Ász Bence Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Van egy CD-m és egy floppy-m azt se tudom, hogy kezdjek hozzá a telepítéshez? Mit kell ilyenkor csinálni?
payskin Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Berakod a floppyt, berakod a CD-t, a gép BIOS-át beállítod, hogy a floppyról bootoljon, megvárod, amíg betöltődnek a floppyról a dolgok, átmész a CD-re, és feltehetően a setup programmal elindítod a telepítést.
Alex99 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A Windows ME teleptése: Klikk. Tipp: XP-vel jobban járnál. Az pedig itt: Klikk. Ne felejtsd el beállítani a CD-ről való bootolást a BIOS-ban.
Ász Bence Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Igen csak a proci gond csak 750 MHz. Tudom olvastam a minimum rendszer követelményt. De azért... Amúgy köszönöm a segítséget! A WinME felment.
Alex99 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Az Xp-nek? Miért gond a 750-es CPU? Na, hogy tiszta legyen, íme a minimum gépigénye az XP Professional-nek: - CPU 300 megahertz - 128 MB RAM - SVGA 800x600 video adapter és monitor. A Microsoft szerint.
Gál Bence (BEN) Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Na ez az a Microsoft szerint. Amúgy a Windows 2000 jobb választás lett volna.
payskin Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 (off) A P4-es konfigom előtt évekig egy P3 800MHz-es gépen futott az XP-m minden különösebb gond nélkül. 2001 őszén, amikor megjelent, a procik még éppen csak átlépték az 1 GHz-es álomhatárt. 2001 novemberében kaptunk az Inteltől egy 1,7 GHz-es P4-es tesztkonfigurációt, amiben még nem végleges proci volt! (on)
geri005 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 750 MHz-re nyugottan rakhatsz Xp-t, nekem még van egy öreg PII-es laptopom, 366 MHz-zel, és tökéletesen meg rajta az XP. Ha a gép foglalt, akkor ezen netezek. Most is erről írok, USB-t és Wi-fi adaptert használok!!
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 → Itt fojtatnám, amit itt már elkezdtem. | Szóval: Az újabb probléma az, hogy azzal szembesültem, hogy ÜRES a C:\config.sys így csak csökkentett módban lehet indítani! Azt szeretném kérdezni, hogy egy frissen telepített gépnél ennek a fájlnak mit kellene tartalmaznia? (Mert így most a normál indítás csak a reakcióképtelen feketeségig jut!)
payskin Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 FOLYTATNÁD. Most tanultad meg egy életre, többször nem rontod el.
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Közben itt ezt találtam: Ugyanis NEM kell autoexec és config állományok a Windows-nak, majd szépen elszórakozik ő mindennel.Szerintetek jót mondanak? Esetleg mi lenne, ha törölném azt a két fájlt, és így indítanék? Ezer bocs... Valamiért nem vettem észre, hogy a helyesírás-ellenőrző pirossal aláhúzta...
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Ebből esetleg mi lenne jó vagy mit kellene még beírni, hogy jó legyen?
payskin Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Rémlik, hogy a WinME többek között azért is volt egy gigantikus foshalom, mert ott kezdte el szétfűrészelni a Microsoft a DOS és a Windows kapcsolatát, és valami botrányosan szarul sikerült. Úgyhogy simán lehet, hogy nem kell neki config.sys meg autoexec.bat, de a franc sem emlékszik ilyenekre. Ezeket a rendszereket igyekeztünk hihetetlen gyorsan elfelejteni. Nem húzta alá. Tudod, van a magyar nyelvben a fojt ige, elfojt, megfojt stb. Ennek van fojtatnám alakja, ami azt jelenti, hogy nem te fojtanád meg a WinME-t egy pohár vízben, hanem valaki mással végeztetnéd el a piszkos munkát. És van a folytat igen, ami meg azt jelenti, hogy valami befejezetlen dolgot tovább csinálsz. Ma is tanultunk valamit, mi?
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Akkor bezavarhat annak a két fájlnak a jelenléte indításkor? Mert most csak a reakcióképtelen feketeségig jut, így csak a csökkentett mód marad... (Ráadásul addig nem tudok drivereket feltenni!)
TheSaurida Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Nálam a win7-ben ennyi van bennük: a...bat: REM Dummy file for NTVDM c...sys: FILES=40 Próbáld meg ezekkel a beállításokkal, az autoexecben különösen ügyelj a kis- és nagybetűkre!
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Te ezt Ctrl+C a fájlból? Amúgy az nem biztos, hogy ami 7-nek jó, azt a ME is megeszi...
TheSaurida Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Sajnos (?), éppen nincs kéznél egy WinMe, hogy teszteljem. Amúgy mit veszítesz vele, ha kipróbálod?
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Még arra gondoltam, hogy VirtualBox alatt van egy Win98, legfeljebb majd onnan nézem ki a config.sys fájlt, úgyis a rokona a ME, nem?
TheSaurida Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Addig is megpróbálom elfoglalni magam valamivel, hogy ne nézegessem percenként a rovatot, mikor száll fel a fehér füst (nem feltétlenül a processzorból...).
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Ööö, a Windows 98 rendszerben is üres a c:\config.sys!!! Pedig az a rendszer elindult! Na most akkor hogy mi van?!
TheSaurida Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 valahol olvastam ezt: "Ugyanis NEM kell autoexec és config állományok a Windows-nak, majd szépen elszórakozik ő mindennel." A fájlok azért legyenek meg, még ha üresen is.
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 C:\AUTOEXEC.BAT SET windir=C:\WINME SET winbootdir=C:\WINME SET COMSPEC=C:\WINME\COMMAND.COM SET PATH=C:\WINME;C:\WINME\COMMAND SET PROMPT=$p$g SET TEMP=C:\WINME\TEMP SET TMP=C:\WINME\TEMP Ez jó így?
pcmester Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Az sajnos kiderült, hogy az mindegy, hogy megvannak-e a fájlok vagy hogy van-e bennük valami, ugyanúgy csak csökkentett módban van lehetőség indítani!
Recommended Posts