Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Flash fagyás

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyre indítom-e a témát...

Évek óta küszködök a következõ problémával:

Bizonyos flash videók lejátszásakor kékhalálra/újraindulásra fagy a gépem.

Legutóbb, amikor ezt csinálta, az alábbi hibakódot kaptam újraindulás után:

BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BF804892 BCP3 : F0070C80

BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

Az a legfurcsább, hogy sok flash-nél, pl. videa, indavideo, youtube, stb. nem csinálja ezt, de pl. ennél, és az ehhez hasonlóknál igen:

http://www.firstshowing.net/2007/05/19/joh...eature-trailer/

Firefox-ot használok, az okozhatja ezt? Vagy a különféle beágyazott flash lejátszófelületektõl függ?

HW: 1 GHz Duron, 1 GB RAM, 32 MB Ati Rage

SW: XP SP2, Firefox 2, legfrissebb FlashPlayer

Ha van valakinek ötlete vagy ilyen tapasztalata, tudna segíteni?

Elõre is köszi!

nordic

Posted

És az IE7 mit szól ahhoz a videóhoz? Esetleg próbálhatnál drivereket frissíteni.

Posted

Annyit hozzátennék, hogy nekem Firefox-szal megy.

Gondolom flash-player törlés-reinstall (újraindítással) már volt...

Alex ötletein kívül nekem sincs több.

Posted

Kipróbáltam, nálam is megy simán. Csak ismételni tudom "Omega32"-t: telepítsd a legújabb verziót.

Posted

Sziasztok!

Se IE, se Opera alatt nem megy, ráadásul a Rage-hez a legutolsó driver van fenn. A flashplayer le-fel is megvolt, meg azóta már az XP újrahúzás is. Akkor ez valami rejtélyes dolog lehet :S

Mindenesetre köszi szépen a tippeket!

Üdv:

nordic

Posted

Kodekk-pakk ügye nincs telepítve?

Posted

Nincs, a WMP által letöltötteken kívül is csak az AC3 van külön telepítve.

Posted

Maximum annyit lehetne kipróbálni, hogy egy frissen telepített windowson, csak driverekkel és flash-playerrel IE-rel fennáll-e a fagyás. Mintha valami szoftver ütközne valamivel.

Egy friss operációs rendszert akár virtuális gépre is feltehetsz (csak hely kell neki a winchesteren, egy xp telepítő cd, a virtuális gépet emuláló szoftverek pedig ingyenesek magáncélra, több is van), így a jelenlegi rendszert nem kell bántani, és ha úgyse jó, akkor nem megy el egy csomó idő a telepítgetésekkel. Itt a forumon találsz idevágó témát, a virtuális géppel kapcsolatban (Microsoft Virtual PC, VMware).

Posted

Ezt még megpróbálom, köszi!

• 3 months later...
Posted

Hello.

Video nézés közben 5 perc után leáll és hiba üzenetet küld."Shockwave Flash.A bõvítmény érvénytelen mûveletet hajtott végre.Célszerû újra indítani a Firefox programot. A flash verzió 11.0.0.448

A Firefox 2.0.0.16 Mit kellene beállítanom hogy ne álljon le a video,és ne fagyjon le a Firefox?

Posted

Ööö... jelenleg az Adobe.com-ról a Firefoxhoz letölthető legfrissebb Flash-lejátszó verziója 9.0.0.124. Időgéped van?

Posted

Időgép még nincs, de dolgozunk rajta. Félreértés történt, a hibát jelző program Sockhawe Shockwave Flash 11.0.0.465. Küldtem volna a hibáról képbeszúrást, de csak a web oldal jelenne meg.azon belül a video lejátszásnál fellépő hiba ablak értesítő leírást nem. Lehet ezt valahogy a levélhez mellékelni? A hiba leírása Sockwave Flash: A bővítmény érvénytelen műveletet hajtott végre. Célszerű újraindítani a Firefox programot. Ami ilyenkor lefagy és csak feladatkezelővel lehet a programból kilépni, és újra belépni a Firefox keresőbe.

Köszi a segítséget:

JU-HI

Posted

Mivel ez egy szimpla bővítmény, próbáld meg eltávolítani, aztán újra feltenni. Valószínűleg ezután jó lesz. Addig szerintem nem érdemes magad jobban beleásni.

Posted

JU-HI, két rossz hírem van. Az első, hogy ugyanarról beszélünk. A Flash ugyanaz, mint a Shockwave Flash. A másik, hogy tegnapelőtt telepítettem újra a gépem, rá a Firefox 3-at, aztán elmentem az Adobe-hoz, és letöltöttem tőlük a legfrissebb flash modult:

IPB kép

Az Adobe egyébként jelenleg fejleszti a Flash 10-es verzióját (CS4), az is bétában van csak még, tehát a 11-es úgy 3-4-5 év múlva lesz esedékes.

A kérdés ezután az, hogy mi a fene van a gépetekre telepítve, mert hogy nem Flash lejátszó, az biztos.

Posted

Köszönöm a segítséget.

A bővítményt töröltem majd újra telepítettem többször is, mert nem akart működni: a videó megállt, de úgy néz ki hogy most működik a Firefox 2.0.0.16-os verzión.

A Shockwave Flash bővítményt a www.adobe.com --> Downloads --> Get Shockwave Player (Version:Shockwave 11.0.0.465) helyről töltöttem le. Ha lehetne még egy kérdésem: a megjelenő videó képet nem tudom teljes képernyővé megjeleníteni , mert a tejes képernyőt megjelenítő ikon szürke. Köszönöm a segítséget. JU-HI

Posted

Na, látod, most már képben vagyok. Félig. Ezek szerint te Shockwave playert töltesz le. Aha!

De miért?

A Shockwave a hajdani Macromediának egy viszonylag elavult technológiája, amelyet manapság teljes egészében kivált a Flash (ezért is hívják a Flash playert Shockwave-Flash playernek). Szóval, milyen videó lejátszásához van szükség Shockwave-re? Látatlanban elég nehéz segíteni.

Posted

Miután a www.bumerang.hu web lap videó fülre kattintva jelennek meg a videók és innen kijelölve jelenítettem meg valamelyiket. Ekkor kb. 5 perc elteltével leállt és bejött a shockwave flash bővítmény érvénytelen műveletet hajtott végre. Célszerű újra indítani a Firefox programot. Annál is inkább mert a Firefox lefagy. Miután a shockwave flash bővítményre hivatkozott, ezért ezt töltöttem le.

Képet betöltve talán érthetőbb lett volna, de ezt nem tudtam hogyan kell. A kérdésem továbbra is:kép beillesztés a levélbe, videó teljes képernyőre váltása és akkor most kell-e a shockhave flah bővítmény vagy sem? Mi lenne helyette, hogy ne kapjak hiba üzenetet? Kösz a türelmet és a segítséget: JU-HI

Posted

Csináld a következőt: indítsd el a Firefoxot, és jegyezd meg, hogy milyen kiegészítők vannak hozzá feltöltve. Aztán C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\halandzsa.default mappából mentsd el a bookmarks.html-t, a signons2.txt-t és a keys3.db-t. Ezután töröld le ezt a mappát, és a Vezérlőpulton távolítsd el a Firefoxot. (C:\Program Files-ból is töröld le, ha marad ott valami.)

Ezzel teljesen Firefoxtalanítottuk a gépet. Tedd fel újra. Indítsd el, aztán lépj is ki belőle rögtön. Menj vissza a fenti halandzsa.default (másik halandzsa lesz) mappába, és tedd bele vissza az elmentett fájlokat. Indítsd el a Firefoxot, lám, visszajöttek a könyvjelzőid meg az elmentett jelszavaid. Eddig jó. Most menj el a www.adobe.com-ra, és kattints a főoldalon a "Get Adobe Flash Player" bannerre (szürke téglalap jobb felső sarka a főoldalon). A megnyíló oldalról töltsd le a Flash telepítőjét az Asztalra (magától oda fogja tölteni). Lépj ki a Firefoxból megint, telepítsd fel a Flash playert.

IPB kép

Na, most már van Firefox és Flash player, remek.

Most menj el a www.bumerang.hu-ra --> Videók --> próbálj meg lejátszani egyet. (Speciel ezeket nem is lehet teljes képernyőre kapcsolni... :hááát:)

Két eset lehetséges:

1. Lejátssza, nem fagy le. Boldog vagy és szaladsz feltelepíteni a feljegyzett Firefox kiegészítőket. :)

2. Lefagy. Ez esetben nem a Firefoxban van a gond, nem is a Flash-lejátszóban, hanem valami végzetesen el van keffintve vagy a Windowsodban (codec, akármi), vagy a gépben (memória, akármi). :(

Fórumhozzászólásba való képfeltöltésről többször volt szó, például ebben a témában, ahol rögtön gyakorolhatsz is.

Posted

Köszi a türelmedet és a részletes választ.Üdv:JU-HI

• 3 months later...
Posted

Hello

A Flash Player, amikor videót indítok el, Youtubeon azonnal, más videóknál a betöltés után, lefagy. Az egész Firefoxot magával rántja. Ha gépen lévõ fájlt nyitok meg, ugyanez a helyzet. Flash Player 10-et használok, op.rendszerem Vista, gépem ASUS laptop. Mi a baj?

Posted

Maga a program nem megy. Ha magában indítok egy swf fájlt az is lefagy. Néha viszont mûködik és nem fagy le. Pl. amikor bekapcsolom a gépet és azonnal netezek. Meg néha megjavul. Még valami: (mivel flashet programozok) rájöttem, hogy ott fagy le, amikor a parancsfájl el akarja indítani a filmet pl http://www.szaboaron.hu/swf.php?swf=pizzafej8mikulas itt akkor fagy le amikor rákattintok a csomagra.

Posted

Hülye kérdés, de próbáltad már teljesen leszedni és újratelepíteni?

Posted

A Flashet igen. Ma. Azóta is bizonytalan. Miután újraraktam még fagyós volt. Most éppen nem.

Posted

Na most 1 hétig mûködött. Most újra bedöglött. :mérges: Mit kell tennem, hogy normálisan mûködjön? :segítség: :ima: