Jump to content
GSForum - Segélyvonal

phpMyAdmin-telepítése

Recommended Posts

Posted

Hali!

Segítséget szeretnék kérni phpmyadmin telepítéshez. Addig megvan, hogy másoljam be a weboldalak közé a mappát, telepítéshez pedig ott van a script/setup.php, ami szerintem az egy nagy hülyeség. Szóval, valami értelmes config beállítás kellene. Sajnos a neten nem találni hozzá. Apache, sql, php kismillió oldalon ki van vesézve, de a phpmyadminról valahogy mindenki megfeledkezik. :)

config.inc.php-ba kell pár módosítást végre hajtani , de akkor se lát semmit. :S

$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';
/* Server parameters */
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['compress'] = false;
/* Select mysqli if your server has it */
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';
/* User for advanced features */
// $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'username';
// $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = 'password';

Posted

Csinálj egy ilyen config.inc.php-t

<?php
$i=1;
$cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://localhost/akarmi/'; // a pMA elérési útja
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost'; // a MySQL elérési útja
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; 
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'geza'; // felhasználónév
$cfg['Servers'][$i]['password'] = 'pogacsa'; // jelszó
$cfg['blowfish_secret'] = ''; 
?>

Posted

Megcsináltam , de akkor is ezt a hiba üzenetet kapom:

phpMyAdmin - Hiba nem tudtam bet?ni a mysql kiterjeszt鳴,<br />ellenőrizze a PHP konfigurᣩ Dokumentᣩ>

Posted

Nem mondod, hogy ilyen kafa kínai karakteres hibaüzeneteket ír ki! Wow! :o

Egyébként a phpinfo() oldalon betöltődik a mysql vagy mysqli kiterjesztés? Mert ha nem, akkor már valahol hamarabb szúrtad el a dolgot.

Egy mezőt egyébként kifelejtettem, lehet, hogy emiatt van:

$cfg['Servers'][$i]['extension']     = 'mysqli';    // The php MySQL extension to use ('mysql' or 'mysqli')

Posted (edited)

Beírtam ezt is, de még mindig ugyan az a hiba. Nem kínai jelet kapok hanem egy négyzetet, csak a fórum hibásan jeleníti meg.

Edited by Gereby
Posted

Milyen szerveren fut a dolog?

Posted

win2003

apache 2.2.8

php 5.2.5

sql 5.0.51a

phpmyadmin 2.10

Posted

lekértem a phpinfot a következõt vettem észre

Loaded Configuration File (none)

Itt php.ini fájlnak kellene lennie , 2X újratelepítettem mindent még akkor is ezt írja szóval passz :)

Posted

Látod ez az a pont, ahol részemről is passz. A telepítési leírás jó, csak követni kell a lépéseket, helyetted nem tudom megcsinálni... :hááát: Szóval ezen a helyzeten egyedül te tudsz változtatni.

Posted

Követtem a lépéseket , most már 3X telepítettem újra de még mindig rossz

Posted

Na, senki sem tud segíteni? :(

Posted

Miért nem indul el rendesen? A leírásodban a régebbi progik szerepelnek, szóval azokkal nem tudtam feltelepíteni, hanem az újabb verziókkal. Nem lehet, hogy itt máshogy kell konfigurálni?

Posted

Írd meg a verziókat, megnézem.

Posted

win2003

apache 2.2.8

php 5.2.5

sql 5.0.51a

phpmyadmin 2.10

Posted

Apache 2.2.8 + PHP 5.2.5 - Csak a leírásnak a képein rohantam végig -- működik. :hááát:

IPB kép

Posted

Lehetetlen, akkor nálam miért nem megy? Pedig mindent ugyanúgy csináltam mint te.

Posted

Csináld meg ugyanazokat a képeket a te rendszeredrõl. Hátha azokból kiderül. De egyébként fogalmam nincs.

• 1 month later...
Posted

Ma volt egy kis időm újra nekiálltam és elsőre sikerült minden. :D Viszont eggy valamire nem jöttem rá: a phpmyadminba való belépéskor jelszót kérjen a rendszer , mert a konfigoddal egyből beenged ez meg nem a legjobb megoldás.

---

Na, már megoldottam ezt a problémát is.

Posted

Lám, lám, lám! :)

A phpMyAdminos aggodalmadat nem értem: a saját otthoni gépemen, ahol az Apache nincs kiengedve a netre, tehát egy zárt fejlesztőkörnyezetben miért kéne nekem minden alkalommal jelszót beírnom, hogy hozzáférjek a saját adatbázisaimhoz? :hááát: Ha az Apache ki volna engedve a netre és a phpMyAdmin látszódna "kívülről", úgy természeteen egész más a helyzet.

• 3 months later...
Posted

Azt hiszem sokak nevében írhatom: hálával tartozunk Balázsnak a kiváló Apache-Php-MySql telepítés részletes leírásáért!

Most már csak a phpMyAdmin beállítása, az ami külön részletekben lelhetõ fel itt-ott.

Így egy kissé homályos, mit hová kell tenni.

Elõre is köszönettel, ha ez is oly alapossággal le volna itt vezetve

Posted

Ööö... :huh: ... ennek a témának az elsõ néhány hozzászólása nem segít?

• 5 months later...
Posted

Valaki tudna segíteni? Phpmyadmin telepítés! Feltelepítettem, mindent konfigoltam, és amikor elindítom kér egy felhasználó nevet és egy jelszót. De ami a mysql felhasználót és jelszavamat nem fogadja el.

Posted

Mit jelent az, hogy mindent felkonfigoltál? Mert elvileg pont annyit kell konfigolni rajta, hogy meg kell adni a MySQL-eléréshez a nevet meg a jelszót.

/**
* Server(s) configuration
*/
$i = 0;
// The $cfg['Servers'] array starts with $cfg['Servers'][1].  Do not use
// $cfg['Servers'][0]. You can disable a server config entry by setting host
// to ''. If you want more than one server, just copy following section
// (including $i incrementation) serveral times. There is no need to define
// full server array, just define values you need to change.
$i++;
$cfg['Servers'][$i]['host']          = 'localhost'; // MySQL hostname or IP address
$cfg['Servers'][$i]['extension']     = 'mysqli';    // The php MySQL extension to use ('mysql' or 'mysqli')
$cfg['Servers'][$i]['auth_type']     = 'config';    // Authentication method (config, http or cookie based)?
$cfg['Servers'][$i]['user']          = 'root';      // MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password']      = 'mukakotekercs';  // MySQL password (only needed
?>