Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Itt fõleg segíteni szoktam, de most én szorulok segítségre, mert számomra idegen vízekre eveztem. Amikor ment, az HBO-n felvettem a Rómát, de szerettem volna angol nyelven, magyar felirattal is megszerezni a sorozatot. Ez sikerült is, de most szeretném õket DVD-re írni. A Winavi-val percek alatt át tudom konvertálni DVD formátumba, de nem tudom, hogy a feliratot hogyan adjam hozzá. Odáig eljutottam, hogy az srt feliratot átkonvertáltam sup formátummá (állítólag a DVD felirathoz ez kell), de azt már nem tudom, hogy ezzel a felirattal mit kezdjek. Van olyan program mely egyesíteni tudja a kettõt és még ki is írja DVD-re?

Posted

A DVDLabPro-val meg tudod csinálni, ezeket a formátumokat ismeri: *.sub;*.srt;*.ssa;*.son;*.sst. Ha át van kódolva a film (ez fontos), akkor be kell importálni, behúzni az üres filmhelyre, majd a sub soron kattintva beimportálni a feliratot, leellenõrizni, aztán akár még több is mehet, és simán kiírni ha más semmi nem kell a DVD-re. A lejátszó megfelelõ gombjával máris választható az felirat amelyik kell. Ha csak egy van, akkor be kell pipálni az állandó megjelenítést hozzáadáskor, és akkor mindjárt így indul a lejátszás. Persze ez bármikor kikapcsolható.

Posted

Biztam benned, köszönöm! :)

Posted

Remélem sikerül! Ja még valami. A feliratoknál a szöveges formátumokat jobban szereti, bár a bitképeket is be lehet tenni, de nem mindig jó az idõzítés beolvasása. Szóval, tapasztalatom szerint a scenarist formátumába mentett szövegeket kezeli a legjobban, hiba nélkül. Tehát ha gond van, akkor Subtitle Workshop-ba import, aztán export ebbe.

Posted

Tapasztalataim röviden, hátha valakit érdekel. A DVDLabPro, ahogy a nevében is szerepel, profi program, tényleg azoknak készült akik szeretnek elveszni a részletekbe, akik mindent saját maguk szeretnek beállítani. Ebből persze következik az is, hogy nagyon drága program (ami már mindent tud, sajna közelít a 200 dolcsihoz). Tovább keresgélve rátaláltam a VSO ConvertXtoDVD programra, mely éppen verzió váltás előtt van, így az RC kiadásokat elég szabadon lehet próbálgatni (a latest verzió 40 euró, ami még elmegy).

Sok éves tapasztalat után ritkán szoktam "elájulni" egy programtól, de amit ez a progi tud, az nem semmi. Olyan természetes egyszerűséggel tud avi fájlból és feliratból profi DVD-t varázsolni (mozgó menüvel, fejezetekkel, a feliratot állítható betűvek, színnel) mintha tényleg ez lenne a programozás legtermészetesebb dolga. Ügyes beépített sablonjai vannak, kevés jártasság mellett is pillanatok alatt össze lehet rántani egy "majdnem gyári DVD-t". Tényleg egy remekmű, mellyel öröm volt dolgozni. :D