Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangot a TV-re

Cowboy From Hell

Recommended Posts

Cowboy From Hell
Posted

Helló!

Az lenne a problémám, hogy használom a TV-met a számítógéppel egy második asztalként és videozához. 3 kimenet van a hangkártyámon, egy speaker 1 (ebbe mennek a hanfalok), mikrofon és speaker 2. A speaker kettõbe dugom egy átalakító segítségével a piros és fehér (rca?) kábelt, aztán a TV-be, de hang sehol. Állítgattam az "audio" eszközöknél a hangszórók fajtáját (quadrophone.. effélék), de hang még mindig nem megy a TV hangszóróira. Elõre is köszi a segítséget. :)

• 1 month later...
Posted

Szia!

A tv-k többsége olyan hogy csak akkor hajlandó a bemeneten a hangjelet kiküldeni a hangszóróra ha érzékel a videobemeneten jelet.

Probáld ki. Köss rá egy kamerát. Vagy a géped. S így próbáld meg.

Ha így nem mûködik akkor vegyél egy jack elosztót.

Sok sikert!

Posted

Kétségtelen, kép nélkül némítja a hangot általában. De a kérdező nem is állította, hogy kép nélkül gondolta.

Én inkább arra gondolok, hogy kép van, hang nincs, mivel a Speaker 2-be dugta a jack dugót. Innen kezdve kézenfekvő a kérdés: a Speaker 1-be tolva mi a helyzet? Pontosan milyen is ez a hangkártya, elolvastuk-e a gyári dokumentációját? :)

Attól tartok, normál sztereo "anyag" vagyis sztereo forrásfájl stb. esetében nem is fog szólni, csak a két első hangszóró. Egyébként is furcsa lenne mondjuk "hátsó" jeleket küldeni a tévére. Elosztó viszont valóban segíthet.

• 9 months later...
Posted

Nekem az lenne a kérdésem,hogy összekötöttem a számítógépet a házimozimmal.De csak a hangot vittem át egy jack-rca-s vezetékkel,hogy a zenét jobban tudjam hallgatni.A képet késöbb akarom.És most a dvd képe enyhén csíkos.Mi lehet a probléma?

Posted

Keresi a videójelet is, ami persze nincs.

Posted

És hogyha átviszem a képet is a számítógéprõl akkor nem lesz benne csík?

Posted

Szerintem valahogy összekeverednek az AV-k. Próbáld ki, hogy mi lesz.

Posted

Valami szûrõ kellene, ahhoz hasonló, amit földhurok esetén kell használni (galvanikus leválasztó).

Posted

Próbáld meg az egyik készüléket fordítva bedugni a konnektorba. Ha a géped földelt aljazatba megy, akkor megpróbálhatod ÁTMENETILEG szigetelõszalaggal leragasztani a földelõ érintkezõt.

Posted

Na sikerült.Átvittem a videojelet is a házimoziba,de még akkor is ott volt a csík.Idáig rca-val volt összekötva a tv-vel most összekötötem scart-al.Még akkor is ottmaradt.Utána összekötöttem rca-val is ,és most jó.Nem tudom miért ,de az a lényeg hogy most pöpec.Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.