wallhack Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ez lennék én : új/kezdõ ubuntu 7.10-es linuxos Vas : 950es AMD ATHLON + nVidia gef fx 5200 Probléma : 3. napja próbálkozom a Compiz beállításaival, s a legtöbb cicamica megy is rajta, DE ami nagyon bosszant (és amiért ez 3 napja üt..) hogy nincs benne az "Extra" menüben a 3D windows, aminek ugye az a lényege, hogy az ablakokat lebegteti a kocka felülete felett.. (mellesleg egyéb pluginokat sem tudok használni, amiket a http://wiki.compiz-fusion.org/Plugins/ ígér.. Ugye mivel 7.10 (Gutsy) emiatt a Compiz és a Compiz-Fusion 0.6.0 remekül teljesít(ene), de hát nem találom a beállítást, pedig elhihetitek a program minden kis zegét-zúgát átkutattam, állítgattam.. Próbálkoztam azzal is, hogy a hivatalos .orgos oldalról leszedtem az új 0.7.4-es tar csomagot (hátha újabb verzió, stb.), az itt is van elõttem, kicsomagolva, meg minden valami laza leírást is kaptam, hogy kéne sudózni ezt (mármint a hivatalos oldalon és egy-két ubuntus fórumon), de összevissza volt, foggalmam sincs hogyan telepítsem.. (lsd. fentebb : kezdõ linuxos :-( ..) Nagyon megköszönném, ha valaki el tudná mondani mit tegyek/tehetek !
Doc Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Neked a compizconfig csomagra van szükséged. Synapticból le tudod szedni. Ez berak a menübe egy új opciót, ahol az összes compiz apróságot be tudod állítani.
wallhack Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Igen, ez már megvolt ! sőt újra is telepítettem 2x, de semmi, nincs benne a 3D effect rész
Doc Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 De a config egy külön menüből vezérelhető. Azt hiszem beállítások -> compiz config.
wallhack Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Nem igazán. Rendszer -> Beállítások -> Advanced Desktop Effects Settings Ezen belül kellene az említett plugin, csak hát nincsen...
Doc Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Nálam sincs. Az effektel korábban sok probléma volt, így nem tartalmazza az alap csomag. Pár fórumon viszont lehet találkozni leírásokkal, amikkel fel lehet rakni. Tegnap tesztelgettem, de nem tudtam érdemlegesen felrakni. De érdemes megpróbálni a horizontális méretet 2-re rakni, hátha.
Doc Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nekem sikerült elõcsalogatnom a 3D ablak effektet, bár megküzdöttem vele. A konkrét történet ITT olvasható.
Recommended Posts