lorec Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Sziasztok! Van egy Sony DCR HC17E Mini Dv videokamerám. Már próbáltam az összes lehetõ legjobb videoszrekesztõ programmal a felvételeimet átvinni pc-re, laptopra, de nem sikerült. Elindul a capture de mindig szétkapcsol, a felvétel megszakad, de a szalag forog tovább a kamerában. Van úgy hogy pár perc, van úgy hogy pár másodperc van a szétkapcsolásig. Úgy kapcsol szét, hogy a szoftver nem is látja a kamerát. Ilyenkor a kamera kikapcs, majd újra bekapcs, ekkor a szoftver újra látja a kamerát. A következõ szoftverekkel próbáltam már: -pinnacle studió 9, 10 -videostudió 7,8 - adobe premierre 4 - ulead Miért van ez? Rossz a kamerám? Két külön gépen próbáltam már, így ez a probléma kiküszöbölhetõ. Tud valaki segíteni? Nagyon bosszantó. Elõre is köszönöm! Üdv, Lorec
nagyjani Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Alaplapi driverek? Ha külön firewire kártya van a gépben, akkor ha van rajta külön tápcsatlakozó, azon keresztül kellene áramot adni neki, ez esetben tápegység probléma is lehet.
lorec Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Szia! Az asztali gépemben külön kártya van, nincs rajta tápcsatlakozó, winxp telepítõlemezrõl van driver feltéve hozzá, a laptopban pedig beépített a firewire és az adott driveres lemez van telepítve hozzá. Más ötlet esetleg van még? A segítséget elõre is köszönöm! Lorec
nagyjani Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 SP2-es XP-tõl felfelé nem kell hozzá telepíteni semmit. Próbáld meg a kártyát egy másik vagy harmadik PCI foglalatban. Csak függetlenben mûködik korrektül. Az alaplap könyvében benne kell lenni a megszakítás megosztásnak. Hálókártyával, videóval nem közösködhet!
lorec Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Azt az elején elfelejtettem mondani, hogy a kártyát az összes PCI foglalatban kipróbáltam. Hardveres problémáról akkor tettem le amikor megvettem a laptopot és ugyanezekke a problémák fennáltak, fennálnak. Lehet, hogy a kamerával van gond? Vagy az XP-vel? Mindkét gépen u.a van fent. Van a kamerának belsõ szoftvere? Ha van lehet azt valahogy frissíteni? Lorec
nagyjani Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Így viszont csak kamera gond lehet. Az XP sp2 ebben az esetben nem bûnös. Próbáld meg a Sony-nál.
pmakay Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 :!: Hali! Ugyan ez a gondom nekem is most.Ugyan ilyen kamerával.Felhivtam a sony szervizt, azt mondták nem a kamera hibája. Akkor mi van, kié? Ha sikerült valakinek "kiszerkeszteni" a problémát, szóljatok légy szíves!
nagyjani Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 De annak a problémája. Mondd meg nekik, hogy próbáljanak leszedni róla videót. Ha több gépen sem megy, nekik sem fog sikerülni. Látatlanba leráznak.
Recommended Posts