magnum1 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni egy problémában, ami egy ideje már nagyon zavar. Szóval a probléma: Például van egy szétdarabolt (darabonként 15-50 MB méretû) rar,exe stb. állományom, amit a netrõl töltöttem, általában torrent segítségével, VAGY van egy db. nagyméretû (500 MB-nál nagyobb) fileom. Amikor ki akarom tömöríteni, a végén mindig CRC error-t dob ki, és hogy valamelyik vagy több darab korrupt. A mellékelt sfv file szerint viszont minden rendben, nincs CRC error. Többszöri próbálkozás után is ugyanez a helyzet. Mi a gond? Memtest86 futott 6-7 kört a memóriákon, de nem volt hiba, a HDD-k defragmentáltak.
Alex99 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Amelyik darabolt filera kiírja a crc errort, azt újra le kell tölteni.
magnum1 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Mint írtam, a tömörített fileokkal együtt letöltött sfv file alapján nem CRC hibásak. Ezért fura a dolog. A kicsomagolás során mégis hibás.
nagyjani Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Az nforce chipes alaplapoknál szokott elõfordulni, ha a hálózati szoftver telepítve van. Nem véletlenül ilyen az alaplapod?
nagyjani Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Le kell venni az alaplapi drivereket uninstallal, vagy a vez pultban, aztán letölteni a legfrisebbet. Telepítésnél mindent felrakni, csak a net managert nem. Rá is kérdez, és tudatja, hogy nem fontos. Nekem az nforce4-en a legfrisebb az az legutolsó kiadású már jó, tehát telepíthetõ ez is rá. Tehát ha a Tiédnél frisebb a neten található legutolsó, akkor felteheted, és próbáld ki.
magnum1 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Láma kérdés: melyikek az alaplapi driverek? Kicsit részletesebben kérlek, ennyire nem megy a dolog....
nagyjani Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Az alaplapod pontos típusa? nforce520 550 560 570 590 létezik, azért kérdem.
magnum1 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 nForce500 SLI (ez nForce4 széria ha jól tudom), egyébként egy ASUS M2N-E SLI alaplapról van szó
nagyjani Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 http://support.asus.com/download/download....del=M2N-E%20SLI Itt megtalálod a megfelelőt. A chipsetből válaszd az oprendszernek megfelelőt!
magnum1 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Letöltöttem a chipset drivert, telepítettem, majd újra leszedtem a szétdarabolt tömörített állományt. A legújabb WinRAR-al elkezdtem kitömöríteni, bejelezte a CRC errort, de ezek már igazi hibák voltak, úgyhogy a hibás darabokat újra leszedtem. Ezeket az sfv ellenõrzés is kidobta egyébként, utána már nem. Megpróbáltam újra kitömöríteni, de megint fájl hibát jelzett ki, holott állítólag már ép a tömörített állomány. Valakinek van valami javaslata?
nagyjani Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Pedig ez az nforce védelmi hibája. Próbáld meg úgy, hogy ne telepítsd a hálózathoz tartozó dolgokat, ide értve a hardveres tûzfalat is, mert ez a fõ probléma. Hiába van kikapcsolva ha az egész telepítve van, akkor is hibázik.
magnum1 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Szóval akkor ne telepítsem az Ethernet drivert? Mert Hardweres tûzfalra nem emlékszem, hogy lett volna lehetõségem telepíteni. Támogatja az M2N-E SLI a hardweres tûzfalat? Már bocs, hogy ilyen hülye kérdéseket teszek el, de lövésem sincs ehhez.
nagyjani Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Pontosan. Ezt ne telepítsed, a többi kell, aztán próba.
magnum1 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Úgy tûnik ez bejött, de azért még tesztelem. Nagyon köszönöm a segítséget!!!!
david0918 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Nekem is hasonló problémám van, de nem nforce-os az alaplapom. Nekem még játékokat sem enged feltelepíteni, a vinyónak semmi baja, most vettem. Ötletek várok, előre is köszi!
Recommended Posts