Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Áramkimaradás után

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Pár napja volt több áramkimaradás, és utána állandóan a chkdsk a lemez konzisztenciát ellenõrzi.

Ez internet letöltés közben történt, és csak 1 partíción, ahová letöltés irányult.

Leellenõriztem a teljes lemezt, nem talált hibát.

Mi lehet a gond?

Elõre is köszi. :mérges:

Posted

Akkor hagy végig futni, utána jó lesz. Ha nem meg formáztasd meg.

Posted

Köszi, de végigfutott nem is egyszer.

Ha lehetne a formázást kihagynám, de ha nincs más ötlet akkor kénytelen leszek.

Talán FAT tábla sérült?

:ötlet:

Posted
Ez egy érdekes cikk, és szerintem megtalálod benne a problémádra a választ.
Posted

T. greenstone!

Ez valóban nagyon érdekes és hasznos cikk, ajánlom másoknak is, és nem csak az én hibám kijavítására lehet használni!

Kipróbálom, és visszaírok.

Nagyon köszönöm!!

Posted

Nagyon szívesen, remélem segíteni fog. ;)

Posted

T. greenstone!

Kipróbáltam, és superul mûködött is, kikapcsolta az ellenõrzést a meghajtón, rendesen be bootolt a rendszer.

Amikor visszaállítottam az eredeti állapotot, ismét ellenõrzést végzett - mondjuk ez érthetõ is -.

Ami aggaszt engem, az a hiba - mert van - , azt szertném megszüntetni, mert ha kikapcsolom az ellenõrzést, az csak pillanatnyi állapot. Nem tudom milyen következményei vannak, ha kikapcsolom a partíció ellenõrzését, és esetleg valami másik hiba is elõfordul, akkor nem tudok róla.

Ha egy mód van rá, az ellenõrzést nem szeretném kikapcsolni, inkább a hibát megszüntetni.

Lehet, hogy nem jól okoskodom???

A cikk amit küldtél, nagyon jó, nem is tudtam, hogy ilyen is van a win-ben.

Posted

T. tüsike!

Ez a chkdsk segédprogram ha egyszer lefutott, akkor utána helyreállítja az árván maradt fájlokat, és egyebeket, amit tud. Ha minden indításkor leellenőrzi, és nem javít utána semmit, akkor valószínűleg az egyik meghajtón van egy olyan fájl ami nem tetszik neki, ezért újra és újra megpróbálja megjavítani. Ezért lehet letiltani, hogy ne próbálkozzon minden idításkor, mert nem tudja megjavítani. Tehát már nem csinál semmit, csak mindig leellenőrzi a köteteket, így nem (kellene) jelentkeznie más problémának. Esetleg nézd meg a merevlemezed állapotát a Hard Disk Sentinel nevű programmal, és nézd meg, hogy nincs-e hibás szektor, valamit nem ártana még a windows lemeztöredezettségmentesítőjét is lefuttatni, hátha ez segít, és nem akarja többször leelenőrizni a chkdsk a kötetket.

Tehát összefoglalva a chkdsk segédprogram letiltása nem okoz(hatna) más problémát.

Posted

T. greenstone!

köszi a hasznos információt, kipróbálom, remélem sikerül.

A hard disk sentinel-t lefuttattam, nem talált hibát.

A lemeztöredezettségmentesítõ viszont gondban volt.

leírás 01

leírás 02

:ötlet: