CDNorbi8 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Nos, már megvettem a rendszerem, egy Samsung HT-X20 5.1-es rendszer, elég jól szól, és 600W RMS teljesítmény van feltüntetve. RMS, P.M.P.O., tényleges, zenei, szinuszos ilyen teljesítményekről hallottam eddig, és egyedül csak a PMPO-ról tudom hogy nagy 'csalás' - Peak momentary power output - pillanatnyi maximum teljesítmény. Szóval, a fent említett teljesítmények közül lehet hogy több is ugyanazt takarja, engem az érdekelne, melyik mutatja a hálózatból ténylegesen felvett áramot. Nemrég kaptam egy villanyórát az ismerősömtől, de az 50-es skálán 15-ös hangerő szinte meg sem mozgatta a számlálót. Légyszi' írjátok le pontosan, melyik mit jelent, vagy adjatok egy linket, ahol tudok olvasni a témáról. Előre is kösz, üdv.
ezermester Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Sinus: Egyetlen hangszín leadásakor, ekkora hangteljesítményt képes leadni folyamatosan. Sinus jel. (folyamatos zaj, búgás, sípolás) Zenei: Impulzusos hangtûrés. Csak átmeneti idõre képes leadni. Közérthetõen (bum-bum-bum, c-c-c,) P.M.P.O.: Maximális hangnyomás leadása. (Robbanáskor, de erre nem akarok tippet adni) A konnektornak ehhez semmi köze. Ezek a hangnyomási teljesítmények. Az áramfelvételt fogyasztásmérõvel nézheted meg. Párezerért kapsz hipermarketekben, elektromos boltokban. Szerintem, rajta van a papírja utolsó oldalain is. Kikapcsolt állapotban, és használat közben. Amúgy jól hallottad, elég sokat kamuznak a gyártók, errõl a témáról. Normális gyártó leírja a P.M.P.O. reklámja mellett, a rendes teljesítményt is. Lehet, hogy a tiéden is ott van valahol. Úgy büntetném õket, hogy rákötném a 100 Wattos hangszórójukra a 18Wattos erõsítõmet és percek alatt (ha bírja addig) rongyosra szaggatnám vele a hangszórójukat, nagy nyilvánosság elõtt. Hogy legyen rálátásod, én régebben diszkóztam iskola csarnokokban 100 Wattal. A rokonom sportcsarnokban élõ koncertet ad 400 Wattal. 1000 Wattal pedig lehet nyugodtan kültéri koncertet adni, amit a fél városban lehet hallani. Ehhez képest egy házi mozi rendszer, nem szakítaná be a tüdõm. Szétszedve egy x típusú 200 Watt P.M.P.O. hangszóróit, 5 Watt volt ráírva mindkettõre. Na az a zenei, úgyhogy tud vagy 3 Wattot sinusban.
CDNorbi8 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Köszi amit leírtál, és még kérdésem, hogy akkor az RMS melyikhez áll legközelebb?
ezermester Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Effektív teljesítmény jobban köze van a P.M.P.O.-hoz mint a zenéhez, vagy sinushoz, de nem a hangrobbanási szintet, hanem az egyes hangszórók maximális, szakadás elõtti teljesítményének pillanata. Ebben az esetben sem beszélünk normális, többsávú hanghullámok hallgatásáról, egy idõben. Egy kis ízelítõ a könnyebb emésztéshez, egy 2500Wattos RMS teszt, remélem lehalkítottad a subot. http://www.audiosystem.mobildata.hu/index....&Itemid=110 Ha RMS próbát végzel az amplitúdó, terhelése mellett nem képes egyéb hangot ugyanabban az idõben kiadni. Nem szabad összekeverni, ezeket a jelöléseket. Lényegében nem hazugságok, csak a kutyát nem érdeklik ezek a tesztek. A te masinád, a képekbõl és tapasztalatból ítélve, (hangszórónként 100W RMS) méretét tekintve, maximum 20Wattos zenei teljesítménnyel rendelkezhetnek, amit csatornánként kb. egy 6-10W-os erõsítõ hajt. A sub-ra azért rátettek valamivel többet, tehát az együttes reális hangerõ, zenehallgatás mellett maximumon olyan 80W-os zenei összteljesítménynek felel meg. Ami lebontva sub 30-50W, a többi 6-10W. Ennek már ablakrezgetõ, szomszédbosszantó, és utcáról felnézõ, tulajdonsága kell, hogy legyen. Ha felnõtt vagy és tusz vigyázni magadra, leírom a P.M.P.O. (robbanástesztet) PÜ.-ben, ha érdekel.
Recommended Posts