Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pixel hiba

Recommended Posts

Posted

Üdv! Jó ez az új gép, most már gyakorlatilag semmi nem jó, kb. minden témakörbe írtam valamit. Ezúttal rövid leszek.

Két hetes képernyő, ma felfedeztem rajta egy pixelhibát. Netes rendelés. Erre hivatkozva vissza el lehet vinni, hogy cseréljék ki? Külön pixelgarancia nem volt.

Acer P223Wabd, az üzlet Pixmania.

Posted

Általában a szervízkönyvben van leírva az adott monitor tűréshatára. Megint csak általában a gyártók az ISO-ban meghatározott tűrést használják, de vannak eltérések márkánként is.

Ezeket onnan veszem, hogy pár évet lehúztam egy szervízben, ami 2-3 márkának a legnagyobbak közül volt márkaszervíze kicsiny hazánkban. Nevet nem mondok.

Mindenkinek aki pixelekkel küzd: ez itt elég részletesen leír mindent amit tudni kell:

http://www.dunacomp.hu/arlista/pixelh.pdf

Esetleg előfordulhatnak olyan szériák, amire teljes pixeltűrést vállalnak, ezt vagy minden pixelhibára értve (ritka) vagy minden pixelhibára, ami nem subpixel (még ritkább)

Ezt a szervíz meg tudja mondani. Ha jól emlékszem pl. a viewsonic-nak volt pár ilyen monitorszériája (persze a felsőbbkategóriások)

A linkelt doksihoz egy kis segítség: ha fekete v. fehér és minden háttér alatt látszik, az a teljes pixelhiba (minden színkomponens kiég) ha színes, és vannak hátterek, ami elött nem lehet látni, az a subpixel hiba (csak 1 v. 2 szín égett ki)

Remélem tudtam valamennyit segíteni a pixelhibával szenvedőknek :)

Tehát nincs olyan, hogy ki KELL cserélni (ha az eladás helyén kicserélik, az az ő dolguk, de ezt nem szabad összekeverni a garanciális cserével)

A szervíz pedig, ha tűrésen belüli, visszautasíthatja, mert neki sem ad újjat a márkaképviselet.

Ennyi. Jöhetnek az ellenvélemények :P

Posted

Ez sajnos tökéletesen az, amit vártam, meg olvastam korábban. Köszi a hozzászólást.

• 7 months later...
Posted

Sziasztok , úgy 1 éve vettem egy lg flatron l1919s tipusú monitort sajna a vásárlás után nemsokkal észrevettem hogy pixeles, szervízbe vittem egy hetet ültek rajta, adták a papírt hogy lehet kicserélni, ezután kaptam egy ugyanolyat de az is vacak volt még aznap visszavittem az üzletbe ki is cserélték (euronics ), megint az a gyanúm hogy pixelhibás a monitor tegnap esete vettem észre a bal odalon alig kivehetõen de látszik hogy ég 1 kis pixel, a videókarira is gyanakodtam de az nem lehet mert alig fél éves, majd délután megnézem haver gépén ha ott is világít akkor indulhatok a szervízbe, ahhol jobb esetben magint kicserélik, de az a ciki hogy az euronics-ben ilyen tipus nincs és nem nagyon akarok, tudok most ráfizetni Wide monitort meg egyáltalán nem szeretnék.

Posted

Azt is lehet az üzlettől kérni, hogy a vételárat fizessék vissza és venni egy másik típusú monitort. :) (egy pixelhiba miatt nem biztos, hogy cserélnek)

Posted

Ez aztán a pech! Én ugyan így jártam, egy Samsung 961BF monitorral amit az ipon.hu-ról rendeltem. 3- szor vitettem vissza mert minden alkalommal teljes pixel hibája volt pont középen (ráadásul világító pixel). :S Még szerencse, hogy ingyen hozták vitték. Negyedig alkalommal már egy 953 BW mellett döntöttem, de a gyakorlathoz hû maradva ez is pixel hibás volt, de ezúttal már nem zavaró helyen egy fekete döglött pixel a széle melletti második oszlopban. Így ezt már nem volt humorom visszavinni.

Mivel nekem ez volt az elsõ LCD monitorom, így mondanom sem kell, hatalmasat csalódtam ebben a technológiában. :mérges:

...(egy pixelhiba miatt nem biztos, hogy cserélnek)
Az LG-nek és a Samsungnak van a leghumánusabb pixelhiba garanciája. Már 1 alpixel hibánál is kötelesek cserélni 3 munkanapon belül :!:
Posted

Itt is igaz, hogy nem biztos az olcsóval jár jól a felhasználó, bár már elég jelentõs mértékben csökkentek a monitor árak. Katódsugárcsöveset már nem is árulnak, így csak azt lehet kérni az üzletben, hogy ha lehet próbálni és több típus közül válogatni. ;)

Posted

Nekem még mindig megvan az az egy beégett pixelem, csodálatos azt a lila pöttyöt nézni, különösen fehér alapon...

• 3 years later...
jagdtigger
Posted

Üdv :).

Egy rövid kérdésem lenne. Nemrég vettem észre hogy 5 pixel(a képen látható 4 plusz egy piros alpixel, az is sötét) megpusztult a monitoromon(LG W2486L):

IPB kép

Ez így kapásból garanciális vagy csak ezért nem cserélik ki? :bizonytalan:

Posted

Attól függ, hogy milyen típusú a garancia. Pontosan le van írva, hogy milyen típusú pixelhibára cserélik ki, illetve hogy ezekbõl hány darabnak kell lennie. Így látatlanban azt mondom, hogy elég esélyes, hogy cserélik.

jagdtigger
Posted

Köszi válaszokat :) . Hát remélem kicserélik mert anno igen drága jószág volt ez :D .

• 3 years later...
Posted

Nekem egy Casio ev-500 zsebtévén ragadt be egy zöld pixel. Hogyan lehetne eltüntetni?

Posted

Sajnos nincs cseredarab, tehát cserélni nem lehet...

(Esetleg egy fényképezőből kivett lcd-vel pótolhatnám?)

[OP]Destroy-man
Posted

Ha megegyeznek a műszaki paraméterek, akkor jó, különben nem fog menni, vagy ha megy is, akkor is hibásan.

Posted

Ahaa... Akkor tudsz mutatni esetleg olyan neten lévő videót, amiben apró darabkákra szednek egy ilyen tévét (hogy számomra ne legyen zsákbamacska, hogy milyen benne az LCD)?

Posted

Destroy-man, nem forgatnál egy videót, amiben apró darabkára szedsz egy ilyen tévét, aztán töltenéd fel a Youtube-ra, és tennéd be ide a linkjét?

Köszcsike! :facepalm:

Posted

Nem videó kell ide, hanem adatlap. Kikeresed, hogy milyen kijelző van benne, rendelsz cseredarabot, kiforrasztod a régit, be az újat. Ha képes vagy rá, hogy megcsináld, akkor magadtól is menni fog. Ha ebben bármi nehézséget okoz, felejtsd el.

Valószínűleg egyébként az életben nem szerzel olyan LCD-t, amilyen kell bele. Mondjuk fel nem fogom, miért kéne megmenteni egy ilyen húszéves, muzeális szart, de hát messze nem ez az egyetlen, amit nem értek a pcmester-univerzumból. :hááát: