esoma Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 A következõ dologban szeretnék segítséget kérni: MSW vagy FMS Logoban XP alatt hogyan tudok nyomtató porton kiadni és bekérni adatot? Sajnos az inportb és az outportb nem mûködik, mert Xp alatt ez nem ilyen egyszerû. A következõ javaslatot kaptam: The folling code may get you started: dllload "io.dll to portout :address :num dllcall (liste "v "PortOut "w :num "w :address) end bury [portout] Cheers, Andreas Nem nagyon értem, eltudnátok magyarázni? ui: Egyéb okok miatt mindenképpen a két nyelv egyikét kell használnom, ebbõl nem engedek. Egyáltalán Valaki ismeri/használta az MSW/FMS Logot házikórajzolásnál többre? Köszönöm a a segítséget: Soma
mohacsi Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Szia! Fogalmam sincs, hogy mi az az MSW/FMS Logo. De! A fenti szöveggel nem kell foglalkoznod, íme a megoldás, ha nyomtató portot akarsz programozni, meg találsz rengeteg hasznos cuccot. Nos az XP-ről annyit kell tudni, hogy itt már nem éred el közvetlenül az I/O portokat a megszokott funkciókkal, kell hozzá driver (*.sys) mindenképpen. Itt a megoldás, amit én XP alatt használok, tökéletesen működik: Logix
esoma Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Igen, én is tudtam hogy xp alatt nem mennek a portok közvetlenül, épp ezért javasolták az io.dllt, mert azzal elméletileg megy, csak hogy ezt a dllt más nyelvekben hogy kell vezérelni, arról sincs fogalmam sem. A linket köszönöm, érdekes.
Recommended Posts