Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Amazon.com


PrisonMan

Recommended Posts

PrisonMan

Mi a véletményetek errõl az oldalról? Rendeltetek már valamit?

Találtam pár jó DVD-t, ezeket szeretném majd megrendelni. Az árak is nagyon kedvezõek.

A kiszállításról van valami infotok? Mennyi a postaköltéség? Van hozzá vám is? Készpénzzel kell fizetni -ha igen akkor dollárral vagy forinttal?- vagy jó PayPal-lal is? IPB kép

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Arkangyal1528464506

Kettő könyvet szereztem be, mindkettő bejött, korrekt volt. A konkrét pénzt csak akkor emelték le, amikor már tényleg küldték az árut. Az első rendelésnél meglepődtem, hogy kettő levonás szerepel a számlán, de aztán láttam, hogy az egyik 1Ft-os volt (valami minimalista összeg volt - ez rögtön a rendelés feladásánál történik - a másiknál is, bankkártyás vásárlásom volt).

A postázás nem igazán az amazon-tól függ, hanem a választásodtól és a lehetőségektől (sok szokott lenni). EU-n belül nincs vám, a többinél pedig érdeklődhetsz a vámosoktól (a nyomkövetésnél látszik, hogy hol van az áru).

Nem tudom, hogy lehet-e paypal-al is fizetni, legközelebb megnézem: de szerintem ezt cége - kínáló - válogatja. Nem hiszem, hogy simán forinttal tudsz fizetni (úgy értem, így vagy úgy, de biztos valutában fogsz fizetni): utánvéttel - már ha lehet ilyet, tehát pl. postán veszed át - talán lehetséges a sima forint, nem próbáltam.

Link to comment
Share on other sites

cocka

A két könyvet az amazontól vagy valami viszonteladótól szerezted, aki úgy egyébként hirdeti magát az amazonon is? Merhogy azok csak Marketplace-es országokba hajlandóak küldeni és a bibi az, hogy Mo. nincs a listán. Mellesleg anno meg is próbáltam magyar címre kérni, kiírta, hogy sorry ide nem küldünk, adj meg másik címet.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Azt se felejtsük el, hogy az amazon.com-ról rendelt DVD-k többnyire 1-es régiókódúak!

Link to comment
Share on other sites

nascar

Szerintetek, érdemes hardvereket rendelni? Alaplap, memória, processzor, mert a magyar árakhoz képest botrányosan jó árak vannak az Amazon.com-on. Csak kérdés a szállítási költség, meg esetleg a vám.

Az vicces, hogy egy alaplap itthon 28 ezerrel drágább, mint kint! :pislog:

 

Megkérdeztem, nem lehet! Magyarországra nem szállítanak! :(

Annyira bosszantó, hogy simán meg tudnám fizetni, náluk van áru, és mégsem jön össze! Aaaaaahhhhh:!:

Link to comment
Share on other sites

cocka

Erre találták ki az ebayt. :)

 

De hardver ügyben ott se jobb a helyzet.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Az amerikai Ebay-rõl szintén nem nagyon szállítanak Magyarországra! Az európain (pl. a német) meg vagy van, vagy nincs a hardver. Egyébként van olyan magyar cég, amely foglalkozik az amerikai vásárlások hazaszállításával.

Internetvilág.hu, kérdés mennyiért?

Link to comment
Share on other sites

cocka

Ismerem, de nekem sose volt rá szükségem.

 

Egyébként azt mérlegelted, hogy úgy összességében megéri-e ez neked? Arról nem is beszélve, hogy fizeted a termékárat, az amerikai pk.-t, jutalékot nekik, amiért vállalják ezt az egészet és hazapostázzák neked, plusz ha befogja a vám, akkor az ciki.

 

Mert hát megereszteni hozzájuk egy telefont szerintem annyira nem nagy fegyvertény. Ha végképp elzárkóznak attól, hogy átlagárakat mondanak, akkor küldesz nekik pár vásárlásra esélyes termékrõl linkeket és majd mondanak valamit.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
csongor86

Sziasztok

 

Lenne egy kérésem az amazon.com-mal kapcsolatban. Létezik az oldalon "search inside" funkció, mellyel bizonyos könyvekbe bele lehet olvasni. A baj annyi, hogy ez csak akkor használható ki igazán, ha már rendeltél valamit onnan. Sajnos még nincs olyan bankkártyám, amivel tudnék rendelni, de nagyon fontos lenne pár adat abból a könyvből. külföldi fórumokban is érdeklődtem már, s azt mondták, hogy kérjek meg egy ismerősömet, aki már rendelt az amazonból, és küldessek az e-mail címemre egy kevés összegű "gift card"-ot. azzal tudnék rendelni valamit olcsót, és máris használhatnám a funkciót. Maga a könyv egyébként 120 USD, arra aztán végképp nincs pénzem, de fontos lenne, mert diplomamunkámhoz kellene.

 

Ha valaki tudna ebben segíteni, és küldene egy gift card-ot, nagyon örülnék neki. Természetesen egyből tudnám utalni cserébe magyar bankszámlára a megfeleő összegű forintot (interneten tudok utalni, s akár előre is átutalnám a pénzt). Tényleg nagyon fontos.

 

Köszi szépen előre is

 

Csongor

Link to comment
Share on other sites

cocka

Be vagyok regisztrálva, de eddig bármilyen könyvet szerettem volna rendelni mind marketplace-es eladó volt és a baj az, hogy azok nem szállítanak Mo.-ra.

 

Úgyhogy én ekkor határoztam el, hogy nagy ívben tojok az amazonra és átnyergeltem gyorsan az abebooksra, ahol viszont sajnos a pk. baromi magas. Aztán láttam, hogy van lehetõség a budapesti bookstationön keresztül amazonos rendeléseket bonyolítani, de mikor megláttam, hogy 450 Ft-ért mérik a fontot szintén lemondtam az egészrõl.

 

Úgyhogy az amazon reg megvan, de még nem rendeltem semmit. Látom, hogy ezt a gift card-ot postán is lehet küldetni. Mindenesetre kell hozzá, hogy ki küldi és kinek 2 e-mail cím vagy 1 lakcím.

 

5 és 50 dollár értékû lehet.

Link to comment
Share on other sites

csongor86

igen, e-mailben is lehet küldeni. utána már csak vennem kell egy vacak dolgot, hogy legyen rendelésem, s talán kereshetek a könyvben. valójában csak ez az ami most érdekel, még az sem, ha valami miatt nem jön meg a dolog, amit rendeltem. ja és ami fontos, hogy amazon.com-ról legyen, mert sem az angol, sem a német oldalon nem lehet keresni az adott könyvben, csak az amerikain.

(én úgy olvastam, hogy a gift card értéke 5 és 5000 dollár között bármennyi lehet) én kb 25 dollárban gondolkodom, de utalnék cserébe 5000 ft-ot, akár előre is.

ha tudnál segíteni, légyszi írj

 

kösz szépen

 

csongor

Link to comment
Share on other sites

cocka
utána már csak vennem kell egy vacak dolgot, hogy legyen rendelésem, s talán kereshetek a könyvben

 

Igen csak 2 dolgot felejtesz el.

 

1. Csak a megrendelést követõen lehet online tallózni a könyvet.

2. Csak azt a könyvet nézegetheted online, amit elõzõleg megrendeltél. Az úgy nekik nem buli, hogy ha egy kis olcsó szart megrendelsz, hogy aztán egy drága könyvet online böngészhess.

 

3. és úgy MELLESLEG nem is minden könyvhöz jár ez a szolgáltatás.

 

(én úgy olvastam, hogy a gift card értéke 5 és 5000 dollár között bármennyi lehet) én kb 25 dollárban gondolkodom, de utalnék cserébe 5000 ft-ot, akár elõre is.

 

És szerinted ki az a balek aki belemegy abba, hogy utólag fizetsz? :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

csongor86

Ahhoz a könyvhöz jár, ami nekem kellene. És én úgy tudom, hogy nem csak abból lehet olvasni, amit megrendeltünk.

 

 

 

Jó, rendben van, segítséget szerettem volna csak kérni. Semmi több.

Link to comment
Share on other sites

cocka
Can I buy just the online version of the book?

 

No, you must have purchased the physical book from Amazon.com before you can obtain Amazon Upgrade access.

 

Hát nekem ebbõl az derül ki, hogy a kérdéses könyv Amazon Online Reader-ben való teljes böngészéséhez meg kell venned a könyvet is. Nem másikat, hanem azt amit online szeretnél böngészni.

 

Azt a gift cardot meg szerintem elõre senki nem fogja neked megvenni. Csak úgy, hogy ha elõre perkálod a lét (mondjuk átutalás vagy banki befizetés formájában).

 

Személy szerint én is így tennék. Utalsz, adatokat megadsz, kapod a levelet. Ennyi.

 

Jut eszembe azt megnézted, hogy a kérdéses könyvet egyáltalán szállítják-e Mo.-ra? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

csongor86

Nem is akarom, hogy elõre elküldje nekem a gift card-ot senki. Azért írtam, hogy én utalnám elõre a pénzt. Online tudok utalni. Nem akarok becsapni senkit.

Amúgy sem a könyvet venném meg, hanem valami mást. Ha tényleg csak abban lehet keresni, amit vásárolunk, akkor ennyi volt....nem az egész könyv kell, csak pár dolog belõle

 

de egyébként az amazon.com faq ezt írja a search inside-ról:

 

Do I need to purchase a book?

No. Any item sold by Amazon.com will do. (Items purchased from another seller through the Amazon site do not qualify at this time.)

Link to comment
Share on other sites

cocka

Igen, csakhogy a search inside a könyv csak egy nagyon pici részébe enged betekintést. Gondolom nem kizárólag a tartalomra meg a tárgymutatóra és a borítólapokra vagy kíváncsi. Márpedig a search inside-tól többet ne is nagyon várjál.

 

Csak hogy értsem. A gift card megszerzése miért lenne számodra elõnyös ha egyébként könyvet vásárolni nem akarsz? Olcsóbban jössz ki vagy mi? :bizonytalan:

Link to comment
Share on other sites

csongor86

nem akarok gift card-ot mindenáron szerezni. csak azért kell, amiért leírtam: hogy rendelhessek valamit, (mert dombornyomású kártya híján másképp egyelőre nem megy) és bele tudjak nézni a könyvbe, mert fontos. a tartalmat, a borítót, a hátlapot, meg a bevezetőt anélkül is engedi nézni, hogy bármiféle regisztrációm lenne.

mindössze ennyi. ha valóban meg kell előtte rendelnem azt a bizonyos könyvet, akkor nem sikerült, amit elterveztem...

és nem jövök ki olcsóbban, mert ha 25 dollárért cserébe utalnék 5000 ft-ot, még pár száz forint veszteségem is lenne

Link to comment
Share on other sites

cocka

Ha jól olvastam a vásárlás végeztével mailben küldik az adott könyv online változatához a linket is.

 

Tehát csak akkor tudod a teljes könyvet online böngészni, ha elõtte megrendelted. De ezt már azt hiszem leírtam párszor. :)

 

Tehát a terved nem jött be. Ja és egyébként sem kell dombornyomott kártya a netes vásárlásokhoz. Nekem sincs. Mégis mindenhol tudok a neten vásárolni. ;)

Link to comment
Share on other sites

csongor86

oké..majd várjuk ki a végét, ha valaki esetleg segít...akkor majd kijelenthetjük hogy a tervem nem jött be...két oldalt már kaptam külföldi fórumban a könyvből , és ők sem vették meg előtte.

Link to comment
Share on other sites

csongor86

 

Tehát a terved nem jött be. Ja és egyébként sem kell dombornyomott kártya a netes vásárlásokhoz. Nekem sincs. Mégis mindenhol tudok a neten vásárolni. ;)

 

Nagyon ügyes vagy. Fogadd gratulációmat!

Link to comment
Share on other sites

csongor86

A könyves téma befejzve. Kaptam segítséget!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...