Netuddki Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Sziasztok! Van egy Asus P5B MX alaplapom integrált Realtek hangkártyával. Win XP Sp3 Os van a gépemen. A hangkártya meghajtó programjának telepítésekor Hiba üzenetet kaptam : Nem lehet a HD audio eszközt telepíteni. Frissítettem új Bios-ra ,új hangkártya driver-re, stb . A hiba megmaradt. A Windows azt irja ki,hogy nincs eszközkezelõ telepítve. A félig feltelepült illesztõ program kezeli a hangkártyát a demo felületen .( effektek ,hangszín stb). Mi a probléma ? Hogyan tudnám rávenni az illestõprogramot ,hogy teljesen feltelepüljön? A Biosban engedélyezve van a kártya. Segítsetek !
Bata László Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 A BIOS-ban szokott lenni egy másik beállítás is a hangkártyára vonatkozólag: milyen üzemmódban van az elõlapi hangcsatlakozás? Ennek az állapota alaposan befolyásolja a hangkártya mûködését.
Thorgilis Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Sziaztok! Nekem is ugyan az a problémám. Csak azért írtam ide, hogy ha valahol megoldásra találna akkor a választ írja már ide is le légyszi .Az én problémá még annyival bővült, hogy az aida nem is tudja milyen az alaplapom. A segítséget előre is köszönöm.
mango Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Sziasztok! Segítség kéne, úgy néz ki letöröltem a hangkártyát a gépemről. Valami ilyesmi neve volt, hogy VIA Vinyl. Hogy tudok újra hozzájutni? Most nincs hangja a gépemnek. Az eszközkezelőben sárga kérdőjel van a Multimédiás audiovezérlő és az USB mellett. AZt írja nincsenek telepítve az illesztőprogramok. Az alaplap: K8V SE Deluxe, és minden cd-m megvan amit kaptam hozzá, csak nem tudom mi a teendő. Köszi minden segítséget, írhattok mail-ben is:
Alex99 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Akkor berakod az alaplap lemezét és telepíted. Nem bonyolult. Úgy is csinálhatod, hogy az Eszközkezelőben jobb katt a sárga kérdőjelre, majd illesztőprogram telepítése, vagy frissítése - nem tudom pontosan. Úgy is csinálhatod, hogy a gyártó oldaláról töltöd le hozzá a drivert.
mango Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Szia! Ezt mind próbáltam. Beraktam a telepítő cd-t, azt írja, nem talál rajta megfelelő programot. Töltöttem le a gyártótól, win zip fájl-ban jött le, most nem tudom, hogy a telepítés befejezte után kell-e valamit csinálni vele, mert hang még mindig nincs. De most már csak az USB vezérlő mellett van [sárga ?] az eszközkezelőben.
fórumozó Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Szervusztok! Hangkártyám és a hozzá tartozó driver azonosításával van problémám. Egy külsõ hangkártya azonosítása során különbözõ programok (Everest, Sandra, Driver Scan, Driver Agent Plus, Belarc Adviser) kétfajta hangkártyát jelölnek meg. 1./ Creative Sound Blaster PCI 128 (Ensoniq 5880) 2./ Creative Audio PCI (ES1371, ES1373) (WDM) Többségük a 2-es számú azonosítót hozza ki. A 2-es számú kártyát azonosítja be a Rendszer>Hardver> Eszközkezelõ is. Az a gondom, hogy a Creative kártyái között ezidáig nem találtam meg a fenti azonosítók alapján egyik típust sem (így a drivert sem). Azt tudom, hogy a kártya nem éppen fiatal generációt képvisel, de az archív állományban sem sikerült még megtalálnom. Ha tudtok valami információt a fentiekkel kapcsolatban, örömmel fogadom.
Alex99 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Nagyon egyszerű. Olyan programmal, ami le is tudja tölteni a megfelelő drivert hozzá megoldod. Nekem bevált. Esetleg előfordulhat olyan is, hogy az Eszközkezelőből is tudod tölteni hozzá. (Illesztőprogram frissítése.)
Chris1988 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy SoundMax Integrated Digital Audio integrált hangkártya van, és eddig kifogástalanul mûködött, most viszont egyes játékoknál néha másodpercekre is késhet a hang vagy akadozik olyanoknál is amiknél régen egyáltalán nem fordult ez elõ. Ezt a gépet úgy vettem meg egy ismerõsömtõl és nincs a hangkártyához telepítõ CD, szal gondolom ezekhez olyan nincs. Az oprendszerem már elég régóta nem lett úratelepítve mert túl sok az adat. Láttam hogy vannak külömbözõ letölthetõ programok a hangkártyához de mivel annyira nem értek ehez nem mertem velük kisérletezni nehogy valamit elcsesszek. Ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni. Válaszotokat elõre is köszönöm.
Csaba_# Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Én a helyedben mégiscsak elkezdeném archiválni azokat az adatokat, és újratelepíteném a rendszert. A hangkártyádhoz semmilyen szoftver nem kell -ha jót akarsz magadnak- csak a legújabb driver. Ha ennek ellenére sem jó, vegyél olyan hangkártyát, amihez még van rendszeres terméktámogatás.
Chris1988 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 (edited) Na igen, én is ettől féltem, de azt hiszem mostmár muszáj lesz újrarakni a gépem. Elötte még azért kipróbálom ezt a drivert lesz ami lesz, köszönöm a segítséget. Edited January 23, 2010 by Chris1988
somsom Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Sziasztok! Tudna valaki segíteni a következõ problémámon? Magnókazettáról próbálok zenét bedigitalizálni, és miközben rögzítem a hangot az a fülhallgatómon rendesen sztereóban szól, viszont a felvett hangot visszahallgatva kétcsatornás monó -t kapok. Próbáltam jetAudio-val, Sound Forge 9.0-val, GoldWave-el, az eredmény ugyanaz. Minden sztereóra van állítva, a magnódeck vonalkimenete a hangkártya vonalbemenetére kötve (mikrofonbemeneten is ugyanez a helyzet). Kábelgondot kizárom, mert akkor nem hallanám sztereóban, szóval a hangkártya megkapja a sztereo hangot, amit befelé a gépre kevert monóban ad. A hangkártyám Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1370), az alaplapom ASUS P5GC-MX. A segítséget elõre is köszönöm.
Batka0306 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Sziasztok! Problémám a következő lenne: van nálam 1 laptop amiről a hangkártya "eltűnt". A kártya integrált Realtech AC97. Próbáltam az alaplapi cd-vel újratelepíteni de nem sikerült. Próbálkoztam Linux Live cd-vel indítani a rendszert de az sem ismertre fel a hangkártyát. Milyen programmal tudnám azt megállapítani, hogy a kártya hardware hibás e vagy vlmi szoftveres a gond? Mert ezek után arra gyanakszom, hogy hardware hiba lesz. Segítségeteket előre is köszönöm.
nagyjani Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ha egyáltalán nem látszik a hangkártya sehol, akkor alaplapi hiba lesz. Csak úgy nem szokott eltûnni semmi. Ha így van, akkor a szokásos hiba lesz, az északi, vagy déli híd (amd vagy intel) kezd "kipattogni" a helyérõl, és nem csatlakoznak egyes pci eszközök. Maga a hangchip nem lazul ki, mert kicsi ehhez, elég jól megmarad. Azért csinálj egy bios frissítést mindenképpen, de ha tényleg nincs jelen, nem sok jóra számíthatsz.
Batka0306 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Köszi, hát megpróbálom, bár szerintem sincs sok esély rá, h sikerül "megmenteni". Everest se jelzett az audio egységrõl semmilyen infót és mikor már a Linux Live sem ismerte meg ott már gyanús volt. Egyébként van vlmi progi amivel meglehet állapítani, h üzemképtelen e a hangkártya? Van valami javaslatod? De persze bárki javaslatát szívesen veszem.
nagyjani Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ha az a helyzet amit írtam, akkor olyan mintha ott sem lenne a gépben. Everest megmutatja ha jelen van.
Batka0306 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Köszönöm a segítséged, valószínû, hogy igazad van.
DEXYKE87 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 HELLÓ... remélem jó helyre írok... nemrég vettem "DELL STUDIO 1737" laptoppot... feltelepítettem a Windows 7-est a problémám az lenne, hogy a hangkártyának 2 kijövetele van, de egyszerre nem megy a kettõ ezt nem lehetne valahogy megoldani??? próbáltam, hogy kapcsoljam be azt, amelyik nem megy, de ahogy bekapcsolom, kikapcsol az, amelyik éppen ment, keresgéltem, nincs olyan beálíttás valahól, ahól be lehet álíttani, hogy mindkettõ menjen egyszerre, de nem találtam semmit... felmerült a kérdés: Miért van két kijövetel, ha nem müködnek egyszerre ??? keresgéltem a neten, ide találtam... gondoltam megpróbálom, hátha okosabb leszek
KGigi Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Csak annyira jó, hogy ha állandó hangszóró van csatlakoztatva, ne kelljen kihúzni, ha fejhallgatót akarsz bedugni. Egyébként vannak olyan hangkártyák, ahol be lehet kapcsolni, hogy mindkét kimenet egyszerre szóljon, de ezeknél az alap integrált kártyáknál ezt nem szokták beépíteni a driverbe.
Dave891 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Egyik haveromnak Dell Studio-ja van, õ is mondta, hogy a két "kimenet" közül egyszerre csak az egyik aktív.
DEXYKE87 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 kösz a válaszokat... akkor ezzel a problémával kell éljek ...
Recommended Posts