Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Van nekem egy 286-os gépem amit fel szeretnek támasztani,az a gond hogy nem tudom hogyan kell felinstallálni a dos 5.0-at mert mar a dos 6.0 -at nem inditja. Pontos leirast szeretnék,a segitségeteket elõre is köszönöm!

Posted

Nekem is csak 6-os DOS-os könyvem van 580 oldalas :pislog: . Biztos van neked is busetup programos floppy-d, azzal próbálkozz! :hááát: Utoljára a 90-es évek közepén foglalkoztam a DOS-al. Nem is tudom tanítják ezt még számítástechnika órán? Letölteni nem lehet, mert szerintem még licensz védi.

Posted

Ha van CD-ROM a gépben, akkor nem lesz nehéz, bár 286-oson nem próbáltam még:

Boot Windows 98-as indítólemezzel, CD-ROM támogatással!

Berakod a DOS 5.0-át tartalmazó CD-t (ha floppyn van meg, akkor az összes floppy tartalmát felmásolod a lemezre)

D: [enter]

utána: D:\setup.exe vagy D:\install.exe

Szerintem fel fog menni, ha nem, tévedtem, Virtual PC-re így raktam fel, de a 6.22-est.

Posted

Csak egy a baj hogy a bios-ban is be kell allitani a cd-rom-ot es a 286-os nem tamogatja a cd-meghajtot,probaltam mar installalni a 6.22-est de mindig azt irta ki az installacioba hogy formatozzam a hardisk-etmert valami roszz szektor van rajta,es csak floppy-ra lehet rainstallalni ,de a hard disket mar joparszor,leformtoztam. hogyan tovabb?