tomega Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Kedves Problémamegoldó! Sikerült véletlenül letörölnöm a hangeszköz szoftverét a gépről. Namármost telepítő cd-m nincs. Az új hardver hozzáadás a vezérlőpult menüből sem jött össze. Tanácstalan vagyok hogyan tudnám újra működőképessé tenni a gépem. Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B, úgy rémlik a szoftver valami auduo 97 volt. Ha valaki tudja megoldást kérem írja meg tomega@freemail.hu Kösz!!!
nagyjani Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Meg kell nézni az alaplap pontos típusát (mondjuk a bios ondulásakor), és a gyártó oldaláról letölteni hozzá a drivert. Ha így sem megy akkor a vezérlõpult rendszer eszközkezelõben el kell távolítani a hangeszközt, utána meg fogja találni induláskor.
payskin Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B Nézõpont kérdése: ez ugyanis valóban hardver, abban viszont jól tévedsz, hogy ez a DVD-íród, nem pedig az alaplapi hangkártyád.
thevalian88 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Sziasztok! ír: Lenne egy baromi nagy bajom! hasonló mint amit már olvastam leszedtem egy tisztító progit és letörölte az audióeszközöm szofverét, rákerestem már meg minden, de nem is találja mint hardvert. Telepítő lemez nincs sajnos, próbáltam nézni a gépházat (nem vok nagy számtech guru) és nagyjából kiírtam mim van beépítve: ABIT NF7 , ATi (sajnos nem tudtam leolvasni hanyas) NVIDIA NFORCE2 MCP-T. Az lenne a kérdésem ,hogy honnan tudom kideríteni milyen a hardverem, vagyis milyen típusú a hangkártyám? Hangokkal dolgozom, így sürgős lenne megoldani a problémát. A számítógépet 2004ben vettem Pentium 4es. Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!
Alex99 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Jobb klikk Sajátgép - Kezelés - Eszközkezelő. Ott van a hang is. Az e-mail címet takarítsd ki.
nagyjani Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Innen letöltheted az Nforce chipset drivert, az tartalmazza az audiót is. Elõször az eszközkezelõben egy eltávolítás, ha látható a hardver, mert lehet, hogy újraindítás után, mikor megtalálja telepít magától. Ha nem, akkor az elõzõ.
thevalian88 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Köszönöm a segítséget Jani, mûködik! 1000 hála! Minden jót!
thevalian88 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Még lenne egy kérdésem! Szerintetek mitől lehet az, hogy ha rácsatlakoztatok 1 kamerát a gépemre IEEE 1394/FireWire porton, nem ismeri fel? Lehet, hogy valamikor letöröltem a drivert? Mit lehetne ennek csinálni, hogy fusson? Lelehet valahonnan töltetni drivert ehhez?
nagyjani Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 WinXP SP2-tõl felfelé nem kell hozzá semmi. A Movie Makernek is látnia kell. Esetleg magát a kártyát , vagy ha integrált, akkor a portot kellene eltávolítani az eszközkezelõben és újraindítani a rendszert, ha a kamera másik gépen mûködik.
payskin Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Kezdjük ott, hogy az Eszközkezelõben a Hálózati eszközök között látszik a FireWire?
payskin Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Ha ez így megvan, akkor a FireWire kártya drivere megvan, az biztos, különben sárga kérdőjelek lennének a neve mellett vagy piros felkiáltójelek. Nem tudom, hogyan tovább, mert elvileg innentől kezdve nem kell semmilyen driver, legjobb tudomásom szerint. Az ember rádugja a kamerát, és kész. Milyen kameráról beszélünk egyébként? Lehet, hogy meg kéne nézni a gyártónál, hogy nincs-e erről valami info.
KGigi Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Nem valami spéci kamera, amihez fel kell tenni a gyártó programját? Amikor bedugod a kamerát, akkor szimplán nem érzékeli, vagy ismeretlen hardvert lát?
nagyjani Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 A DV kamerákhoz nem kell semmi az biztos. Ha idáig meg van az eszközkezelőben az IEE1394, akkor el kell távolítani, majd újraindítani a rendszert. Egyenlőre ennyi. A Fradi a 87. percben gólt rúgótt, ezzel egyenlőre hozta a meccset a Sajóbába ellen. Egyelőre marad az NB2-ben.
thevalian88 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 A kamera egy SONY DCR-TRV15E PAL mini DV-s. Valójában be akarom vinni a filmet, de nem érzékeli a kamerát mintha be sem lenne dugva. Vettem másik DV kábelt de úgy sem megy... Nem tudom mi lehet a gond, a driver megvan , de még sincs semmi...
*Guerilla* Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Operációsrendszerem újratelepítése után a hangkártyámat nem ismeri fel a gépem. ABIT alaplapi hangkártyámhoz nem tudom telepiteni az illesztőprogramot mivel nincs meg a CD hozzá. Ingyenes programot merről lehetne letölteni hozzá? Másik problémám, hogy mivel újra lett telepítve, azóta az LG CD-olvasomat nem hogy nem ismeri fel, hanem mutatni sem mutatja, hogy van a gépben. Ez mitől lehet? És sajnos a tipusukat sem ismerem. Előre is köszönöm.
nagyjani Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ugyanabból az okból nem működik a rendszer két eleme sem korrekten. Alaplapi drivereket fel kell tenni! Ha nincs CD, gyártó oldalán megtalálod!
nemtudommi Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Üdv mindenkinek! Nekem is lenne egy kis problémám. Valahova elkajlódott az alaplap telepítõ cdje, ami nem sokat számít, mert a hangot azzal sem lehetett feltelepíteni. Már más fórumokon is láttam, hogy az Asus M2N alaplap sound drivere nem mûködik rendesen és sajnos nekem is ilyen van. Bárhonnan szedem le a telepítõt sehogysem mûködik. Az Audio Device on High Definition Audio Bus-sal van valami. Ha valaki tud segíteni az szóljon. Elõre is köszönöm. alaplap: Asus M2N rendszer. Win. Xp. Prof 2002-es verzió processzor: AMD Athlon 64 VGA: G-force 7600 gs
Pjotr Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ha nincs telepítve legalább az SP2 a Windows XP-hez, ne csodálkozz, ha nem megy.
nemtudommi Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Már az SP3 is telepítve van és mégsem mûködik.
Pjotr Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Eszközkezelőben látszik? Ha nem, engedélyezd az összes rá vonatkozó beállítást a BIOS-ban. Formázz (integrált SP3-as lemezzel) > alaplap driver fel > utána hangkártya driver.
nemtudommi Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 A hangot még mindig nem tudtam feltelepíteni. Valaki aki ért hozzá kisegíthetne.
ezermester Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 kisegíthetne. Persze. Milyen tipusú a hangkártyád? Ha nem tudod, akkor milyen tipusú az alaplapod? ( de pontosan, mert az kevés, hogy Asus M2N esetleg foto?)
Recommended Posts