Levys Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Cégen belül használunk XP szolgáltatásként egy távsegítség nevû alkalmazást. Házon belül mûködik is, nagyon szépen, de amikor interneten keresztül próbáljuk használni, nem hajlandó csatlakozni. Több helyszínrõl, több helyszínre is kipróbáltuk. És a távoli asztal mûködik, csak a távsegítség nem! Otthonról kollegához is. Routeren port forward 3389, 80 as portok Esetleg más portokat is kellene forwardolni? Tûzfalon kivételben: Távsegítség, Távoli asztal, Fájl és nyomtatómegosztás, MSN, Win. Live mess. Próbáltam kikapcsolt tûzfallal is! Hibaüzenetek: Nem lehetett távsegítség-kapcsolatot létrehozni, mert nem lehetett feloldani a távoli állomás nevét. Próbálja meg újra. Nem lehet távsegítség-kapcsolatot létrehozni. Ellenõrizze esetleg, hogy nincsenek-e hálózati problémák, illetve hogy nem járt-e le a felkérés, vagy nem vonta-e vissza a küldõ fél. Hálózati probléma nincs, a távoli asztal mûködõképes. A felkérés 30 napra szól, nem járt le. És biztosan nem vonta vissza a felkérést. Elõre is köszönöm segítségét!
payskin Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Jobbára tanácstalan vagyok, mert nem igazán van tapasztalatunk a távsegítséggel, mi is jobbára a távoli asztalt használtuk. De utánanéztem, és a távoli asztal 3389-es portján keresztül megy, tehát más portok nem kellenek hozzá.
terrence Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Sziasztok! Úgy néz ki mostanság nem sokat leszek itthon, tehát feltelepítettem a VNC Viewer 4.1.9-et, ez tökéletesen működik más számítógépről, belépve bármit tudok csinálni a gazdagépemen. De a problémámnak ezzel csak az egyik felét oldottam meg, ugyebár nem mehet hónapokon át egyfolytában a pc-m, vagy ha úgy hagynám úgyis előfordulna áramkimaradás. Én azt kérdezném, milyen mód van a számítógépemet bekapcsolni interneten keresztül távolról, mi kell hozzá, ideértve hardver, program, és milyen beállításokat kell alkalmazni? Windows XP Sp2-es operációs rendszert használok, alaplap Gigabyte P35 DS3P, modem D-link DSL 360T. Rákerestem keresőben, de általában csak vitatkoztak a fórumokon, eléggé összezavaró. Megköszönnék bárminemű hozzászólást! További szépet!
Kernel Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ezzel a modemmel önmagában biztosan nem, mivel gondolom a számítógép intézi az ADSL (PPPoE) bejelentkezést. Ebben az esetben, mikor a gép nem működik, "élő" kapcsolat sincs a net felé. (Hogy összevillog modem és központ DSLAM, az még nem Internet.) Más a helyzet egy router közbeiktatásával, amely úgy van beállítva, hogy áramszünet után is automatikusan fellépteti a netre a modemet. Ráadásul olyan router szükséges, ami támogatja a Wake on WAN lehetőségét. Nem a Wake on Lan (WoL) funkcióról van szó, utóbbit kell egyébként beállítani a számítógépen (BIOS). Majd a router konfigurálása, hogy be is engedje a csomagot, megismerkedés Magic Packet fogalmával, amivel fel lehet ébreszteni a gépet, szóval ezzel igen jól el lehet szórakozni. Valamivel talán egyszerűbb, ha megelégszünk a számítógép készenléti állapotával. A BIOS-ban úgy állítjuk be, hogy áramszünet után mindig elinduljon, de az oprendszer később menjen készenlétbe. De ez is felvet különböző kérdéseket. További lehetőség, ha egy DialUp modemet beiktatok a rendszerbe és egyszerűen telefoncsörgetéssel élesztem a gépet, megfelelő BIOS beállítás útján. Ettől függetlenül persze ADSL-re kapcsolódik a gép automatikusan, a telefonhívás csak a bekapcsoláshoz kellene. De így sajnos minden csörgésre elindul. Esetleg a számítógép helyett lehetne alkalmazni hálózati háttértárat, csak adatok eléréséhez, ez viszont külön beruházás. További megoldandó feladat a dinamikus IP-cím kérdése. Valahogy meg kell tudni az IP-címet, amit a szolgáltató épp kiosztott: DynDNS regisztráció, vagy automatikus email IP-cím küldő program stb. útján.
terrence Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Köszönöm Kernel! Én is ettõl tartotam hogy routert kell pluszba vennem, és szerintem fölösleges is addig kérdéseket feltennem amíg nincsenek meg az alap tartozékok. Mégegyszer köszönöm korrekt válaszod!
Recommended Posts