Dani991 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Sziasztok! Közületek csinált már valaki teljesen egyedi sablont blogger.com-féle blogra? Ha igen, akkor hogyan? Nekem elég bonyolultnak tûnik a HTML kódja, itt egy részlet: <b:skin><![CDATA[ ...CSS kód... ]]></b:skin> Mit jelentenek ezek a tagek, amik közé a CSS kód van írva? Egy másik részlet: <div id='sidebar-wrapper'> <b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'> <b:widget id='LinkList1' locked='false' title='Fõmenü' type='LinkList'/> <b:widget id='BlogArchive1' locked='false' title='Archivum' type='BlogArchive'/> <b:widget id='AdSense1' locked='false' title='' type='AdSense'/> </b:section> </div> Hogyan mûködik ez a <b:widget ... /> tag? És ha nem div-ekkel, hanem táblázattal szeretném megcsinálni a sablont, akkor csak simán pakoljam át a div tartalmát a táblázatba?
Lord Webber Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Sziasztok! Következõ a problémám: Blogol.hu-ra vagyok regisztrálva, ott írom a blogom. Megformáztam a sablont a saját ízlésemnek megfelelõen. Készítettem hozzá több skint, és arra nincs ötletem, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy egy linkre kattintva megváltozzon a háttérkép és a stíluslapban pár dolog... Van ötletetek?
payskin Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ha a blogmotor lehetővé teszi saját JavaScriptet futtatását, akkor megoldható, pusztán HTML-ből azért sem látok rá esélyt, mert gondolom a skin is CSS-ben van összerakva...
Lord Webber Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 És JavaScriptben tudnál nekem segíteni kicsit, mert nem nagyon vagyok benne otthon...
payskin Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 JavaScriptből meg tudod címezni az ID-vel ellátott HTML elemeket (getElementById) vagy be tudsz olvasni bizonyos tageket (getElementByTagNames), majd meg tudod változtatni a stílusukat. Ez egy programozási nyelv, nincs mese, meg kell tanulni, ha az ember alkotni akar valamit benne. Itt a W3 hivatalos JS oktatóoldala, valamint az Unobtrusive JavaScript módszert érdemes mindenképpen megtanulni.
Lord Webber Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Igazad van, köszönöm az oktatóanyagokat, próbálkozom vele. Rendes tõled, Balázs.
Recommended Posts