Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali!

A minap rászántam magam, és megnéztem egy filmet nagy felbontású formátumban. Hát meglepett a minõsége a dvd-k után! Mivel 1280*800-as a laptopom monitora, tulajdonképp natív fomában támogatta a filmet.

A formátumáról nem tudok semmit, csak annyit, hogy Matroska "konténerben" van!

Sajnos Gom Playerrel nekem is szaggatott, de a VLC nagyon szépen vitte! Sajna kicsit Zoomolni nem tudtam vele, nem ismerem ezt a progit! Ezen kívül egy progival sem tudtam megnyitni a fájlt!

Ebbe beleértem a GSpot-ot is!

Szóval olyan linkeket, információkat, cikkeket kérnék, amivel errõl a fomátumról, és a benne rejlõ lehetõségekrõl egy kicsit többet tudnék meg! Google "barátom" segítségével ezt találtam, de szerintem elég régi. Márcsak azért is mert ebben a filmben van már DTS hangsáv is!!!

Van esetleg a GSpot-hoz hasonló progi is, ami megmondja a videó és hang fomátumát is?

Posted

Köszi a tippet. Tegnap miután a hozzászólást írtam én is megtaláltam ezt az oldalt.

Volt esetleg a Pc Worldben is valami errõ a témáról?

Posted
A minap rászántam magam, és megnéztem egy filmet nagy felbontású formátumban. Hát meglepett a minősége a dvd-k után!

Esetleg Matroska file-ból DVD-t?

:pislog::huh::?::?::?:

Posted

A DivxToDVD nem minden esetben eszi meg, fõleg, ha a .h264-es az mkv.

Akkor a HD mkv-bõl Mpeg, vagy DVD leírás talán jobb.

Itt találod: Programleírások-->HD DVD / Blu-ray-->HD DVD / Blu-ray

Posted

Én ilyesmire gondoltam! (mi milyen felbontással, milyen kodekkel,stb.)

• 2 months later...
Posted

Sajna megint egy kis segítségre lenne szükségem!

Az 1080p-s hd mkv-k néha akadnak egy kicsit, és szinte mindíg elcsúszik a hang és a kép!

Csak ffDshow-t használok dekódolásra, meg Haali Media Splittert, ne tudom mire...

Lejátszáshoz próbáltam már Media Player Classic-ot,Gom Playert,VLC-t,Bs Playert, meg még nem is tudom még mit, de biztos vagyok benne hogy nem az a baj!

A 720p-s hd 40-80% prociterheltséggel simán mennek!

A laptopomban 2*2 GHz core2duo van 2Gb rammal, Ati mobiliti 9600 vidikarival.Ott kissebb a prociterheltség, még full Hd esetében sincs 100%, de idõvel ott is csúszik a hang a képtõl!!!

Valami beállítás kérdése lesz szerintem az ffDshowban, de hol és mi???????

Segítsetek légy szíves!!!!

• 3 months later...
Posted

Nemrég ez a gond is megoldódott!!!

Vagy az xp sp3-al, vagy a legújabb ffdshow-val (2008.08.30-i verzió)! Most már ugyanazon a vason simán megy! (+ xp sp3, az említett ffdshow, bsplayer, haali media splitter)

NEM KELL HOZZÁ SEMMI MÁS!!! (se kodek pakk,se ac3 filter, se media player classic, stb.!) ;)

Posted

Sziasztok!

A problémám a következõ: hd minõségû filmet szeretnék megnézni a gépemen( Asus f5n-220 laptop, turion64x2,nvidia GeFORCE 7000m, 2gb memoria, a felbontás 1200*800-as), de valamely okból elképesztõen akadozik, és belassítja az egész gépet. Igaz most kaptam vissza a gépem, mert szervízben volt, kapott bios frissítést és driver frissítést is. Esetleg tudnátok nekem segíteni, hogy mi lehet a megoldás? Elõre is köszönöm.

• 5 months later...
Posted

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni, hogyan lehet mkv formátumú HD fájlokból a fölös hangsávokat kiszedni?

pl: az angol, német szinkron és felirat ne legyen csak a magyar szinkron maradjon, persze a felbontás stb formátum ne változzon. A fölösleges dolgokat amire nincs szükségem kiszedném és utána írnám ki DVD-re.

Milyen programmal lenne ez lehetséges?

Remélem tudtok segíteni.

Posted

http://cell.mlap.hu/?m=1237167

Ezen a linken kapsz segítséget és letudod tölteni az Mkvmerge GUI progit amivel kilehet szedni a felesleges hangot és feliratokat!

A Hd filmek lejátszására megfelelő progik:K-lite codec pack(én ezt használom,szerintem a legjobb.Ez már tartal lejászó progit-Media Player Classic),Bs Player free,KM Player,VLC Media pLAYER.

Posted

Madmanus köszönöm segítséged, de még mindig problémáim vannak megnéztem amit mondtál -->

http://cell.mlap.hu/?m=1237167 az ott leírtakat követtem de hiába valami nem mûködik.

pl: kiveszem a pipát a angol nyelv és felirattól mert ugye az nem kell és csak a magyar elõtt van pipa. Elkezdi muxingolni és csak egy magyar hangfájlt készít el.

Hogy kell akkor csinálni? Mit csinálok rosszul ezt nem vágom.

Posted

A V betûvel kezdõdõ elöl nem vetted ki a pipát?Az lenne a videó fájl.Ha nem boldogulsz gyere fel Msn-re,szívesen segítek.

Posted

Á!

Istenem persze, köszönöm a segítséged!

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Segítség kellene!

A következõ a problémám 2,2-es dual core + 9800gt kártyám van 2 giga memóriával.

KM Playert használok (de a Classic mplayernél is ez volt a tünet) és HD videók lejátszásánál(MKV) kb 8-10mp tökéletes azután 4-5mp mintha csak fele fps-el menne(vagy legalábbis érzékelhetõen kevesebbel). Ez váltogatja egymást mindvégig függetlenül a forrástól. Elõször azt hittem a dvd olvasó a ludas, de a vinyóról is ugyanez a helyzet. A hang nem tolódik el.

Elõre is köszi a segítséget!

• 5 months later...
Posted

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy letöltöttem egy .mkv kiterjesztésû filmet amin angol hangsáv van de én szeretnék hozzárendelni egy magyar (AC3 kiterjesztésû) hangsávot is.

Valaki tudna ehhez ajánlani egy programot?

Elõre is köszi!

Posted

Erre a célra az mkv toolnix progi való,ha a két fps megegyezik,gond nélkül hozzácsapható az új hangsáv,ha nem az se jelent különösebb problémát, ITT megnézheted,hogyan...