenféle típusszámmal ami nekem semmit sem mond . Elég nehéz bogarászni köztük annak aki nincs benne a témában. :/ Például barracuda vinyóból a .10 .11 stb. végződés újabb gyártástechnológia, alaplapokból is ránéz az ember hogy milyen csipszet stb, de hogy egy látszatra ugyanolyan optikai meghajtó 200Ft-al drágábban és egy kicsivel más típusszámmal... passz. (Például van 7220as is mitől jobb ha jobb, meg két ugyanolyan szám de az egyik -0B végződéssel... az A meg S a csatlakozó arra már rájöttem. Amelyik nem 0B-s azon volt lightscribe de semmiképpen sem mernék megesküdni rá hogy tényleg ez a különbség.) szerk., Végigrágtam magam az összesen, emellett döntöttem: NEC AD-7201S-0B OEM fekete, mert minimális árkülönbséggel többféle írásmód is szerepel a listán, +porbiztos ház (azt hallotam az optikai meghajtók LEGNAGYOBB ellensége a por) stb. A választást megnehezíti hogy a leírások nem konzisztensek, simán lehet hogy a többi termék is tudja ezt csak nincs feltüntetve. Még mindig nem tudom legalább a feléről hogy miben is mások/mit tudnak.
KGigi Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Ezt sajnos passzolom. Nem hiszem, hogy nagy gond lenne. ASUS-t ne, én megszívtam vele, pedig elvileg jó belseje van. Az elsõ hibás volt, de ez a második sem nyerõ.
Recommended Posts