Cowboy From Hell Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Helló! Az lenne a problémám, hogy használom a TV-met a számítógéppel egy második asztalként és videozához. 3 kimenet van a hangkártyámon, egy speaker 1 (ebbe mennek a hanfalok), mikrofon és speaker 2. A speaker kettõbe dugom egy átalakító segítségével a piros és fehér (rca?) kábelt, aztán a TV-be, de hang sehol. Állítgattam az "audio" eszközöknél a hangszórók fajtáját (quadrophone.. effélék), de hang még mindig nem megy a TV hangszóróira. Elõre is köszi a segítséget.
Matvác Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Szia! A tv-k többsége olyan hogy csak akkor hajlandó a bemeneten a hangjelet kiküldeni a hangszóróra ha érzékel a videobemeneten jelet. Probáld ki. Köss rá egy kamerát. Vagy a géped. S így próbáld meg. Ha így nem mûködik akkor vegyél egy jack elosztót. Sok sikert!
Kernel Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Kétségtelen, kép nélkül némítja a hangot általában. De a kérdező nem is állította, hogy kép nélkül gondolta. Én inkább arra gondolok, hogy kép van, hang nincs, mivel a Speaker 2-be dugta a jack dugót. Innen kezdve kézenfekvő a kérdés: a Speaker 1-be tolva mi a helyzet? Pontosan milyen is ez a hangkártya, elolvastuk-e a gyári dokumentációját? Attól tartok, normál sztereo "anyag" vagyis sztereo forrásfájl stb. esetében nem is fog szólni, csak a két első hangszóró. Egyébként is furcsa lenne mondjuk "hátsó" jeleket küldeni a tévére. Elosztó viszont valóban segíthet.
coyotex Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nekem az lenne a kérdésem,hogy összekötöttem a számítógépet a házimozimmal.De csak a hangot vittem át egy jack-rca-s vezetékkel,hogy a zenét jobban tudjam hallgatni.A képet késöbb akarom.És most a dvd képe enyhén csíkos.Mi lehet a probléma?
coyotex Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 És hogyha átviszem a képet is a számítógéprõl akkor nem lesz benne csík?
KGigi Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Szerintem valahogy összekeverednek az AV-k. Próbáld ki, hogy mi lesz.
Pjotr Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Valami szûrõ kellene, ahhoz hasonló, amit földhurok esetén kell használni (galvanikus leválasztó).
arpsoft Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Próbáld meg az egyik készüléket fordítva bedugni a konnektorba. Ha a géped földelt aljazatba megy, akkor megpróbálhatod ÁTMENETILEG szigetelõszalaggal leragasztani a földelõ érintkezõt.
coyotex Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Na sikerült.Átvittem a videojelet is a házimoziba,de még akkor is ott volt a csík.Idáig rca-val volt összekötva a tv-vel most összekötötem scart-al.Még akkor is ottmaradt.Utána összekötöttem rca-val is ,és most jó.Nem tudom miért ,de az a lényeg hogy most pöpec.Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Recommended Posts