Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Segítséget szeretnék kérni.

DivX-es DVD-m van, eddig csak simán adatlemezként írtam ki a filmeket (1 lemezen 3-4 film)

de most szeretnék olyan divix-es DVD-t készíteni ami menüvel indul, de nem újraonvertálni a már meglévõ filmeket, hanem csak egy menüt készíteni.

Jó lenne valamilyen magyar nyelvü proram.

Mit ajálnátok?

• 1 month later...
attila8000
Posted

Kipróbáltam a Quick Menu Builder programot, azzal tudtam egy olyan DVD-t készíteni amelyik re csináltam menüt és beraktam öt clippet (nem lettek újrakonvertálva), mikor a számítógépbe berakom a lemezt az elindul és beadja a menüt amivel el tudom indítani a clippeket, de a DVD lejátszó(DivX-es) nem indítja el a menüt csak megnyitja a lemez tartalmát.

A lemezen tartalma:

5 video file

scr mappa

menü exe

Autorun inf

tartalma:

[Autorun]

Open=Menu.exe

Icon=Menu.exe

Valamit át kellene írnom hogy a DVD lejátszón is induljon?

Posted

Amit készítettél az egy normál, PC-s automatikusan induló DVD. Ezzel elsõrsorban programokat, vagy vegyes tartalmú állományokat szoktak automatikusan, menüvel elindítani (az autorun.inf erre utal). De ez csak PC-n üzemel, asztali DVD lejátszón nem. Nagyjani ajánlotta a DivX Author programot, amit te akarsz, azt azzal tudod megcsinálni.

Posted

Kösz "Lalo"! Nem akartam még egyszer ugyanazt leírni.

Posted

@nagyjani

Gondoltam kipróbálom ezt a progit, tetszik, de nem találom hol lehet beállítani az újrakódolás mellõzését. Túl hosszú idõ lenne.

Posted

Az a probléma, hogy ez csak úgy mûködik ha újrakódol, mert az egészet egybegyúrja menüképestõl, meg mindenestõl, és tulajdonképpen csak virtuálisan lesz menürendszer, a valóságban ugrálni fog az egyes "filmek" közt amibe ment minden menüképet, meg átmenetet, meg filmeket stb. Ezt egyes régebbi lejátszók nem is játszák le normálisan, de az egy két évesekkel semmi gond, amik Divx 5-tõl tudják. Mindezektõl függetlenül szerintem sem kellene mindent újrakódolni, a fix részeket csak simán bitenként illeszteni.

Posted

Köszönöm. Akkor azt hiszem mellõzni fogom. Bár egy lemezt készítek vele kiváncsiságból.

Posted

A másik ok meg az, hogy a filmek jelentõs része xvid kódolású, a program meg divx. Ettõl függetlenül érdekes, hogy nem született még olyan program mely kezelni tudná ezt a problémát. Amikor kitört a DVD - Divx háború a lejátszók területén (eleinte a nagy DVD gyártók gépei nem is játszották le a divx, xvid, mp3 állományokat) még tiltott terület volt. De ahogy a fejüket kihúzták a homokból a nagy gyártók, szabad lenne a lehetõség, de úgy látszik nem tudják megoldani ezt a problémát (vagy nem is akarják). Pedig tényleg jó lenne egy olyan program mely igazából csak egy általános menûkészítõ lenne és csak az lenne a dolga, hogy elindítsa az állományokat (film, zene, képek). Éppen úgy ahogy cölöp elõször és nagyon logikusan akarta elkészíteni. Ehhez a részhez totál nem értek, ezért kérdezem: vajon mi lehet az oka?

Posted

Kipróbáltam egy filmmel, amit háromszor adtam hozzá. Így a film tulajdonságai ugyanazok, de sajnos így is újra akarja kódolni, pedig kimenetként is ugyanazokat az adatokat adtam meg neki.

Posted

És milyen kódolású filmmel próbáltad? Xvid, DviX?

Posted

A kérdésed jogos, természetesen DivX.

Posted

Szerintem ez nem olyan "természetes", hiszen a filmek általában xvid kódolásúak, mert az ingyenes, és állítólag még jobb is (bár ezzel azért vannak kétségeim). A furcsa tényleg az, ha eredeti divx kódolásúak a filmek, akkor minek ez a nagy ügybuzgalom az átkódolásra, fõleg akkor ha egyformák a beállítások? ;)

Posted

Azért természetes, mert a progi abba ment, és így nem kéne kódolnia.