Jump to content
GSForum - Segélyvonal

5.1-es hang megszólaltatása

Recommended Posts

Posted

hali! Van egy olyan problémám hogy van egy 5.1-es hangfalam és egy 5.1-es hangkártyám. Típusa: Genius Soundmaker Value 5.1. + hozzá 3 db HAMA 3,5mm Jack- 2 RCA adapter. Kép: http://www.ebolt.hu/common/big_img/1/14009.jpg

Nah ugye elõször is rá kell kötni az átalakítókra, hogy 3db 3,5 mm sztereó kábelem legyen. Az 5.1-es hangkártyába úgy mennek a bemenetek, hogy: Game/MIDI ide Valami játokport kell. Ezt nem használom. Utána C/LFE ez narancssárga színû és idejön a center+mélynomó páros. Utána jön az R-Out, ami fekete színû és ide mennek a rearok. Utána jön az F-Out, ami zöld színû és idejönnek a frontok. Utána a MIC, ami rózsaszín és ide jön a mikrofon. Utána a LINE IN, ami kék színû ide nem tudom, mi jön. Nah most ha a leírás szerint rákötöm, akkor csak az szól, ami a zöld színûbe van az a 2 hangfal. Amúgy ide szokott menni a sztereó hangszóró. De ha mást dugok a zöldbe pl. a centert akkor az szól. Mi lehet a baj, hogy a többi nem szól, amit a narancsba és a feketébe dugok? Hogy lehet megoldani, hogy egyszerre szóljon? És amit kaptam driver lemezt azt felraktam és a programot ami kezeli.

Úgy is megpróbáltam, hogy megnyitom a vezérlõpultot ott hangok és audioeszközök utána hangszórók módosítása és ott speciális, majd 5.1 térhatású (surround sound) hangszóró. De utána se jó.

Vagy nincs valami hang, aminél lehet-e tudni hogy csak a zene igényel-e 2-õt? Jetaudioba próbáltam, meg játékba ott kettõt használt.

Kérlek segítsetek!

Posted

Szerintem a Geniusnak is van programja amivel be lehet állítani a 6ch-t. Általában a tálcán ül és képekkel illusztrálja hogy mit hova. Ilyet keress hogy Speaker Configuration és azt állítsd 6ch-ra.

Posted

Sound effect manager van rajta, de az az alaplapit kezeli, az 5.1-esét nem. De ott át lehet állítani a portokat, de ott meg se szólal.

Posted

Az alaplapi sürgõsen tiltsd le a biosban!

Posted

Megnéztem a BIOS-t, és pont az enyémben nem találom az alaplapit. Más gépben megnéztem, ott egybõl ott van, hogy Realtek AC'97 és disable, de az enyémben nem találom (phoenix BIOS van kiírva fölülre).

Javíts az írásodon, vagy az egész topik repül a kukába! <Pjotr>

Posted

Az integrated pheripherial-nál nézz valami onboard audiót, vagy olyasmit! Ott kell lennie ahol a soros és párhuzamos portokat is lehet kezelni.

Posted

Megnéztem ott is. Ott usb-ét meg a billentyűzetet lehet állitani

Le tiltottam az alaplapit. sikerült. rámentem új eszköz keresésére és kidobta őket. Rámentem az 5.1-esre és utána azt írta hogy az eszköz megfelelően működik. De még mindig 2-ö szól. Akkor ez most hogy van?

Posted

Ahol beállítottad, hogy 6 csatorna szóljon ott nincs teszt gomb? Ha azt próbálod akkor szól mind egymás után? Mert a 6 csatorna csak akkor szól egyébként, ha virtual dolby surround van állítva (ahhoz szerintem kell a hangkártya progija, ami lehet hogy az alaplapi miatt nem ment idáig rendesen), vagy ha 6 csatornás a hang amit hallgatsz. A sztereó zene az csak kettõn fog szólni!

Posted

Hát teszt lehetöséget nem dob ki csak ha az alaplapira dob ki tesztet de arra nemtudom rákötni. Hogy sztereó a zene vagy a film azt honnan tudom megtudni? Mert lehet azért nemszól mind mert sztereo :)

Posted

Keresd meg a beálítást!

A vezérlõpultban, a hangok és audióeszközöknél, a hangszóró hangereje melletti speciális fülnél is álitsd 5.1-re miután a hankártya beálításainál már megtetted.

A különbözõ lejátszók és eszközök, mind különbözõ beállításokkal mûködnek.

A Stereo tv kártya, stereo.

A zenei lejátszók nagyrésze szintén.

Fura, hogy nincs demo hangod. (Teszter.) Milyen tipusú hangkártya?

Dvd film lejátszására alkalmas programmal, játsz le dvd-t, persze 5.1-est és próbáld azzal.

Amúgy a kék (blue) jack, az-az Line in: line = vonal, in (input) = be (információt kérek) ebböl következik az out = ki (információt adok)

Erre köthetsz olyan hangeszközt amirõl fel szeretnél venni. PL.: magnó

Ha több mindened van, szeretnek keveredni, néha egymást is befolyasolva.

Saját példa: Dvd lejátszó: 5.1; Tv kártya: Sztereo; Webkamera mikrofonról: Mind szól, de monóban;

(Itt szeretném megjegyezni, sokan hiszik, ha két hangszórós dolgot vesznek, az sztereó. Hát csak akkor, ha más szól a másik hangszóróból.)

Posted (edited)

Típusa: Genius Soundmaker Value 5.1

A hangkártya programja olyan mint a windows hangerõbeállítás. Csak a hangerõt tudom vele növelni. :(

Edited by Gereby