BáGyu Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Hogy miért ezt a címet adtam a topic-nak? A válasz egyszerû, mert jómagam is küzdök vele, és mint minden bajban lévõ embert így engem is minden megoldás érdekel! Bár ide elsõsorban olyan sorstársak hozzászólásait várom, akik találkoztak ezzel a gonddal, bajjal és talán eredményre is jutottak. Tehát mi módon gyõzték le a „kórt” vagy ha nem is jártak sikerrel mi az, amivel megpróbálkoztak. Tehát, jöhetnek a sikertelenségrõl szóló beszámolók is! Én egy videokártya beszerelése kapcsán futottam a Hardverütközés egyelõre, legalábbis számomra, megmászhatatlan falába. Tehát tartsunk konzíliumot az ügyben!
Gereby Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Bővítő kártyák szoktak néha ütközni. Megoldás: át kell rakni másik PCI slotba.
Komplikato Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Néha az is elég, ha az ember beállít pár dolgot Biosban a témában. Pl. meg lehet adni, hogy egyik másik slot fix IRQ-n legyen, amit más eszköz nem kap meg. Kényelmes az Automata beállítás, meg az XP-ben lévõ IRQ osztás, de néha ez az ára. De végsõ soron a kártya átpakolás is segíthet, csak macerás, pláne ha elsõre nem jó ...
BáGyu Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Szóval, sajnos a másik PCI foglalat mint lehetõség nálam kifújt. IRQ igen ezzel is próbálkoztam, bár kézzel nem állítottam a BIOS-t, de ha külön kölön raktam be a kártyákat akkor a Videokártya a 16-ost a Tv tunerkártya a 13-as IRQ használta. Együtt sajnos nem tudom, hogy melyik-melyik, erre vonatkozó információt nem találtam. Ha valaki elmondaná hogy kell az Erõforrásoknál az Autómata beállítás elõl a pipát kivenni talán segítene. Bár Win Help-ben azt olvastam a PnP eszközöket nem lehet kézzel konfigurálni. Mi jöhet még szóba?
Berci82 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Sziasztok! Egy nagy promlémába ütköztem. A minap raktam össze egy új gépet (Asrock Alive NF6P-VSTA alaplap, AMD Athlon 64 X2 4000+ AM2 cpu, 1 gb csx ddrII 667MHz RAM, 1 LG DVD RW SATA, Samsung 200 Gb SATA HDD, Nvidia GeForce 6200 Turbocache 256 Mb VGA, Win XP Sp2) és az integrált hálózati csatoló (NVidia Nforce Networking Controller) a következõ hibát írja: Az eszköz nem talál elég használható erõforrást. (Kód: 12) Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt. Már letiltottam mindent amit nem használok, változás nincs Segítségeteket elõre is köszönöm.
Alex99 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Bios frissítés, esetleg mondjuk a hangkártya mehet másik slotba, vagy tilts le valami feleslegest az Eszközkezelőben.
nagyjani Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Alaplaphoz kapott drivereket felraktad? Egyébként nézd meg a startmenü, rendszereszközök , rendszerinformáció alatt az ütközés megosztásokat, hogy mi mivel osztozik. Mivel a VGA-n kívül minden integrált, ezért jónak kellene lennie!
Berci82 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Felrektam a drivereket is. A cd-st is és frissebbeket is. de semmi. A sok kínlódás után telepítettem a Vistát, és láss csodát minden mûködik alaplapi telepítõ cd nélkül felismerte az összes hardvert beleértve az nVidia nForce networking controller-t is. Úgyhogy XP nincs Vista van.
Recommended Posts