Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Segítség a keresõknél


HunZolka

Recommended Posts

HunZolka

Hello, mindenki!

 

Én nem vagyok valami nagy guru a webszerkesztésben, de mégis sikerült összehozni egy egész igényes weboldalt. Nektek nyilvánvalóan nem okoz gondot egy ilyen kérdés megválaszolása: Mit tegyek, ha azt akarom, hogy a különbözõ keresõkben az adott témában jobb helyen (elõrébb) jelenjen meg az oldalam?

 

Hallottam olyat, hogy a keresõk aszerint rakják sorba a találatokat, hogy hány 'külsõ hivatkozást' találnak az oldalra vonatkozóan. Na én erre beraktam egy rakás ingyenes apróhirdetési oldalra valamilyen hirdetést, amin fel volt tûntetve az oldalam címe, valamint néhány kulcsszó, ami az oldalon sokszor megjelenik. Ettõl függetlenül, ha rákeresek az adott kulcsszavakra, az én oldalam valahol a sokadik lapon jelenik meg, míg egy másik olyan weboldal, amin alig néhányszor fordul elõ az adott kulcsszó, és egyéb hirdetési oldalakon sem találkoztam vele, az elsõ a találatok közt.

 

Ha valaki tudja, hogy mit tehetnék ez ügyben, KÉREM SEGÍTSEN! Köszönöm. :zokog:

 

Link to comment
Share on other sites

apaszka

Az én oldalam megsem jelent még pedig második hetes! Valamit elrontottam a beregizésnél? Te hogyan csináltad? Amúgy itt találsz leírást profit! http://www.behsci.sote.hu/ismert1.htm

Link to comment
Share on other sites

HunZolka

Nekem a Google beregisztrálás után majd 3 hétre találta meg az oldalt a napló szerint, tehát légy türelemmel. Bár a Google és az Altavizsla a találatok között sehol sem hozza, más keresõknél sokkal jobb helyen van, pl. az Altavista és a Yahoo az elsõ oldal elsõ helyén mutatja. Már csak azt próbálgatom, hogy az elõzõkre hogyan optimalizáljam a kulcsszavakat.

Link to comment
Share on other sites

apaszka

És ha közben variálod a "meta"-kat folyamatosan változik a helyed? Én ma kerültem be a google-ba de semmivel nem találok rá,amiket megjelöltem a meta-k ba! miért?

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

A keresõrobotok leindexelnek minden oldalt, és azt eltárolják (ez több hetet is igényelhet, de ma már jóval gyorsabb). Figyelik a metatageket és a hivatkozásokat is. A meták változgatása nem eredményez mindig jobb helyezést. Pár tipp: A metákat érdemes több írásmódban is beírni, ugyanis így az elgépelõ felhasználók ismegtalálják az oldalad. Persze mindig vigyázni kell, hogy ne váljék spamnek. Az pl. spam, ha túl sok metát vagy valótlant (vagyis a bodyban nem szereplõ szót) írsz be. Ma a legdivatosabb a description tag szerintem, mert ott komplett mondatokat is beírhatsz. Persze a legfontosabb az oldal címe.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
f22

Sziasztok!

 

A http://www.seotools.hu címen levõ meta tag ellenõrzõt lefuttattam az oldalamon és olyan szavakat, amik egyaránt szerepelnek a body-ban és title-ben, a keywordsben és a description tag-ben, azt írta ki, hogy "A következõ szavak egyáltalán nem fordulnak elõ az oldalon", pedig ott voltak.

 

Ennek mi lehet az oak???

 

Köszi a segítséget!!!

Link to comment
Share on other sites

szpetya

Mondjuk nagy segítség lenne ha leírnád hogy melyik oldalt nézted és milyen szavakkal.

 

Üdv

P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
f22

Sziasztok!

 

Most próbáltam a magogaleazzi.hu oldalamat webhelytérképeztetni a https://www.google.com/webmasters-ben és az összes aloldalamt, amit feltérképeztettem, ezt írta ki:

 

Tulajdonság Állapot

A webhelytérkép típusa Web

Formátum –

Elküldve 16 perce

A Google legutóbb ekkor

töltötte le a webhelytérképet 15 perce

Állapot Hibák

A webhelytérkép szereplõ URL-ek száma 0

Indexelt URL-ek a webhelytérképben Súgó –

 

Sor Állapot Részletek

- Nem támogatott fájlformátum

A webhelytérkép feltehetõen nem támogatott formátumú. Gondoskodjon arról, hogy a webhelytérkép megfeleljen a vonatkozó irányelveinknek, majd küldje el újra. Súgó A problémát a következõ napon észleltük: 2008.09.15.

 

 

A webhelytérkép hozzáadásánál az általános webhelytérkép hozzáadását választottam ki, így nem értem, hogy mért azt írja ki, hogy nem támogatott formátumú, hiszen html a vége.

 

Légyszi segítsetek, mi lehet a gond!

 

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Budha
hiszen html a vége.

 

Ez a hiba: .xml a vége :P .

Itt elkészítheted, feltöltöd a tárhelyedre és megadod az elérési útvonalat, és kész is. :D

 

Link to comment
Share on other sites

f22

Köszi a sagítséget Buddha!

 

Még ezzel kapcsolatban van 3 kérdésem:

 

1. mért kell .xml-nek lenni?

 

2. Change frequency-t melyikre célszerű beállítani?

 

3. Másnapra a webhelyfeltérképezésnél a 10 feltérképezett oldalból 5-re OK jött ki, de az 5 másiknál megmaradt a hiba. Ha .xml kell, akkor mért fogadta végül mégis el felét az oldalaknak? A webmester Diagnosztika->Internetes feltérképezés (Megtekintheti azokat a hibákat és problémákat, amelyeket a Google keresőrobotjai találtak az Ön webhelyéhez tartozó oldalak elérésekor) pontban, viszont nem talál hibát az oldalon...

 

 

Előre is köszi az újabb segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...