Jump to content

Hardverütközés


BáGyu
 Share

Recommended Posts

BáGyu

Hogy miért ezt a címet adtam a topic-nak? A válasz egyszerû, mert jómagam is küzdök vele, és mint minden bajban lévõ embert így engem is minden megoldás érdekel! Bár ide elsõsorban olyan sorstársak hozzászólásait várom, akik találkoztak ezzel a gonddal, bajjal és talán eredményre is jutottak. Tehát mi módon gyõzték le a „kórt” vagy ha nem is jártak sikerrel mi az, amivel megpróbálkoztak. Tehát, jöhetnek a sikertelenségrõl szóló beszámolók is! Én egy videokártya beszerelése kapcsán futottam a Hardverütközés egyelõre, legalábbis számomra, megmászhatatlan falába. Tehát tartsunk konzíliumot az ügyben!

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Bővítő kártyák szoktak néha ütközni. Megoldás: át kell rakni másik PCI slotba.

Link to comment
Share on other sites

Komplikato

Néha az is elég, ha az ember beállít pár dolgot Biosban a témában. Pl. meg lehet adni, hogy egyik másik slot fix IRQ-n legyen, amit más eszköz nem kap meg. Kényelmes az Automata beállítás, meg az XP-ben lévõ IRQ osztás, de néha ez az ára. De végsõ soron a kártya átpakolás is segíthet, csak macerás, pláne ha elsõre nem jó ...

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Szóval, sajnos a másik PCI foglalat mint lehetõség nálam kifújt. IRQ igen ezzel is próbálkoztam, bár kézzel nem állítottam a BIOS-t, de ha külön kölön raktam be a kártyákat akkor a Videokártya a 16-ost a Tv tunerkártya a 13-as IRQ használta. Együtt sajnos nem tudom, hogy melyik-melyik, erre vonatkozó információt nem találtam.

Ha valaki elmondaná hogy kell az Erõforrásoknál az Autómata beállítás elõl a pipát kivenni talán segítene.

Bár Win Help-ben azt olvastam a PnP eszközöket nem lehet kézzel konfigurálni.

Mi jöhet még szóba?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Berci82

Sziasztok!

 

Egy nagy promlémába ütköztem. A minap raktam össze egy új gépet (Asrock Alive NF6P-VSTA alaplap, AMD Athlon 64 X2 4000+ AM2 cpu, 1 gb csx ddrII 667MHz RAM, 1 LG DVD RW SATA, Samsung 200 Gb SATA HDD, Nvidia GeForce 6200 Turbocache 256 Mb VGA, Win XP Sp2) és az integrált hálózati csatoló (NVidia Nforce Networking Controller) a következõ hibát írja: Az eszköz nem talál elég használható erõforrást. (Kód: 12)

 

Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt.

 

Már letiltottam mindent amit nem használok, változás nincs :(

 

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Bios frissítés, esetleg mondjuk a hangkártya mehet másik slotba, vagy tilts le valami feleslegest az Eszközkezelőben.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Alaplaphoz kapott drivereket felraktad? Egyébként nézd meg a startmenü, rendszereszközök , rendszerinformáció alatt az ütközés megosztásokat, hogy mi mivel osztozik. Mivel a VGA-n kívül minden integrált, ezért jónak kellene lennie!

Link to comment
Share on other sites

Berci82

Felrektam a drivereket is. A cd-st is és frissebbeket is. de semmi. A sok kínlódás után telepítettem a Vistát, és láss csodát minden mûködik alaplapi telepítõ cd nélkül felismerte az összes hardvert beleértve az nVidia nForce networking controller-t is.

 

Úgyhogy XP nincs Vista van. :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...