kiss_krisz Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Tudom nem ide tartozik de meg vettem a laptopot és a rajta lévõ vista home premium nem akar elindulni. Bekapcsolom elkezdi tölteni és mielött belépne kiír egy üzenetet hogy Valami hibát észlelt és kattintsak az ok gombra(csak ez van ott) és a gép újra indul. És igen a gép újra indul de a hiba ismét ugyan az. Nem lehet hogy esetleg belepiszkáltak és nem új darabot kaptam?
Alex99 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ha az első bekapcsolás után csinálja ezt, akkor vissza vele. Ha boltban vetted, nem pedig rendelted, akkor a helyszínen ki kellett volna próbálnod.
kiss_krisz Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Miért, mi a gond? Pontosan ezt írja ki: The computer restarted unexpectedly or encountered on unexpected error. Windows installation cannot proced. To install Windows, click "OK" to restart the computer, and then restart the installation.
Alex99 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ja, hát akkor telepítsd újra a Windowst rá. Ha rendben felmegy, akkor oké.
kiss_krisz Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Igen rájöttem (vagyis próbálkozás képen megnéztem és sikerrel jártam) azért köszönöm. Viszont akadt egy újabb probléma sajnos. Mégpedig a következõ nem tudok a wifivel felmenni a netre. Vista Home Premium van a gépen és itt hol tudnám aktiválni a wifit vagy vmit csinálni hogy észre vegye a routert (gépem FSC). Tudom nem ide való a téma de most hirtelen gondoltam beírom ide itt ugyis sokat segítetetek eddig szerencsére.
Alex99 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 1. Leírod a gép típusát, és megkeressük. 2. Rámész a gyártó weboldalára, Letöltések, megadod a gép típusát (vagy kikeresed), és letöltöd a Vistás drivereket. 3. A géphez kapott Driver Cd-ről feltelepíted a drivereket: Chipset, Audio, VGA, Wifi, LAN. A vezeték nélküli hálózatokat magától észlelni fogja.
kiss_krisz Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Feltelepítettem mindent a gyártó oldaláról is leszedtem amit kell, de nem észleli. FSC Pi2530 a pontos típusa.
Alex99 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Fujitsu Siemens notebookoknál háromféle megoldás létezik: 1: A készülék elején, vagy oldalán található egy kapcsoló, amivel be lehet kapcsolni a WiFi kártyát. Ha ez sikerült, akkor a WiFi program (alap esetben a Windows kezeli) látni fogja a vezeték nélküli hálózatokat. 2: Ha a bekapcsoló gomb mellett van egy kapcsoló, amin egy WiFi jel látható, akkor azt kell bekapcsolni. Ha megnyomják a gombot, de a LED nem világít akkor a Driver CD-n található egy Launch Manager nevezetû program, ami ezt a kapcsoló gombot kezeli. Ha feltelepítik ezt a programot, és utána próbálják bekapcsolni, akkor mûködnie kell. 3: Ha sem kapcsoló, sem gomb nem található, akkor egy gomb kombinációval kell bekapcsolni a WiFi kártyát. Ez a Fujitsu Siemens notebookoknál nagyon változó lehet. Az F funkcióbillenytûknél (F1-F12) található egy olyan gomb, amin a WiFi jele látható. Ez általában az F2 vagy az F4 szokott lenni. Ezt az Fn speciális gomb lenyomásával lehet aktiválni pl: Fn + F2
kiss_krisz Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Köszi sikerült. Az normális ha tûzforró az adapter? (az a fekete téglalap alaku kis loszar ami kell a töltéshez) rátezsem a kezem és már kapom leegybõl mert éget annyira forró.
Alex99 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Az nekem is meleg, de nem forró. Attól is függ, hogy mióta használod úgy, hogy olyan. Bár szerintem haggyad, ha rendesen fel tudja tölteni. Nézd meg, hogy milyen akku van benne, és annak mennyit kellene mennie egy töltéssel. Ha teljesíti, akkor oké.
kiss_krisz Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Az normálsi ha használat közbe 1 óra alatt csak 20%-ot tölt a töltõ?
kiss_krisz Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Elvileg mennyi idõ alatt kell feltölteni-e kikapcsolt állapotba és mondjuk közepes használta mellett?
Recommended Posts