Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asrock ConRoeXFire-eSATA2

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet mindenkinek!

A fent szereplõ alaplappal kapcsolatban szeretném azt kérdezni, hogy a honlapján

található Driverek közül melyiket kell felrakni XP-re, illetve a SATAII driver telepítését miként kell csinálni?

Illetve még azt szeretném megtudni, hogy muszáj-e a windows-t újratelepíteni, vagy elég csak a jelenlegi windowsból a Drivereket kitörölni alaplap csere elõtt?

elõre is köszönöm a válasz(oka)t!

Posted

A SATA RAID driver feltelepítése általában egy elõre elõkészített floppy segítségével történik az operációs rendszer telepítése közben még a legelején, amikor a telepítõ kiírja, hogy nyomjuk meg az F6 billentyût a külsõ RAID, stb. driverek telepítéséhez. Ez a lépés elvileg kihagyható, amennyiben nem "natív" módban kívánod üzemeltetni az eszközt (a megfelelõ beállítások a BIOS-ban találhatók). A többi driver közül az XP-hez valót kell kiválasztani. Ha kaptál az alaplaphoz gyári CD-t, akkor onnan indítsd el a driverek feltelepítését. Az alaplapcsere megoldható újratelepítés nélkül is (bõvebben itt: Windows költöztetése új számítógépre), de amennyiben ez túl macerásnak tûnik, akkor akár újra is telepítheted az egészet.

Posted

Annyit fûznék hozzá, ha nem a sata a boot eszköz akkor lehet az alaplapi dryverek telepítésekor felrakni a drivereit. Ha arról bootol a rendszered akkor érdemes beintágrálni a telepítõbe, vagy ha van flopy akkor az F6. Ha nagy az ugrás a régi és új alaplap tudása között érdemesebb a friss telepítés.

Posted

Köszi a válaszokat!

Akkor a SATAII winyóm amiről megy a Windows, ahhoz csak F6, majd Driver telepítése az XP telepítésénél.

Az a "Native" mód az micsoda? ;) Még nem nagyon volt dolgom SATA cuccokkal.

Posted (edited)

Helló! most kaptam meg az alaplapot, és furcsa dolgokat mûvel.

Idegesítõ kis zúgás/sípolás hallatszik, amikor például a BIOSban matatok. Minden le-fel mászkáláskor(billentyûnyomáskor) hallani kis sípjeleket vagy mit. :(

A másik, hogy fel akartam tenni a Windowst, és kiírja, hogy "a telepítõ hamarosan elindítja a rendszert", na innentõl kezdve a telepítõ megáll.

Van, hogy el sem jutok a telepítésig>>>pl van olyan, hogy mászkálok a BIOSban, és kikapcsol a gép; van, amikor újraindításnál kapcsol ki :S de volt már olyan is, hogy XP telepítés közben áll le a gép.

Samsung 250GB SATA2 winyóm van, 3 partícióval. Most ezt ugye simán rá kell dugni az alaplapi csatira, és AHCI módot kell beállítani a BIOSban, mivel van 1 DVD és 1 CD-íróm is, ami IDE-s.

2x512 Kingmax 667-es RAMom van, ami a Fujitsu Siemens D2151-A alaplapomban kifogástalanul megy, illetve a procim egy 650-es 3,4GHZ Intel P4!

Lehet hogy a 400W-os Mercury tápegységem nem bírja az alaplapot?

ProHardveren vettem a lapot, és visszaveszi a a tulaj, ha tényleg hibás.

Várom a válaszokat a hibára. Remélem meg lehet oldani, mert elég jó kis alaplap lenne. ;)

Edited by Gereby
Posted

"pl van olyan, h mászkálok a BIOSban, és kikapcsol a gép; van, amikor újraindításnál kapcsol ki de volt már olyan is, hogy XP telepítés közben áll le a gép."

Ez eléggé tápegység szagú.

Posted

Ha lecserélném egy 400-as Chieftec tápra, akkor sima ügy lenne? ;)

Posted

Igen, ha valóban táp probléma (szerintem is az), akkor nem lenne semmi probléma a géppel. (táp: Chieftec GPS szériájú legyen)

Posted (edited)

Várom a további ötleteket, tippeket! Vajon tényleg táp probléma? Vagy az alaplap rossz? :upsz:

Egyik ismerõsöm most azt mondta, hogy valamelyik kondenzátor ciripelhet, ami alaplap hibára utalhat. :(

Edited by Gereby
Posted

Felesleges találgatni. Kérd kölcsön a tápegységet. Próbáld ki, ha azzal nem csinálja, akkor megvan. Ennél gyorsabb módja nincs.

Posted

Megoldódott a probléma. ;)

Valami nem stimmelt először. Másodszor is összeraktam az alaplapot a géppel, mostmár királyul megy!

Már csak az a problémám, hogy nem akar rendesen szólni az integrált hangkártya. Legújabb Drivert felraktam hozzá, de ha maxra tekerem a hangerőt a hangfalon, akkor is csak kis valamit lehet hallani és még valami zúg is. :upsz:

Posted

Az alaplaphoz kaptál cd-t? Azon lévõ drivert telepítsd.

Posted (edited)

Nem kaptam CD-t. Csak a lap!

Újabb Drivert szedtem le, mint a lap honlapján volt. Lehet, hogy az a baj? :upsz: Majd kipróbálom a régebbivel is!

Edited by Gereby
  • 2 weeks later...
Posted

Semmilyen driver nem oldja meg a problémát. Lehet, hogy halott az integrált hang. :mérges: Csak zúgás hallatszik, akármilyen drivert rakok fel. :upsz:

Posted

Ha már többféle drivert is kipróbáltál, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy igen.

Posted

@johniee:

Nem lehet, hogy az összeszereléssel van megint valami gond? Például az elõlapi hang jól van bekötve?

• 2 months later...
Posted

A Chieftec házamban már csak be tudom jól kötni :)

De nem tudom miért nem szólal meg a hangkártya :upsz: