Jump to content
GSForum - Segélyvonal

hangkártya szoftver

Recommended Posts

Posted

Kedves Problémamegoldó!

Sikerült véletlenül letörölnöm a hangeszköz szoftverét a gépről. Namármost telepítő cd-m nincs. Az új hardver hozzáadás a vezérlőpult menüből sem jött össze. Tanácstalan vagyok hogyan tudnám újra működőképessé tenni a gépem. Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B, úgy rémlik a szoftver valami auduo 97 volt. Ha valaki tudja megoldást kérem írja meg tomega@freemail.hu

Kösz!!!

Posted

Meg kell nézni az alaplap pontos típusát (mondjuk a bios ondulásakor), és a gyártó oldaláról letölteni hozzá a drivert. Ha így sem megy akkor a vezérlõpult rendszer eszközkezelõben el kell távolítani a hangeszközt, utána meg fogja találni induláskor.

Posted
Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B

Nézõpont kérdése: ez ugyanis valóban hardver, abban viszont jól tévedsz, hogy ez a DVD-íród, nem pedig az alaplapi hangkártyád. ;)

• 2 months later...
thevalian88
Posted

Sziasztok! :Sír:

Lenne egy baromi nagy bajom! :( hasonló mint amit már olvastam leszedtem egy tisztító progit és letörölte az audióeszközöm szofverét, rákerestem már meg minden, de nem is találja mint hardvert. Telepítő lemez nincs sajnos, próbáltam nézni a gépházat (nem vok nagy számtech guru) és nagyjából kiírtam mim van beépítve: ABIT NF7 , ATi (sajnos nem tudtam leolvasni hanyas) NVIDIA NFORCE2 MCP-T.

Az lenne a kérdésem ,hogy honnan tudom kideríteni milyen a hardverem, vagyis milyen típusú a hangkártyám? Hangokkal dolgozom, így sürgős lenne megoldani a problémát. A számítógépet 2004ben vettem Pentium 4es. Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

Posted

Jobb klikk Sajátgép - Kezelés - Eszközkezelő. Ott van a hang is.

Az e-mail címet takarítsd ki.

Posted
Innen letöltheted az Nforce chipset drivert, az tartalmazza az audiót is. Elõször az eszközkezelõben egy eltávolítás, ha látható a hardver, mert lehet, hogy újraindítás után, mikor megtalálja telepít magától. Ha nem, akkor az elõzõ.
thevalian88
Posted

Köszönöm a segítséget Jani, mûködik! 1000 hála!

Minden jót!

thevalian88
Posted

Még lenne egy kérdésem!

Szerintetek mitől lehet az, hogy ha rácsatlakoztatok 1 kamerát a gépemre IEEE 1394/FireWire porton, nem ismeri fel? Lehet, hogy valamikor letöröltem a drivert? Mit lehetne ennek csinálni, hogy fusson? Lelehet valahonnan töltetni drivert ehhez?

Posted

WinXP SP2-tõl felfelé nem kell hozzá semmi. A Movie Makernek is látnia kell. Esetleg magát a kártyát , vagy ha integrált, akkor a portot kellene eltávolítani az eszközkezelõben és újraindítani a rendszert, ha a kamera másik gépen mûködik.

Posted

Kezdjük ott, hogy az Eszközkezelõben a Hálózati eszközök között látszik a FireWire?

IPB kép

thevalian88
Posted

Igen ez megvan, tovább mi a teendõ?..

Posted

Ha ez így megvan, akkor a FireWire kártya drivere megvan, az biztos, különben sárga kérdőjelek lennének a neve mellett vagy piros felkiáltójelek. Nem tudom, hogyan tovább, mert elvileg innentől kezdve nem kell semmilyen driver, legjobb tudomásom szerint. Az ember rádugja a kamerát, és kész. :(

Milyen kameráról beszélünk egyébként? Lehet, hogy meg kéne nézni a gyártónál, hogy nincs-e erről valami info.

Posted

Nem valami spéci kamera, amihez fel kell tenni a gyártó programját? Amikor bedugod a kamerát, akkor szimplán nem érzékeli, vagy ismeretlen hardvert lát?

Posted

A DV kamerákhoz nem kell semmi az biztos. Ha idáig meg van az eszközkezelőben az IEE1394, akkor el kell távolítani, majd újraindítani a rendszert. Egyenlőre ennyi.

A Fradi a 87. percben gólt rúgótt, ezzel egyenlőre hozta a meccset a Sajóbába ellen. Egyelőre marad az NB2-ben.

thevalian88
Posted

A kamera egy SONY DCR-TRV15E PAL mini DV-s. Valójában be akarom vinni a filmet, de nem érzékeli a kamerát mintha be sem lenne dugva. Vettem másik DV kábelt de úgy sem megy... Nem tudom mi lehet a gond, a driver megvan , de még sincs semmi...

• 2 weeks later...
Posted

Operációsrendszerem újratelepítése után a hangkártyámat nem ismeri fel a gépem. ABIT alaplapi hangkártyámhoz nem tudom telepiteni az illesztőprogramot mivel nincs meg a CD hozzá. Ingyenes programot merről lehetne letölteni hozzá? Másik problémám, hogy mivel újra lett telepítve, azóta az LG CD-olvasomat nem hogy nem ismeri fel, hanem mutatni sem mutatja, hogy van a gépben. Ez mitől lehet? És sajnos a tipusukat sem ismerem.

Előre is köszönöm. :)

Posted

Ugyanabból az okból nem működik a rendszer két eleme sem korrekten. Alaplapi drivereket fel kell tenni! Ha nincs CD, gyártó oldalán megtalálod!

• 2 months later...
Posted

Üdv mindenkinek!

Nekem is lenne egy kis problémám. Valahova elkajlódott az alaplap telepítõ cdje, ami nem sokat számít, mert a hangot azzal sem lehetett feltelepíteni. Már más fórumokon is láttam, hogy az Asus M2N alaplap sound drivere nem mûködik rendesen és sajnos nekem is ilyen van. Bárhonnan szedem le a telepítõt sehogysem mûködik.

Az Audio Device on High Definition Audio Bus-sal van valami.

Ha valaki tud segíteni az szóljon. Elõre is köszönöm.

alaplap: Asus M2N

rendszer. Win. Xp. Prof 2002-es verzió

processzor: AMD Athlon 64

VGA: G-force 7600 gs

Posted

Ha nincs telepítve legalább az SP2 a Windows XP-hez, ne csodálkozz, ha nem megy. :hááát:

Posted

Már az SP3 is telepítve van és mégsem mûködik.

Posted

Eszközkezelőben látszik? Ha nem, engedélyezd az összes rá vonatkozó beállítást a BIOS-ban.

Formázz (integrált SP3-as lemezzel) > alaplap driver fel > utána hangkártya driver.

Posted

A hangot még mindig nem tudtam feltelepíteni. Valaki aki ért hozzá kisegíthetne.

• 2 weeks later...
Posted
kisegíthetne.

Persze. Milyen tipusú a hangkártyád?

Ha nem tudod, akkor milyen tipusú az alaplapod? ( de pontosan, mert az kevés, hogy Asus M2N esetleg foto?)