Quados Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Halló! Sajnos olyan hibám van, amit nem tudok kijavítani. Egyes helyekre olvasható emaileket írok, más helyekre négyzetek, kérdõjelek érkeznek az ékezetes írásjelek helyén. Van olyan ismerõsöm, aki azt mondja, hogy öt jó email után megint egy olvashatatlan érkezett. Próbáltam úgy korrigálni, hogy a szöveget nem a yahoo.de-rõl, hanem a tvn.hu-ról küldtem el, a hiba ugyanúgy megmaradt. Segítséget kérek: most éppen Erdélyben szerettem volna szállást foglalni, de nem tudták elolvasni. Quados
h.arpad Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 A hiba biztosan a karakterkódolás beállításaival van. Vagy valaki úgy küldött neked ékezetes szöveget, hogy rossz kódolást használt, vagy te használsz rossz kódolást a megjelenítéshez. Az ilyen hibák kiküszöbölésére is a legjobb levelezõklienst használni. (Pl.: Mozilla Thunderbird.) Általánosságban: ha nem vagy biztos benne, hogy az illetõ ki tudja majd olvasni a leveleidet, küldd el sima szövegként, ékezetek nélkül, és amíg meg nem oldódik a problémád, te is kérd így a leveleket. Ha nem jelenik meg helyesen a szöveg a böngészõdben próbálkozhatsz a Nézet->Karakterkódolás->Unicode (UTF- beállítással. (Internet Explorer 7 alatt Nézet->Kódolás->Unicode (UTF- .) Szokott segíteni. Korábban találtam egy jó oldalt, ahol leírták mit kell tenni, attól függõen, hogy hány és milyen jel jelenik meg az ékezetes karakterek helyett (ettõl is függ ugyanis, hogy mit kell tenned, hogy rendesenn olvasni tudd), de az oldalt már nem találom.
Recommended Posts