arudni Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Sziasztok! Végsõ elkeseredésemben fordulok ide, hozzátok, hátha akad itt valami szaki, aki találkozott ilyen problémával. Adott egy asztali gép, amiben van egy ilyen alaplap: http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Products/...=52&LanID=8 és egy Amd athlon xp 2000+ proci. A többi szerintem nem lényeges, ha esetleg valami még kell, akkor kérdezzétek.... A probléma a következõ: Az ide vezérlésen problémás mindkét második meghajtó. Az ide0-ra ha teszek fel egy második winyót, akkor már bekapcsoláskor kivágja a fejet, felpörög, ismét ki, ismét felpörög, és ez így a végtelenségig. Nem mertem így használni, mert szerintem megdögölhet a winyó, ami itt van. Az ide1-en lévõ cd-írónak meg nem nyitható az ajtaja. Sem szoftveresen, sem a gombjával. Elõzõ gépben ez a konfig ugyanígy volt, csak alaplap, és proci van új, mindenmás a régi maradt. És ott semmi ilyesmi gond nem volt. Nem tudom mi lehet a probléma, de nagyon nem boldogulok vele. Igazán hálás lennék, ha segítene valaki megoldani, és nem kellene új alaplapot vennem, mert már ezen gondolkodom egy pár napja. Köszönök elõre is minden használható segítséget! Üdvözlettel: arudni
Gereby Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ha jól értem konfig csere után merült fel ez a hiba. Pontosan milyen táp hajtja a gépet?
ezermester Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Az cd ajtó nem nyílik kézi vezérléssel sem, ennek egyenes ági leszármazottja, hogy áramellátási problémád van, hacsak nem halt meg a villanymotor benne. Nekem az átépítés során elmozgatott kábelek a gyanúsak, elsõ körbõl. A tapéta kábel pár év, de lehet pár hét is (minõségfüggõ) a hõmérséklet és egyéb mechanikai hatásokra elöregszik, eltöredezik. Ez érintkezési problémákat generál és vezethet fagyásokhoz is, ill. helytelen mûködéshez. A softver látja a tárolót és lekérdezi az alap paramétereit, ekkor az próbál válaszolni, de nincs meg a megfelelõ kapcsolat. (Többnyire a hang, amit ilyenkor produkál a tároló, a fej keresi az adatokat majd alapra áll, és megint és megint.)
arudni Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 lcb-300atx a típusa, ez azt hiszem 300W-os.... lcb-300atx a táp típusa, ez azt hiszem 300W-os.... A kábelek cserélgetésével is már próbálkoztam, ezidáig eredménytelenül.... Az a baj, hogy már a lap indulásakor megvan ez a winyókicsapkodásos hiba, még mielõtt indulna a lap..... Tehát szerintem nem bios-os gond. Amit azóta még tapasztaltam, cd-t sem tudok írni evvel a géppel, mert elrontja a lemezeket, pedig pár íróval már kipróbáltam. Egyszerûen nem ír végig a cd-író. A dvd-íróval ezeddig semmi gond nem mutatkozik, de az is ugye elsõnek van feltéve..... Ha a cd-írót magában teszem fel elsõnek, akkor már nyílik az ajtó, olvas, de írni nem hajlandó, mert itt jön elõ amit leírtam, hogy ront. Várom a segítséget továbbra is. Üdv: arudni
Gereby Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Akkor ez szinte tuti táp gond. Próbáld ki egy márkásabb táppal. A Tápvásárlás topicban sok jó tippet találsz.
arudni Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 (edited) A márkájával van a gond, vagy a teljesítményével? Mert van egy Panstar tápom elfekvõben, ez még a PII 333-asomat vitte, de ez csak 230 W-os, míg ez a mostani meg 300-as... Összeállításban nem nagyon változik a gépem, csak a lap, és a proci, esetleg a winyó cserélõdik mindig... Azaz ebben a gépben is minden benne volt, ami a mostani konfigomban... Próbáljam meg azt beletenni, vagy vegyek egyet? Azaz a táp is cserélõdött most... Üdv: arudni Edited April 5, 2008 by Gereby
Gereby Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ebben az esetben a Watt-tal is, meg a márkával is. Ajánlanék egy 350W-os FSP-t, az jóideig elég lenne ilyen kisebb konfigokhoz. És olcsó is.
arudni Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Ebben az esetben a Watt-tal is, meg a márkával is. Ajánlanék egy 350W-os FSP-t, az jóideig elég lenne ilyen kisebb konfigokhoz. És olcsó is. Persze kinek mi az olcsó.....nekem ez azért annyira nem olcsó, kérdés Te mennyiért tudnád beszerezni....? Egy ilyenre egyébként mit szólnál: http://bolthely.hu/zolcomp/id/09676_420W_LPJ9_tapegyseg Nem akarom eloffolni a topikot, de gondolom emiatt ne menjek át a tápegységes fórumba....talán egy kérdés belefér.... Üdv: arudni
Recommended Posts