Jump to content
GSForum - Segélyvonal

dv bemenet

Recommended Posts

Posted

Hello,

Szeretnék vásárolni egy notebookot, amelyet videószerkesztési feladatokra kiválóan tudok használni. Ez jelen pillanatban a következõ eszközt jelenti:

asus notebook

A problémám a következõ:

A videókat adobe premiere pro-val vágom és dv bemeneten keresztül játszottam be a programba. Ezen a notebookon és a notebookok többségén nincs ilyen bemenet, ezen is csak s-video.

Nem vagyok egészen tisztában azzal, hogy s-videoval is hasonló módon tudom kezelni a premiere proban a filmeket (ha ez így van, máris gyõztünk), ezért egy megoldásra lenne szükségem ezzel kapcsolatosan.

Hogyan lehetne megoldani, hogy dv kazettáról notebookra helyezzünk filmet kifejezetten az adobe premier pro család kezei alá? (ez azt jelenti, hogy dv-avi megoldásban gondolkodom, és lehetõleg megkerülném egy esetleges programmal való konvertálást bármibõl dv-aviba)

Posted

Ezen például van FireWire. Az s-video pedig egy analóg képKImenet.

Posted

Mindössze egy új kábel kell, mert a Firewire bemenet a kisméretû lesz mint a kamera kimenete. Az asztali gépen használva biztosan nem egyforma volt a kábel két végén a csatlakozás.

A gondot laptopoknál inkább az egy merevlemez okozza, mert a premiere írtózatosan begyorsul, ha az átmeneti könyvtár, a bemeneti, és a kimeneti fájlok is külön merevlemezen vannak.

Posted

Így van, az Svideo valóban egy kimenet, bocsi. :)

A több merevlemez - probléma nemtudom mennyiben érinthet: az asztali gépemen is egy 160gigás merevlemezt használtam egy ~2400Mhzes intellel és meg voltam elégedve.

Akkor ehhez képest gondolom nem panaszkodhatom majd..

Köszi a segítséget!