lola Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Sziasztok!! Azért választottam ezt a témát, mert úgy gondoltam nagyon fontos, szinte a legfontosabb, hogy az interneten e-mail-ben (nem nyílvános helyen) közöljük személyes gondolatainkat társainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel. Kérdésem az, vajon létezik-e olyan levelező, ami bizonságos? Gondolok én arra, hogy a többihez képest nehéz feltörni, vagy útközben nem tünnek el a levelek? Jó lenne, ha az embernek lenne egy privát helye is az interneten. Én eddig a gmailt használtam, de tünnek el leveleim. Ha valaki, bárki tud biztonságos levelezőt, vagy bármit, amit ehhez a témához szeretne hozzáfűzni, előre is megköszönöm a segítségét!!! Lola.
Alex99 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Outlook. Vagy mondjuk mintha a yahoo-ban lenne Norton Antivirus beépítve. Ilyen freemail féléket meg lehet felejteni.
Omega32 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [...]Én eddig a gmailt használtam, de tünnek el leveleim.[...] Nagyon régóta használom, sose fordult elő ilyen, pedig rengeteg levelet kapok rá . Én mondjuk webes felületen, böngészőből használom (állandó kapcsolat mellett nyilván mindig elérem). De, hogy érted az eltünést? Nem kapsz meg egy levelet, amit biztosan elküldtek?
lola Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Köszönöm, hogy már van több hozzászóló is a témához! Nos, úgy történt, hogy írtam egy e-mailt az egyik ismerősömnek, és nem érkezett válasz, gondoltam nagy dolog nem ér rá. Aztán írtam még egyet, mert nem szokott úgymond ilyen sok időt hagyni a válaszadásra. Meglepődve olvasom a második levelemre érkező válaszát, hogy Ő bizony nem kapott Tőlem semmilyen levelet, ez előtt a levelem előtt, konkrétan 04.04-én. (Időeltolódás nincs!) Ezen válasz után felvértezve rögtön megnéztem (gondoltam rosszul írtam le) a címet, megdöbbenésemre azzal semmi gond. Akkor vajon mi történhetett???
Jay Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 mail.c2.hu vagy nézd meg ezt: mail.uk2.net Az utóbbival elküldtem egy levelet a másik e-mail címemre, és 2 másodperc múlva ott is volt. Nekem még egyikkel sem volt semmi problémám. Ha rajta vagy az ismerõsöd címlistáján, akkor gondolom a te leveled nem spam-ként fog nála megjelenni. Vagy igen?
Omega32 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Jó kérdés... Nem tapasztaltam ilyet, pedig sok levelt küldtem már (tehár rendesen használom a Gmailt). Nem lehet, hogy a levél mégiscsak elment csak véletlenül törölte az ismerősöd, vagy átugrotta, és megfeledkezett róla (aztán a 2. levélnél eszébe se jutott )? Elég nagy baj lenne, ha ilyen gondok lennének, ha általános lenne, bizony írnának róla. Igaz egy balhé Gmailnél már volt, mikor valamilyen e-mailek eltüntek bizonyos fiókokból. Pontosan már nem emlékszem a hírre.
Alex99 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Esetleg a spamok között is megleshetné. Valószínű, hogy törlődött amúgy.
lola Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Nyílvánvaló, hogy kételkedik az ember, felvetődött bennem is a gyanú, hogy esetleg ilyen történhetett, de most ha én ezt a kérdést ugyanezt felteszem az ismerősömnek, nyílván törölhetem is a címlistámból. Nem is írtam volna ide, ha ez a levélhullás nem fordult volna elő velem más levelezőrendszer (ennek nevét nem említeném) használata során. Ha ez a dolog visszafelé sül el, és mondjuk hivatalos levelet "kapok", ami mondjuk határidős és emiatt (levél nem érkezik meg) nem teljesítem, akkor nagyobb a gond, mivel, hogyan tudom bebizonyítani, hogy nem kaptam meg (a küldő persze garantálja, hogy elküldte a levelet)??????
Alex99 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Csak akkor tudja garantálni, ha a kimenői között ott van és azt bemutatja.
lola Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Esetleg a spamok között is megleshetné. Valószínű, hogy törlődött amúgy. Lehetségez ez is.
payskin Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ha a spamszűrője szűrte ki, akkor tök mindegy, honnan küldted volna, akkor is áldozatul esett volna. Ebből kifolyólag nincs ilyen, hogy biztonságos email. Vannak jobban és kevésbé jól működő levelezőszerverek, a Gmail, meggyőződésem szerint, az egyik legjobb. A freemail meg az egyik legkutyaütőbb. Az Outlook meg egy levelezőprogram, amiben remek emaileket lehet írni, de arra, hogy az célba ér-e vagy sem, abszolút semmilyen hatással nincs. Egyébként három helyen veszhet el az email: a te levelezőszervereden, útközben és a címzett szerverén. A tiéden például akkor, ha a szolgáltató úgy dönt, hogy hülyeséget csinálsz, és eldobja a levelet. (A múlt héten próbált meg valaki 5 db 3 megabájtos fényképet elküldeni nekem egy emailben, és csodálkozott, hogy a levél szőrén-szálán eltűnt. A szolgáltatója szerencsére észnél volt.) Útközben is elveszhet, mint bármilyen más internetes kommunikáció. Aztán elveszhet a címzettnél, ha az ő szolgáltatója lepattintja, mert nem tetszik neki valamiért, vagy előzetesen spamet szűr, és ott elcsúszik. Ezt csak azért írom le, mert ezek a dolgok mind tőled teljesen függetlenül történnek, nagyrészt függetlenül attól, hogy honnan írod, küldöd és kinek írod, küldöd a levelet. Ez a hivatlos, határidős dolog is nagyon rosszul hangzik. Pont azért, mert az emailben nincs tértivevény (vagy vagy, de nem az igazi), ami bizonyítja, hogy az illető megkapta, ezért az ilyen dolgok csak akkor számítanak megérkezettnek, ha a címzett válaszemailben visszaigazolja, hogy megkapta és elfogadta a feltételeket.
Jay Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 A C2-ben minden levélhez külön be lehet állítani: Fontosság: alacsony, normál, magas. Nyugta: olvasáskor, kézbesítésrõl. http://mail.c2.hu/ Ingyenes.
lola Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Sziasztok! Köszi, hogy ennyien segítetek, és ne haragudjatok, hogy eddig nem válaszoltam, de közbejött más tennivaló. Nos, a c2-es levelezõrendszert elfogadtam, regisztráltam is magam, köszi! A g-mail-el kapcsolatban annyit, hogy ezután is fogom használni, remélem minden (ilyen) gond nélkül.
Garono Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Fontosság: alacsony, normál, magas. Sosem értettem, hogy ez mire jó. Ha alacsony a piorítása, akkor a szolgáltató késõbb küldi el, vagy mi?
Omega32 Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Szerintem csak a levelezõprogramban emeli ki az adott e-mailt, küldést-fogadást nem befolyásolja - javítsatok ha tévednék.
Recommended Posts