Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ESET NOD32

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A NOD32 3.0 alapbeállítása jó? Letöltés után kell valamit igazítani? Jobb a 3.0-ás alapon mint a 2.7-es maximumon?

Posted

Az antivirus szoftvereket érdemes maximum beállításokon használni.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Sziasztok!

Van egy kis gondom a NOD32-vel, nem tudom, hogy valakinek volt-e már hasonló problémája.

Ha elindítok egy merevlemezvizsgálatot, akkor egy idõ után (nálam éppen 70%-nál) megáll, mert nem tud megnyitni egy fájlt vagy valamit, és ezt írja ki a Scannig Logban:

F:\System Volume Information\MountPointManagerRemoteDatabase - error opening (Access denied) [4]

Nem fagy le a rendszer, mert ki lehet lépni a NOD-ból, de nem fut végig a víruskeresés. Egyszerûen nem megy tovább. Ez mitõl lehet? Lehet, hogy csak egyszerûen sokkal többet kell várni, amíg folytatja?

Egyébként a keresés folyamán több "error opening"-et s kiír bizonyos fájloknál, de ezeken túl tud menni és folytatja a keresést. De a fenti dolognál megáll. Nincs HDD aktivitás sem, de nem fagy le.

Mi a teendõ ilyenkor? Valakinek volt már hasonló gondja esetleg?

A segítséget elõre is köszönöm!

Edited by Stephan
Posted

Igen, nálam is kiírt ilyeneket, hogy hozzáférés letiltva. Lehetséges, hogy várnod kellene. Nekem is volt olyan, hogy egy helyben állt vagy 5 percig 29%-on.

Egyébként az F neked milyen meghajtó? Ha csak tároló, akkor kikapcsolhatod a rendszervisszaállítást az F-en, és akkor nem lesz abban a könyvtárban semmi, tehát nem fog megállni sem és gyorsabban is lefut a keresés.

Posted (edited)

Hát, nálam több, mint 5 perc...jóval több. :)

Az F meghajtó nálam tároló. Két részre van particionálva a winchim, a C ugye magától értetõdõ, az F pedig ilyenekre van fenntartva, hogy zene, video, játék.

Egyébként a C-nél is csinálja, hogy megáll, ott ezt írja ki:

C:\System Volume Information\MountPointManagerRemoteDataBase - error opening (Access Denied) [4]

Azt meg tudnád mondani esetleg, hogy hol lehet a rendszervisszaállítást kikapcsolni? Illetve ha kikapcsolom, az jár-e valamiféle negatív következménnyel?

Köszönöm amúgy a segítséget! :upsz:

Kérlek, ne idézz be teljes hozzászólást, amit közvetlenül elõtted írtak! Köszi! <Stephan>

Edited by Stephan
Posted

Kikapcsolni: Jobb klatty a sajátgépre - tulajdonságok - rendszer visszaállítása. Javasolnám, hogy kapcsold ki az összes meghajtón, ugyanis ha kicsit oda figyelsz a gépedre, nem fogod sosem használni, mellesleg a vírusok nagyon szeretik azt a könyvtárat, mivel alapból nem lehet hozzáférni. Egyébként nyersz vele sok Gb-t is ha kikapcsolod.

Posted (edited)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ha törölni szeretném a Nod32-t, van ehhez valami speciális program, mint a Kasperskynél? Néztem a Nod32 oldalát de semmit sem találtam. Vagy elég ha pl: Zsoft uninstallert használom?

Elõre is köszönöm az segítséget.

Szóköz az írásjelek után! Köszi! <Stephan>

Edited by Stephan
Posted

A Programok telepítése és törlésénél csak simán uninstallálod. Ennyi.

Posted
Kikapcsolni: Jobb klatty a sajátgépre - tulajdonságok - rendszer visszaállítása. Javasolnám, hogy kapcsold ki az összes meghajtón, ugyanis ha kicsit oda figyelsz a gépedre, nem fogod sosem használni, mellesleg a vírusok nagyon szeretik azt a könyvtárat, mivel alapból nem lehet hozzáférni. Egyébként nyersz vele sok Gb-t is ha kikapcsolod.

Na, megtörtént ez is, de ugyanúgy megakad mindkét meghajtómon a NOD. És ugyanúgy a RECYCLED mappánál, pedig kikapcsoltam a rendszervisszaállítást. Lehet, hogy utána újra kéne telepítenem a NOD-ot? Vagy van még valami, amit ki kéne kapcsolnom szerintem?

Posted

A mappa tartalmát töröld ki. Megnyitod a meghajtót a sajátgépben, eszközök, mappa beállításai, nézet, rejtett fileok megjelenítése. Ekkor megjelenik az említett mappa is.

Nálam ki van kapcsolva a rendszer visszaállítás, és az a mappa üres.

Posted

Hi

Én azt szeretném tudni hogy a spyware terminatorba épített antivírus progi nem kavar-e be a nod32-nek?

Posted

Én azt szeretném tudni hogy a spyware terminatorba épített antivírus progi nem kavar-e be a nod32-nek?

De azért ne várj tőle túl sokat. A NOD32 mellett ilyenképpen felesleges szerintem, inkább tegyél fel a NOD mellé egy jó anti-spyware programot aminek van valós védelme is.

Posted

Üdv!

Be akartam írni a NOD-nak az új felhasználónevet és jelszót, hogy tudjon frissíteni, de a beállításoknál e két mezõ szürke, nem kattintható. Ennek mi lehet az oka?

Posted
Élesítve van a teljes verzió?

Most már igen, és mûködik is. Köszi :-)

Posted

A NOD32 3-as verzióját használom, a mai napon többször elõjön az a kis ablak, amiben az adatbázis frissítésérõl kapok információt, de ezekbe csak annyi van beírva hogy a programösszetevõk frissültek. Mit kell ilyenkor csinálni a programmal?

Posted (edited)

Megint én vagyok!

Az miért van, hogy a nod-ban csak karanténba tudom helyezni a vírusokat és nem pedig irtani? :pislog:

Edited by Stephan
Posted

A karantén-ból ki tudod törölni. De nem mindig képes rá. :lol:

Posted

Mikor karanténba helyezi, tulajdonképpen akkor már eltávolította. De ha nem, akkor kitörlöd manuálisan a vírusos fájlt. De egyébként nem hiszem, hogy a karanténból ne tudnád véglegesen kitörölni. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Helló! A NOD-dal csináltam egy vírusirtást. Talált is egy mappában de oda nem tudok belépni. Ez a mappa a system volume information. Amikor beakarok lépni állandóan letilt. XP hom editon a rendszerem és hivatalos. Hogy tudnám törölni onnan a vírusos fájlt? Ja és mikor a kurzort rá teszem a system mappára azt írja hogy üres. Elõre is köszönöm az infót vagy a segítséget.

Posted

Windows XP Home Edition esetén:

1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.

2. Győződjön meg róla, hogy annak a partíciónak a gyökérmappájában van, melynek System Volume Information mappájához hozzá szeretne férni. Ha például a C:\System Volume Information mappához kíván hozzáférni, győződjön meg róla, hogy a C meghajtó gyökérmappájában van (a „C:\” prompt látható).

3. Írja be a következő sort, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

cacls "meghajtóbetűjel:\System Volume Information" /E /G felhasználónév:F

Ne feledje beírni az előző sorban látható módon az idézőjeleket sem. Ez a parancs a megadott felhasználót Teljes hozzáférés engedéllyel hozzáadja a mappához.

4. A gyökérmappában található System Volume Information mappát dupla kattintással nyithatja meg.

5. Ha a hibaelhárítás befejeztével szeretné eltávolítani az engedélyeket, a következő sort írja a parancssorba:

cacls "meghajtóbetűjel:\System Volume Information" /E /R felhasználónév

Ez a parancs eltávolítja a megadott felhasználó minden engedélyét.

Kipróbált, működik.

Posted

Alex99! Nekem a D meghajtó System mappában van a vírus a Nod szerint. Mikor engedélyezem a rejtett mappa beállítást akkor meg is jelenik ez a mappa is. Mikor a kurzort csak rá teszem akkor kiírja hogy üres a mappa. Ha viszont rá kattintok akkor megtagadja a hozzáférést. Ahogy leírtad pontról pontra a hozzáférést úgy csináltam. Az első pontig oké is volt minden. Azután már a C/ Document and system jött ki. Itt el is akadtam rendesen. Lenne valami megoldás még? Addig is próbálkozom majd. Ja a prompt mappa nincs se a C se a D meghajtón.

Posted

lorinczti

Akkor névre szólóan leírom neked. :D

Start - Futtatás, beírod, hogy cmd - Enter - ezt a sort szépen másolás - beillesztéssel a fekete hátterű ablakba -> cacls "D:\System Volume Information" /E /G lorinczti:F

- Enter.

Sajátgép - Eszközök - Mappa beállításai - Nézet - vedd el a pipát az operációs rendszer védett filejainak elrejtése elől, és a rejtett fileok és mappák elé pedig tedd be a pöttyöt a megjelenítése elé.

Ezzel már hozzá is fértél a D meghajtó System Volume Information mappájához.