Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Néhány oldal nem töltõdik be

Recommended Posts

Posted

Pár napja kaptunk új internetet - usb modem helyett most van rendes modem.

Azóta pár oldal nem jön be (végtelen ciklusban tölti a böngészõ, de nem jön le semmi) egyik browserrel sem. Routerrel és anélkül sem. Ha nincs tûzfal, akkor sem.

Se vírus, se spy. Legalábbis én nem találtam. Nagyon spéci kell hogy legyen, ha az.

Az oldalak, amik nem jönnek be: Port, origo, t-online, freemail (ez utóbbi többször lejön, de nagyon akadozik és legtöbbször lefagy, nem tudja behozni az összes adatot.)

Státusz sorban: Várakozás a következõre...

A Cookie-at és a gyorsítótárat töröltem és kb a csiliárdadik próbálkozásnál bejött a t-online, párszor a port, tehát meg tudná jelenni, csak valami blokkolja a letöltést.

Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, mert több napja keresem a megoldást.

Köszönöm

Posted

Nem lehet, hogy rosszul van beállítva a hálózati kapcsolat és megpróbál USB porton keresztül kimenni a netre?

Nem lehet, hogy ezen oldalak valahol blokkolva vannak valamilyen biztonsági program által?

Posted

Megpróbáljam újratelepíteni a hálózati kapcsolatot? (Ha megvan a háló kártya drivere, kell még valami cucc, hogy újra fel tudjam rakni?)

Tűzfalon kívül nincs más biztonsági cucc. Azt is kikapcsoltam már próbaképpen. Mi lehet még esetleg?

Posted

Tûzfal nem a windows-os, hanem az Outpost security suite pro:

+ antivírus

+ kémprogram-védelem

+ támadásészlelés és zero-day sérülékenység védelem

+ spamszûrõ

+ személyes adatok védelme

+ tartalomszûrés

+ reklámblokkolás

+ veszélyes email csatolmáy elkülönítõ

Posted

Ha kikapcsolt tűzfallal sem változik a helyzet, akkor a szolgáltatónál lesz a gond, szerintem. De csinálhatnál egy olyan tesztet, hogy Start --> Futtatás --> cmd, aztán a Parancssorban add ki a következő parancsot:

tracert weboldalcím

ahol a weboldalcím annak a weboldalnak a címe, ami nehezen jön be. Valami ilyesmit kéne lássál:

IPB kép

A program megpróbál a te gépedtől "elsétálni" a beírt címig, és kiírja, hogy közben merre jár. Az egyes számok azt jelzik, hogy az egyes lépésekhez mennyi idő alatt ér el (mindegyiknél 3-szor próbálkozik, minél kisebb az eredmény, annál jobb). Ha * jön vissza, az azt jelenti, hogy abban a próbálkozásban nem sikerült odamennie.

Ha azt látod majd a listában, hogy már az első lépést sem tudja megtenni, akkor valószínűleg mégis nálad, vagy a házban, vagy a közted és a szolgáltató között van a hiba. Ha az első néhány lépést meg tudja tenni, és utána akad el, akkor nem nálad van a hiba, hanem a cím felé vezető "úton", mondjuk a szolgáltató és a cím között.

Posted

Beírtam és végig tud menni az úton.

Itt van pl a t-online:

C:\Documents and Settings\Aniko>tracert www.t-online.hu

Útvonal követése a következõhöz: www.t-online.hu [195.228.240.25]

legfeljebb 30 ugrással:

1 1 ms 1 ms 1 ms fibhost-67-13-233.fibernet.bacs-net.hu [85.67.13

.233]

2 11 ms 11 ms 11 ms 10.6.137.1

3 11 ms 13 ms 12 ms 89.133.213.251

4 12 ms 13 ms 12 ms 10.100.21.1

5 12 ms 13 ms 12 ms vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]

6 14 ms 14 ms 15 ms 84.1.104.138

7 14 ms 13 ms 14 ms 84.2.225.253

8 12 ms 13 ms 13 ms www.t-online.hu [195.228.240.25]

Az útvonalkövetés elkészült.

C:\Documents and Settings\Aniko>

Posted

Az gáz. Mert ha most, miközben végig tud menni, nem jön be a böngészőben az oldal, akkor nagy valószínűséggel mégis csak a gépeden lesz valami gond.

Posted

Megpróbálom a kapcsolatot újra felrakni.

Posted

A kapcsolatot nem sikerült törölnöm - nem engedélyezett, azon belül a TCP/IP kivételével - azt sem engedi eltávolítani - a komponenseket újra felraktam, de semmi változás.

Van valami olyan progi amivel a böngészõ által végrehajtott taszkokat lehet követni?

(nem tudom, hogy érdekes-e, de ha megnézem töltés közben az oldal source-át, akkor a totál semmi van benne: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><html><head><title></title></head><body></body></html>)

Posted

Mi az, hogy nem engedélyezett? Nem a tiéd a gép?! :pislog:

Posted

Dehogynem!

Törlésre a köv hiba üz jön: Kapcsolódási mûvelet miatt foglalt. Bontsa a kapcsolatot....

Ok, tehát letiltom. Letiltás után megkérdezi, hogy biztos?, majd kiírja egyszerûen, hogy a kapcsolat nem törölhetõ. pfff.

Posted

Ez melyik kapcsolat? Mert a "Helyi kapcsolat" például nem törölhetõ a Windowsban, de annak nem is volna semmi értelme.

Posted

Passzolok... lehet valami a gépedben, valamilyen program, ami blokkolja ezeket, vagy a böngészõkben valami elállítódott és azért nem jönnek le, de lehet a szolgáltatónál is a baj, csak ugye az a fura, hogy tracert meg elmegy a t-online-hoz. Akkor a böngészõnek is el kéne...

Posted

Csak az a fura, hogy más browser is uaezt csinálja. Kipróbáltam a netscape-et és az operát is. Valahol máshol van a bibi. Ezért gondoltam a kapcsolatra.

Az eddigieket is köszi, és hátha lesz még valakinek ötlete.

Egyébként találtam topicokat a neten, akiknél uaez a hiba volt, csak a megoldás már nem volt fenn. MInden topic elhalt a megoldás elõtt.

Posted

Szerintem valahol blokkolva vannak az adott oldalak valami miatt de nem értem, hogy miért mert nagyon közismert oldalakról van szó és ezáltal nem is veszélyesek (átlagos szintet meghaladóan). Érdeklődj a szolgáltatódnál, hátha ők tudnak mondani valamit.

Posted

Már szóltam nekik és a srác DNS problémát mondott, megmondta az õ DNS-üket, beállítottam, de azzal sem ment.

Furább a helyzet annál, minthogy sima blokkolásról legyen szó. Ma reggel pl bejött a t-online oldal!!!! Itt hagytam a gépet egy kicsit, és mire visszajöttem már a page can not display jelent meg. Hát ilyet még nem láttam!!! Pedig ott volt! Láttam.

Néha a port is bejön. MI lehet az, ami egyszer egyszer azért átengedi az oldalt, tehát dinamikus blokkolást csinál????

Vagy tényleg spy vagy vírus.

Ajánlásotok arra hogy mit futtatassak még?

Megvolt már a ad-aware, HiJackThis. Alapból van már tûzfal és virusirtó (Outpost).

Posted

Nézz meg egy online scan is hát ha az talál valamit.

Általában nem ilyen oldalakat blokkolnak a spywarek és a vírusok, amit elérhetetlené tesznek azok a biztonsági cégek oldalai.

Posted

Ne a Helyi kapcsolatot töröld, hanem a háló kártyát az eszközkezelõbõl!

Ja és elõtte próbálkozz egy "javítással". Vagy az volt már? Az a DNS kest is üríti.

Ezeket akkor csináld, ha nem vagy a neten.

Esetleg kábel kihúz begud is segíthet, azt is próbáld meg.

Posted

Nagyon érdekes ez az egész mivel nagyon is furcsa, hogy milyen oldalak vannak amelyek blokkoltak vagy elérhetetlenek. Az biztos, hogy valamilyen szinten blokkolva vannak az adott oldalak mivel normál esetben nem lenne szabad, hogy ilyen megtörténjen. A blokkolás fenntartásának az oka számomra nem világos mivel egyik sem veszélyes oldal, sõt a legismertebb oldalak közül valóak így nem is értem, hogy miért elérhetetlenek.

A legvalószínûbb az, hogy valahol vagy fertõzés van vagy a DNS nem funkciónál rendesen de ez elvileg nem lenne szabad megtörténie mivel állandóan frissítve vannak a DNS-ek.

Posted

Régebben az MTU miatt voltak még ilyenek. Lejebb veheted azt is, egy próbát megér. Routeren könyebb mint XP-ben.

Posted

Nem az MTU lesz a gond mivel az eszközfüggõ és a többi oldalnál is jelentkezne ez lenne a gond. Az eszköz meg amúgy is automatikusan fragmentálná az IP csomagot ha ez lenne a gond. Máshol kell keresni a probléma forrását.

Posted

Igen, ez régen volt hibajelenség, manapság már nincs ilyesmi. Csak gondoltam, egy próbát megér.

De ha nem, akkor a fentebb írtakat próbáld ki. ( Üzenet #19 )

Posted

A srác írta, hogy fel tudott menni az adott oldalra de egy idõ után már nem vagy is a DNS cacheben rendesen volt bent a bejegyzés és így nem ott van a gubanc.

Posted

Szerintem ezek nem ilyen egyszerű dolgok, hogy biztos nem ott van a hiba. Ki kell próbálni, nem kerül semmibe!

Másik géppel megy a net rendesen ott? Gondolom azért van router.

Amúgy meg az a régi USB-s részleg nekem is gyanús. Az látszik még, vagy ha kihúzod azt az USB-t, nem is látszik már az a kapcsolat? Gondolom már rég ki van húzva.

Amúgy meg milyen net volt és milyen van most?