mazda6diesel Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Sziasztok! Örököltem egy Acer Aspire 3690-es laptopot driver cd-k nélkül. Már mindent le tudtam szedni a netrõl kivéve az ethernet vezérlõt. Az Acer saját weblapján van fent 3 is de egyik sem jó. Az Xp kiírja hogy nem kompatibilis teljesen és nem biztos hogy mûködni fog. Nem is mûködik és még telepítéskor lefagyott. Az eredeti cd már bizti nem lesz meg. Hová forduljak szerintetek, mi a megoldás?
mazda6diesel Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Köszönöm! Megtaláltam a jó drivert! Annyit szeretnék még, hogy mit kell feltelepíteni ahhoz hogy mûködjenek a médiavezérlõ gombok?
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Segítsééég! Nemrég vettem Acer Aspire 5735z notebookot. Vista nélkül vettem (Linpus Linuxszal), és tettem rá xp-t, elvileg a drivereket is mind beszereztem, és a hálózati vezérlõ mégsem mûködik! LAN híján se wifi, se ADSL, semmi... Már mindent megpróbáltam abból a nemsokból, amit tudtam tenni az ügyben... Kérem, legyen valaki okos helyettem!
KGigi Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Van hibás vagy ismeretlen eszköz az eszközkezelõben? Egyébként a modemhez, az ethernethez és a wifihez külön-külön driver kell, azon kívül, hogy mindegyikkel hálózatra kapcsolódsz, nincs sok közük egymáshoz, teljesen más elven mûködnek. A wifi fõleg. A LAN egyébként annyit tesz, hogy helyi hálózat.
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Hibás és/vagy ismeretlen a Hálózati vezérlõ az Eszközkezelõben! Az Egyéb eszközök közt van, ugye. Köszi a linket, de innen szedtem õket én is, és ezekkel NEM megy... vagy én csináltam rosszul valamit. Linux alatt azonnali és tökéletes minden, de ne mondjátok, hogy akkor használjam azt, kérlek, még ha igazatok is van, mert speciális okokból MUSZÁJ netkapcsolatot létesítenem windows alatt is...
KGigi Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Egy vagy több? Mert ha egy, akkor vagy az ethernetnek, vagy a wifinek menni kell.
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 De az egyik se megy... Amikor az itthoni ADSL-t próbáltam bele, azért nem sikerült, mert a "hálózatnak nem sikerült IP-címet osztania".
kori Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 A következõ találat a Google-n. Itt Ezek már biztosan jók.
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Köszönöm, de itt is jártam már... Akkor ezek szerint mégis megvan minden, csak valami hiányzik! Mondjuk, ha már ennél a linknél tartunk: honnan tudom eldönteni, hogy a sokféle wireless driverbõl melyik kell nekem? Mert én kábé mindet föltettem, lehet, hogy túltengés van már...? azt hiszem, LANos csak egy volt, meg Ethernet is.
kori Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Nézd meg az EVEREST-el milyen hardverek vannak a gépedben, mert a progi oda irányít drivert letölteni ahova kell.
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 No, néztem Everesttel. Semmi egyértelmû utalást nem találtam arra, hogy itt Valami gáz lenne... Igaz, nem szoktam Everestet használni, lehet, hogy nem vagyok ráhangolódva a célzásaira... Komolyra fordítva, mit nézzek benne pontosan, és mit kellene látnom...?
Silme Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Közben kiderült, hogy nem tudom a wifi-kártya típusát, és azért nem találom a megfelelõ drivert. Namármost, a típus az Acer Nplify 802.11 bg vagy valami ilyesmi... Ez nem valami kimondott ismert, ennek ellenére van még remény drivert találni a szerencsétlennek?
Pjotr Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Aspire 5737Z szerver: ftp.work.acer-euro.com felhasználónév: névtelen (anonymous) távoli mappa: /notebook/aspire_5737Z/vista/Drivers/ Aspire 5735 szerver: ftp.work.acer-euro.com felhasználónév: névtelen (anonymous) távoli mappa: /notebook/aspire_5735/vista/Drivers/ Döntsd el, neked melyik van, mert 5735Z nem létezik. Az FTP kiszolgálón megtalálod a Vista-s drivereket, ezekbõl ki tudsz indulni a Wi-Fi kártyát típusát illetõen.
antiklaptop Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Sziasztok! Van egy marharégi laptopom, Toshiba Tecra T8000. Feltettem rá egy SP3-as XP-t és az aksiját "új hardver"-ként látja. Néztem hozzá drivereket neten (LINK), de XP-hez nincs drivere. Szóval csak hálózati áramról megy a gép. De egyáltalán nem értek a témához, úgyhogy lehet nem is driverhiány lesz a probléma. Ha valakinek lenne valami jó ötlete - azon kívül h. vegyek újabb laptopot - azt megköszönném.
Csaba_# Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Esetleg próbáld meg Windows 2000-es driver-el, nekem volt már olyan ami működött XP alatt is. Vagy ami a te szempontodból a legjobb, szerezz be egy Windows 2000 SP4-et, az már "majdnem" olyan jó, mint egy XP. Ezen a régiségen, amúgy sem fogsz észrevenni semmi különbséget.
gabeyboy Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Help !! Asus K50AB notebookhoz milyen drivert kell feltenni hogy mûködjenek a funció gombok?? elõre is köszönöm
Csaba_# Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Inkább valamilyen Utility program hiányzik. Nézz körül a letöltéseknél, az ATK vagy a Utilities kategóriában. Az se baj ha felrakod mindet.
imarko09 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Szinte mindenki küzd azzal a problémával, hogy a megvásárolt gépe kezdetben jól, gyorsan mûködik, majd egyre lassab lesz. Ennek kiküszöbölésére sajnos kevés figyelmet fordítanak az OSés PC gyártók. Sok mindent lehet e témában tenni (errõl sokat lehet olvasni), de én most csak a driverek frissítésével foglalkozom. A sebesség szempontjából is a legjobb, ha a gépen a legfrissebb driverek vannak. Nekem egy 5 éves Fu-Si Amilóm van, sok panaszom nem lehet rá, de már eléggé belassult, a rendszeres tisztogatás ellenére. A laptop honlapján csak a régi drivereket találom, tehát a cég nem frissíti a listát. Ha kézzel utánakutatok, találok egyes eszközökhöz drivereket, de nagyon macerás letölteni (regísztráció, fizetés stb). Vannak ún. driverscan programok, amikkel az adott számítógép drivereit fel lehet deríteni, és ezek (állítólag) megtalálják a legfrissebb drivereket is. Igen, a scannelés ingyenes, de a letöltésért már fizetni kell. Ha tudná az ember, hogy végülis az eredmény jó lenne, rászánna mondjuk 8-10 EFt-ot, de ez így zsákbamacska. Állítólag a ThinkPad gépekhez a gyártó honlapján mûködik ez a szolgáltatás, tehát a honlapról letöltött program felfrissíti a gépet a legújabb driverekre. Így kéne ennek menni minden gépnél! Van valakinek valamilyen jó áthidaló megoldása?
Pjotr Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Kézzel megkeresed magadnak a drivereket. Nincs áthidaló megoldás, azokat a driverkeresõ-mentõ vackokat meg illene elfelejteni.
arpsoft Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Én azt nem értem, hogy ha egy gép az eredeti driverekkel jól megy, akkor minek rá másik?
gabeyboy Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Asus gépen alvás gomb megnyomás után az történik ami kell, de mikor ébreszteném, akkor nincs kép, viszont minden más működik. Mit tegyek?
Recommended Posts