FZoli Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Sziasztok! Mai napon ismerősék gépén újra kellett telepítenem a Windows 98 SE-t. Telepítés szépen le is zajlott, elkezdtem felpakolgatni a drivereket. Na, ekkor jött a hidegzuhany, ugyanis a hálózati kártyát(*) nem tudtam feltelepíteni! A driver telepítője lefut, de amikor megjelenik az "Indítsa újra a gépet!" ablaka, akkor megjelenik a Win98 telepítője, új hardver telepítése, stb. és kéri a Win 98 telepítőcédéjét, de azon meg nem találja a keresett fájlokat.(**) Na mondom oké, indítsuk azért újra a rendszert. Ekkor meg a Win 98 betöltödése előtt a vnetsetup.vxd-t, a vnetbios.vxd-t, a vredir.vxd-t és a dfs.vxd-t hiányolja, majd a Win betöltödése utánb az msnap32.dll-t. Próbálkoztam még párszor a telepítéssel, de semmi haszna nem volt Így viszont nem megy a net azon a gépen, és a sok indítási hibaüzenet se kellemes. * A hálókártya drivere Realtek RTL8100C 10/100M LAN Driver, de konkrétan RTL8139/810X Family Fast Ethernet NIC-ként ismeri fel telepítéskor. ** Olyanokat keres pl, hogy msafd.dll, mswsock.dll, arp.exe, icmp.dll, iphlpapi, [network], [protocol], ftp.exe, ipconfig.exe, vnbt.386, vtcp.386... még sorolhatnám hosszam íl: Bár tudom, a Win 98 elég régi rendszer, de remélem valaki tud segíteni, ugyanis nekem még nem volt dolgom ilyen hibával, így nem tudom mit kéne tenni. Szerk: Probléma megoldva, de azért röviden leírom ide hátha másnak is lesz ilyen gondja. Elsőként ajánlott a Windows 98 CD-jén található win98 mappát valamelyik partícióra feldobni. A hiányzó vxd-k kiküszöböléséhez el kell távolítani a Microsoft Network-ot a Vezérlőpult -> Hálózatok alól, majd az újraindítás után újra be kell oda tenni. Amennyiben kéri a Win98 CD-t, mutassunk rá a gépre másolt win98 mappára. Ugyanezt kell tenni a hálókártya telepítésénél.
Recommended Posts