Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Nos, már megvettem a rendszerem, egy Samsung HT-X20 5.1-es rendszer, elég jól szól, és 600W RMS teljesítmény van feltüntetve. RMS, P.M.P.O., tényleges, zenei, szinuszos ilyen teljesítményekről hallottam eddig, és egyedül csak a PMPO-ról tudom hogy nagy 'csalás' - Peak momentary power output - pillanatnyi maximum teljesítmény.

Szóval, a fent említett teljesítmények közül lehet hogy több is ugyanazt takarja, engem az érdekelne, melyik mutatja a hálózatból ténylegesen felvett áramot. Nemrég kaptam egy villanyórát az ismerősömtől, de az 50-es skálán 15-ös hangerő szinte meg sem mozgatta a számlálót. Légyszi' írjátok le pontosan, melyik mit jelent, vagy adjatok egy linket, ahol tudok olvasni a témáról. Előre is kösz, üdv.

ezermester
Posted

Sinus: Egyetlen hangszín leadásakor, ekkora hangteljesítményt képes leadni folyamatosan. Sinus jel. (folyamatos zaj, búgás, sípolás)

Zenei: Impulzusos hangtûrés. Csak átmeneti idõre képes leadni. Közérthetõen (bum-bum-bum, c-c-c,)

P.M.P.O.: Maximális hangnyomás leadása. (Robbanáskor, de erre nem akarok tippet adni)

A konnektornak ehhez semmi köze. Ezek a hangnyomási teljesítmények. Az áramfelvételt fogyasztásmérõvel nézheted meg. Párezerért kapsz hipermarketekben, elektromos boltokban. Szerintem, rajta van a papírja utolsó oldalain is. Kikapcsolt állapotban, és használat közben.

Amúgy jól hallottad, elég sokat kamuznak a gyártók, errõl a témáról. Normális gyártó leírja a P.M.P.O. reklámja mellett, a rendes teljesítményt is. Lehet, hogy a tiéden is ott van valahol.

Úgy büntetném õket, hogy rákötném a 100 Wattos hangszórójukra a 18Wattos erõsítõmet és percek alatt (ha bírja addig) rongyosra szaggatnám vele a hangszórójukat, nagy nyilvánosság elõtt.

Hogy legyen rálátásod, én régebben diszkóztam iskola csarnokokban 100 Wattal. A rokonom sportcsarnokban élõ koncertet ad 400 Wattal. 1000 Wattal pedig lehet nyugodtan kültéri koncertet adni, amit a fél városban lehet hallani. Ehhez képest egy házi mozi rendszer, nem szakítaná be a tüdõm.

Szétszedve egy x típusú 200 Watt P.M.P.O. hangszóróit, 5 Watt volt ráírva mindkettõre. Na az a zenei, úgyhogy tud vagy 3 Wattot sinusban. :(

Posted

Köszi amit leírtál, és még kérdésem, hogy akkor az RMS melyikhez áll legközelebb?

ezermester
Posted

Effektív teljesítmény jobban köze van a P.M.P.O.-hoz mint a zenéhez, vagy sinushoz, de nem a hangrobbanási szintet, hanem az egyes hangszórók maximális, szakadás elõtti teljesítményének pillanata. Ebben az esetben sem beszélünk normális, többsávú hanghullámok hallgatásáról, egy idõben. Egy kis ízelítõ a könnyebb emésztéshez, egy 2500Wattos RMS teszt, remélem lehalkítottad a subot. :nénó::bezsong::fetreng:

http://www.audiosystem.mobildata.hu/index....&Itemid=110

Ha RMS próbát végzel az amplitúdó, terhelése mellett nem képes egyéb hangot ugyanabban az idõben kiadni.

Nem szabad összekeverni, ezeket a jelöléseket. Lényegében nem hazugságok, csak a kutyát nem érdeklik ezek a tesztek. :nem:

A te masinád, a képekbõl és tapasztalatból ítélve, (hangszórónként 100W RMS) méretét tekintve, maximum 20Wattos zenei teljesítménnyel rendelkezhetnek, amit csatornánként kb. egy 6-10W-os erõsítõ hajt. A sub-ra azért rátettek valamivel többet, tehát az együttes reális hangerõ, zenehallgatás mellett maximumon olyan 80W-os zenei összteljesítménynek felel meg. Ami lebontva sub 30-50W, a többi 6-10W.

Ennek már ablakrezgetõ, szomszédbosszantó, és utcáról felnézõ, tulajdonsága kell, hogy legyen. :lol:

Ha felnõtt vagy :cumizik: és tusz vigyázni magadra, :brucelee: leírom a P.M.P.O. (robbanástesztet) PÜ.-ben, ha érdekel. :szemöldök::pokolfajzat: