Jump to content
GSForum - Segélyvonal

WinME telepítés

Recommended Posts

Posted

Van egy CD-m és egy floppy-m azt se tudom, hogy kezdjek hozzá a telepítéshez? Mit kell ilyenkor csinálni?

Posted

Berakod a floppyt, berakod a CD-t, a gép BIOS-át beállítod, hogy a floppyról bootoljon, megvárod, amíg betöltődnek a floppyról a dolgok, átmész a CD-re, és feltehetően a setup programmal elindítod a telepítést.

Posted

A Windows ME teleptése: Klikk.

Tipp: XP-vel jobban járnál. Az pedig itt: Klikk.

Ne felejtsd el beállítani a CD-ről való bootolást a BIOS-ban.

Posted

Igen csak a proci gond csak 750 MHz. Tudom olvastam a minimum rendszer követelményt. De azért...

Amúgy köszönöm a segítséget! A WinME felment.

Posted

Az Xp-nek? Miért gond a 750-es CPU? Na, hogy tiszta legyen, íme a minimum gépigénye az XP Professional-nek:

- CPU 300 megahertz

- 128 MB RAM

- SVGA 800x600 video adapter és monitor.

:D

A Microsoft szerint.

• 1 month later...
Gál Bence (BEN)
Posted

Na ez az a Microsoft szerint. :D Amúgy a Windows 2000 jobb választás lett volna.

• 2 months later...
Posted

(off) A P4-es konfigom előtt évekig egy P3 800MHz-es gépen futott az XP-m minden különösebb gond nélkül.

2001 őszén, amikor megjelent, a procik még éppen csak átlépték az 1 GHz-es álomhatárt. 2001 novemberében kaptunk az Inteltől egy 1,7 GHz-es P4-es tesztkonfigurációt, amiben még nem végleges proci volt! (on)

• 1 month later...
Posted

750 MHz-re nyugottan rakhatsz Xp-t, nekem még van egy öreg PII-es laptopom, 366 MHz-zel, és tökéletesen meg rajta az XP. Ha a gép foglalt, akkor ezen netezek. Most is erről írok, USB-t és Wi-fi adaptert használok!!

• 8 years later...
Posted

→ Itt fojtatnám, amit itt már elkezdtem. | Szóval: Az újabb probléma az, hogy azzal szembesültem, hogy ÜRES a C:\config.sys így csak csökkentett módban lehet indítani! Azt szeretném kérdezni, hogy egy frissen telepített gépnél ennek a fájlnak mit kellene tartalmaznia? (Mert így most a normál indítás csak a reakcióképtelen feketeségig jut!)

Posted

FOLYTATNÁD.

Most tanultad meg egy életre, többször nem rontod el.

Posted

Közben itt ezt találtam:

Ugyanis NEM kell autoexec és config állományok a Windows-nak, majd szépen elszórakozik ő mindennel.
Szerintetek jót mondanak? Esetleg mi lenne, ha törölném azt a két fájlt, és így indítanék? :hááát:

Ezer bocs... Valamiért nem vettem észre, hogy a helyesírás-ellenőrző pirossal aláhúzta... :fütyül:

Posted

Ebből esetleg mi lenne jó vagy mit kellene még beírni, hogy jó legyen?

config_sys.gif

Posted

Rémlik, hogy a WinME többek között azért is volt egy gigantikus foshalom, mert ott kezdte el szétfűrészelni a Microsoft a DOS és a Windows kapcsolatát, és valami botrányosan szarul sikerült. Úgyhogy simán lehet, hogy nem kell neki config.sys meg autoexec.bat, de a franc sem emlékszik ilyenekre. Ezeket a rendszereket igyekeztünk hihetetlen gyorsan elfelejteni.

Nem húzta alá. Tudod, van a magyar nyelvben a fojt ige, elfojt, megfojt stb. Ennek van fojtatnám alakja, ami azt jelenti, hogy nem te fojtanád meg a WinME-t egy pohár vízben, hanem valaki mással végeztetnéd el a piszkos munkát. És van a folytat igen, ami meg azt jelenti, hogy valami befejezetlen dolgot tovább csinálsz. Ma is tanultunk valamit, mi? ;)

Posted

Akkor bezavarhat annak a két fájlnak a jelenléte indításkor? :hmm: Mert most csak a reakcióképtelen feketeségig jut, így csak a csökkentett mód marad... (Ráadásul addig nem tudok drivereket feltenni!)

Posted

Nálam a win7-ben ennyi van bennük:

a...bat: REM Dummy file for NTVDM

c...sys: FILES=40

Próbáld meg ezekkel a beállításokkal, az autoexecben különösen ügyelj a kis- és nagybetűkre! :démonikacaj:

Posted

Te ezt Ctrl+C a fájlból? Amúgy az nem biztos, hogy ami 7-nek jó, azt a ME is megeszi... :hááát:

Posted

Sajnos (?), éppen nincs kéznél egy WinMe, hogy teszteljem. Amúgy mit veszítesz vele, ha kipróbálod?

Posted

Még arra gondoltam, hogy VirtualBox alatt van egy Win98, legfeljebb majd onnan nézem ki a config.sys fájlt, úgyis a rokona a ME, nem?

Posted

Megnézem, oszt' jelentkezem...

Posted

Addig is megpróbálom elfoglalni magam valamivel, hogy ne nézegessem percenként a rovatot, mikor száll fel a fehér füst (nem feltétlenül a processzorból...).

Posted

Ööö, a Windows 98 rendszerben is üres a c:\config.sys!!! :pislog: Pedig az a rendszer elindult! Na most akkor hogy mi van?! :S

Posted

valahol olvastam ezt:

"Ugyanis NEM kell autoexec és config állományok a Windows-nak, majd szépen elszórakozik ő mindennel."

A fájlok azért legyenek meg, még ha üresen is.

Posted

C:\AUTOEXEC.BAT

SET windir=C:\WINME
SET winbootdir=C:\WINME
SET COMSPEC=C:\WINME\COMMAND.COM
SET PATH=C:\WINME;C:\WINME\COMMAND
SET PROMPT=$p$g
SET TEMP=C:\WINME\TEMP
SET TMP=C:\WINME\TEMP

Ez jó így? :hmm:

Posted

Az sajnos kiderült, hogy az mindegy, hogy megvannak-e a fájlok vagy hogy van-e bennük valami, ugyanúgy csak csökkentett módban van lehetőség indítani! :(