Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Leesett a kamerám

Recommended Posts

Scorpion Spyke
Posted

Üdv!

BenQ DC C740i tipusú digitális fényképezõmet leejtettem a betonra véletlenül. Benne volt a tokjában ezért külsõleg nem látszik rajta semmilyen sérülés. De! A képernyõn csak feketeség látszik idõnként egy két függõleges világosabb csík halványan, vagy elmosódott homályos foltok. Ha elöl megnyomom az optikát kézzel(nem túl erõsen, el ne törjön), akkor egy majdnem tökéletes kép jelenik már meg(csak egy nagyon picit romlik a képélesség a régihez képest). Az lenne a kérdésem, hogy emiatt a kis baleset miatt ugrik-e a garancia? Ha igen, akkor mennyibe kerülhet a szervíz? És hogy csak az optika külsõ burkával lehet a gond, vagy belül a lencse is sérülhetett? Esetleg itthon szabad ilyet szétszedni? Hátha egy összerakás után az elmozdult alkatrész a helyére kerülne. De attól is félek, hogy a kifinomult beállításokat elrontanám. Mit tehetek?

(bocsi a fogalmazásért, nem vagyok jártas a fényképezõ alkatrészeiben :upsz: )

Posted

A legjobbat akkor teszed, ha azonnal szervízbe viszed, én mélyen hallgatsz a leesésrõl. Csak így fogják garanciában megcsinálni. Nem szabad szétszedni, mert még több probléma is felmerülhet az érinkezési problémán kívül. :igen:

Scorpion Spyke
Posted

Köszi. Annyi hadd kérdezzek még, hogy ha Pesten vettem a "Hülye azért nem vagyok" boltban, akkor annak a szegedi boltjában is ellehet intézni, vagy csak ott, ahol vettem?

Posted

Ezt pontosan nem tudom, de hívd fel az ügyfélszolgálatukat és megmondják. ;)

Posted

Országos hálózatú cég, egy tulajdonossal. Attól hálózat, hogy ugyan azt kapjad mindenhol. Elvileg ugyan annyiért. A garanciával is felelõsek egymás dolgaiért. Nem bolt érdek, hanem cégérdek van. Olyan, mint egy márkakereskedés. Nem az a lényeg, hogy Tóth Gusztáv vagy Hunyadi Ilonka a helyi kereskedõ, hanem az, hogy x fantázia név alatt futnak, egy központtal.

Így tehát Szegeden is be lehet vinni, mert azt nem Pesten vagy Szegeden vetted, hanem a Média bla-bla országos hálózatában.

Mond az eladónak, hogy a problémával nem mész vissza Pestre, mert hülye, azért nem vagy. :D