Herceg Attila Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Újraindítás után érdekes változás történt: a képernyő szélein sárgás, zöldes, lilás, pirosas sávok jelentek meg, míg a közepe fakó, és szürkés kékes árnyalatot kapott. Mozgattam a kábeleket, ki-be kapcsoltam, máshova helyeztem el, óvatosan megmozgattam, újratelepítettem. Sajnos nem javult meg. Hibaüzenet nem jelentkezett egyszer sem. Van egy tartalék régi monitorom, az tökéletesen működik. Mi történhetett?
Hintalow Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ez szervízprobléma lesz. Ha garos, akkor irány a szervíz, ha nem garos, akkor irány a telefon, és szervíz felhív, esetleg hiba alapján is meg tudják mondani, hogy mennyibe kerülhet. (persze ha akarod javíttatni) Lcd v. Crt monitor?
Herceg Attila Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 CRT monitorról van szó, viszonylag "fiatlal"4.éves, nem volt túl sokat "gyötörve".Az aznapi elsõ bekapcsoláskor érdekes sercegõ hangot produkált, de minden jól mûködott, miután felállt a rendszer! Az utána történt újraindítástól van a baj!
Hintalow Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Akkor az már a betegségének az elõjele volt szerintem. Ez szervíz lesz, garancián már túl van sajnos. Ha érdekel a javítása, hívd fel a garanciaszervízt, hogy mennyi lehet fizetõsben.
Gereby Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Demagnetizálni próbáltad már? Ha az se segít, akkor nyilván a szinkezelõjével lehet valami gáz. Az még akár mozgatással is orvosolható ha leveszed a hátlapot és a képcsõ végén lévõ dobozkát megpiszkálod. (Feltétlen áramtalanítsd elõtte!)
Herceg Attila Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 A demagnetizálás alatt mit értessz konkrétan?Nem vagyok túl profi a témában.
Pjotr Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Keresd meg ezt a funkciót a monitorod menüjében! Lemágnesezés a neve, ha magyar a menü (patkómágnes áthúzva, vagy valami ilyesmi a jele). A mágneses hatásokat nullázza le a monitoron.
Hintalow Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ha pedig ángálius a menû akkor degauss néven szokott futni.
Recommended Posts