blizini Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Sziasztok! A következõ a problémám: Vistám van, hozzá való Media Playerrel. A filmek lejátszása esetén sokszor nézhetetlenül lassú. Akad a kép, megáll, néha a hang megy közben tovább stb... Mi lehet a probléma? Esetled a Codec-kel van gond, vagy szerintetek a Media Player a hibás? Tudtok valamilyen videolejátszót ajánlani, amelynél nem fordul ez elõ? Köszönöm elõre is.
Alex99 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Ha uninstallálod(tad) a kodekeket, akkor itt van ez: Link.
Omega32 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Szerintem a alternatív lejátszót itt most ne tekintsük megoldásnak... Az inkább a végső. Elsődleges kérdés: Milyen kodek(ek) vannak fennt az alapokon kivül (ügye kodekpakk nincs?!), és a filmfájl mit takar (dvd, wmv, vagy valamilyen avi stb.)? A legfrissebb driverek fennt vannak (hangkártya, videókártya, chipset)?
blizini Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 K-Lite codec pack van fent. Ez lehet a gond?? Mielött nem töltöttem ezt le, nem tudtam lejatszani a filmeket. Avit probaltam lejatszani es tenyleg nezhetetlen. Köszi az eddigi hozzaszolasokat:)
Omega32 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Akkor Windows újratelepítés... Tele van a fórum ezzel, egy sima unistall nem fogja megoldani. Minél több kodek van a gépen, az (Media Player) annál lassabb. Csak olyan kodeket tegyél fel, amit sokszor fogsz használni (Gspottal megtudod nézni, az aktuális fájlhoz mi kell). Egy két egzotikus kodek esetén pedig használj beépített kodekeket tartalmazó lejátszót. A VLC Media Player gyakorlatilag mindent megeszik, és nem terheli a gépet sok szeméttel.
Alex99 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Légy szíves ne telepíts kodekeket, köszi. Túl sok volt már a zöldképernyős film, meg hasonló. Ja és packet se. Ott lesz a VLC, majd megoldja.
Omega32 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ebben is lehet valami. Mindenestre jól kiforrott kodeket nyugodtan lehet telepíteni. Ha veszel, és telepítesz egy DVD-lejátszó programot (PowerDVD, WinDVD), akkor a Media Player le fogja játszani a dvd filmeket (dvd-írok mellé ingyen dobálják ezeket, igaz nem a mindenttudó változatot). Emellé fel lehet még tenni egy hivatalos DivX-et (Így Media Playerben tudod nézni a PC Studiót ), és kb. itt vége is van. Pár kodeket a Microsoft alapból telepít (mp3 stb.), így az elterjedt formátumokat le fogja játszani a Media Player, legyen szó videó, vagy hangállományról. És ha így valamit nem játszik le, akkor előveszed a VLC-t (mov, rm, flv, avi variánsok stb.). Minél több kodek van telepítve annál lassabb a rendszer (nemcsak a lejátszó), és meg van az esélye, hogy valami noname kodek ütközni fog valamivel, és akkor jönnek a tiedhez hasonló problémák. Persze itt az a központi kérdés, hogy mindenáron a Media Playert akarod-e használni.
Recommended Posts