gigi Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Sziasztok! Vettem egy Fujitsu Siemens LI2727 tipusu laptopot. Tudom nem egy világszám, de csak szövegszerkesztésre kell. Az meg mûködik rajta kifogástalanul, akárcsak a Vista oprendszer is. Ha már van rajta wifi, gondoltam, bekapcsoljuk. Nem egyszerû a dolog, hiába van minden driver feltelepítve amiket a gyártó oldaláról töltöttem le és fel is mentek gond nélkül még sem tudok a billengyûzettel bekapcsolni. A BIOS-ban engedélyezve van. Lehet,hogy kell még egy progi amivel mûködtethetõ a ki-be kapcsolás? Már kapcsoló után keresgélek az oldalán mint a PI 1515-nek az elején. Meggyivel egyszerûbb. Ha van valakinek ilyen gépe és sikerült aktíválni a wifi-t kérem árulja el hogyan csinálta. Köszi!
Alex99 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Kell hozzá a wifi driver a kapott Drivers telepítő cd-ről. Utána nyomod az FN gombot bal alul és mellé az F1-12-ig, amelyikre rá van rajzolva a wifi jele. Pl.: Fn+F2, vagy FN+F4.
gigi Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 A meghajtó progi telepítve, az eszközketelõben is rendben minden. A ki-be kapcsolást valóban az FN és F2 billentyûkombinációval kell végezni, de éppen erre nem történik semmi.
Alex99 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Eléggé különös akkor. Ezeket töltötted? Link. Én felraknám a CD-rõl inkább akkor.
gigi Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Igen errõl az oldalról töltöttem le mindent. A CD-rõl nem tudok telepíteni mert nem adtak hozzá. Egy darab DVD lemez volt a csomagban, azon egy LINUX-os oprendszer. Még egy normális leírás sem volt a géprõl, arról azonban, hogy ne rázzam, ne öntsek bele vizet, ne tegyem ki a napra...stb kb. tíz nyelven tájékoztató.
Alex99 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Igen, itt jön ki, hogy A F. Siemens nem foglalkozik kellõen a driverekkel. Telepíts XP-t és szedd le hozzá a drivereket Driver Magiciannal.
gigi Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Talán megoldás lenne az XP, de bizonytalan a meghajtóprogik beszerzése és azok mûködése. Mert a gyártó azt írja nem tesztelte XP-re a gépet. Mérgemben veszek egy USB Wlan-t. Csak az bosszant, ha már benne van akkor mûködjön, legalább egy évig. A név talán eggyire kötelezne.
Alex99 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Mérgemben veszek egy USB Wlan-t. Úgy ítéled meg, hogy rossz a wifi-je? Akkor inkább vissza kéne vinni, nem pedig költeni még rá. Nézd át a leírását is.
gigi Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 A szervíz megoldotta a problémát, kicserélte a vevõt.
Recommended Posts