Shia-ko Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Hello! Egyik napról a másikra az erõsítõ túlvezérli a basszust. Még akkor is érezhetõ, ha az ember teljesen letekeri a mélyet. Mi lehet a baj vele? Pioneer SX-203 RDS Van valakinek, valami ötlete? Házibarkács, vagy szervíz? Kb. mennyi? Köszi!
nagyjani Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Erõsen végfok hibára utal. Szerintem tranzisztoros vagy mos-fet végfoka lehet. Elsõ esetben az alkatrész mondjuk 4 db-nál 1000Ft körüli, a második esetben akár 10-15 ezer is lehet. Ha mindkét oldal csinálja, akkor lehet valamelyik puffer kondi a tápnál.
Shia-ko Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Igen, mindkét oldal csinálja. Akkor viszem szervízbe. Erõsen végfok hibára utal. Ha a végfok fáradt el, akkor nem kussolnia kellene?
Shia-ko Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Revidiálom önmagamat: mély van, magas nincs. :Ð
nagyjani Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Ha valamelyik tranzisztor átszivárog, akkor még nem biztos a teljes csend, de erõs brummot okozhat. Ha mindkettõ, akkor persze nem, mert a bemenetektõl a hangszóróig külön rendszer. A hangszín szabályzó környékén esetleg lehet gond valamelyik alkatrésszel (dióda vagy kondi), de ezért gondolom, hogy nem túl nagy a gond, már legalább is pénzügyileg.
Shia-ko Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Érdekes, hogy a fülesen jók a magasak, a hangfalakon nem, mindegy, hogy melyik kimenetre rakom, de igazából nem voltak hajtva, így furcdállom, hogy egyszerre szálltak volna el. most kipróbálom másik dobozokkal.
Digital Silence Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A fülest a fejhallgató erõsítõ hajtja meg, független a végfoktól!
Neonka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Sziasztok! Bocsánat hogy ide pofátlankodok de nekem is problémám van a hangfalszetemel. Nekem egy Genius hangfalszettem van és költöztetve lett és eztuán csak a center és a mély szol. Vagyis olyan mintha minden ezeken szolna. Mi lehet a baja? És kb mennyi a javitási költsége?
arpsoft Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Kontakthibák ellenõrizve? Kábelek jó helyre vannak dugva? Ha nem számítógéppel hajtod, akor is ez van?
Neonka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 (edited) Szia minden jó helyre van dugva. Mindenhogyan ezt csinálja akármire kötöm rá, egyszere négy dologra tudom rákötni egy időben de egyiknél se szol, csak a center meg a mély. Előtte minden oké volt csak mióta elköltöztem azóta nem jó. Most elmentem melozni holnap reggel leszek vagy este még felnézek. itt vagyok valaki tudna segiteni? Edited January 16, 2009 by Neonka
technoc01 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 (edited) Sziasztok! Valaki tudna nekem segiteni? Van egy épített erõsítõm, és van egy olyan baja, hogy ha bekapcsolom, akkor kinyomja a hagszórókat és búg. Mi lejhet a baja? Annyira rájöttem, hogy valami átengedi az áramot, de nem tudom, mi lehet. Edited August 21, 2009 by KGigi
arpsoft Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Földhurkod van. A tápegységednél kezdjed az ellenőrzést. Rendes szűrés kell neki.
Steelarder Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Sziasztok! Elég régi, RFT SC 1810 as erõsítõm van, és a jobb hangszórója nem szól. A Balance t ha tekerem, akkor pedig erõsen recseg. Tehát a balance teljesen használhatatlan, ennek fejébe az egyik hangszóró nem szól. Mit tudhatnék neki csinálni házilag? Vagy kapsásból szakemberhez forduljak? Köszi .
arpsoft Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Elsõsegélyként kontakt spray a balance potiba.
[OP]Destroy-man Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ha a kontakt spray nem segítene, akkor nézd meg a poti típusát (A vagy B, illetve hány ohmos), és vegyél helyette egy másikat! Érdemesebb egy jobb minőségűt venni ~ 1000 Ft körül. Forrasztani remélem tudsz. Ezért nem érdemes egyébként szervízbe vinni, mert ott kapásbol legombolnak tőled több ezer forintot. Egyébként amikor recseg a poti, akkor a jobb hangszóró is recseg, vagy csak a bal? Mertha a jobbon nincs semmilyen jel, akkor ott végfok résszel is lehet gond! De elsőkörben maradjunk a balance potinál.
Steelarder Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Csak a jobb oldali recseg, ha benyomom mono ba és tekerem a balance t akkor mind a 2. Egy kontakt spray mennyibe fáj úgy kb?
[OP]Destroy-man Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Párszáz forint. Nem fogsz belehalni, ráadásul évekig is eláll, késöbb is jól jöhet még. A poti belsejébe fújjál be vele, majd tekergesd a két végállás között, ha gondolod többször is megismételheted ezt. Ha továbbra is recseg, akkor marad a csere.
Steelarder Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Okéoké . Nagyon köszi, megpróbálkozok a dolgokkal .
Recommended Posts