zlatan921 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Üdv! Az lenne a problémám, hogy megpróbáltam több lejátszó programmal is elindítani a berakott DVD-ket, de mindnél csak hang van, és nem jeleníti meg egyik se a képet. Ez mitõl lehet és hogy lehet elhárítani ezt a hibát? Ja és géprõl ha elindítok pl. egy avit, akkor is csak hang van, a kép elmarad...
zlatan921 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Kösz, így már a Windows Media Player lejátsza normálisan, de a többi sajnos még most se jeleníti meg a képet. Hoppá, nem csak a DVD-filmet nem tudják megjeleníteni, hanem egy egyszerû AVI-nál is csak hang van, kép pedig nincs... És míg szerencsére a DVD-t le tudja játszani rendesen a WMP addig az AVI-t nem...
nagyjani Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ezekkel a kodekpakkokkal "rendbe" is tetted a gépedet. Az ACE és a Klite tabu ezen a fórumon, mert ezer probléma okozói, így ajánlani is tilos! Elég egy DVD lejátszó program, és onnan kezdve a Média Player is gond nélkül lejátsza a DVD-ket. A Te esetedben viszont lehetséges egy Win reinstall.
azaki1528464469 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Klite-ot 3-4 éve használom soha semmi gond a legutóbbi pack-ig, de az is felejthetõ hiba. Itt más a gond.
zlatan921 Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Ezekkel a kodekpakkokkal "rendbe" is tetted a gépedet. Az ACE és a Klite tabu ezen a fórumon, mert ezer probléma okozói, így ajánlani is tilos! Elég egy DVD lejátszó program, és onnan kezdve a Média Player is gond nélkül lejátsza a DVD-ket. A Te esetedben viszont lehetséges egy Win reinstall. Win reinstall? Ennyire vészes lenne a helyzet?
payskin Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Csak az ACE van feketelistán, de az sem tabu. Az igaz, hogy Dunát lehet rekeszteni a "jaj nem játssza le a videót", "jaj zölden/kéken/hupililán játssza le", "jaj fejjel lefelé játssza le" hozzászólásokkal, és a mi van fent kérdésre rögtön az a válasz, hogy "csak az ACE Codec Packet raktam fel". Ja, akkor így jártál. Azt hiszem, többek nevében mondhatom, kicsit már unjuk. Szóval, lehet, hogy eljön az a nap, amikor Janinak igaza lesz, és telepített ACE-szel tilos lesz kérdezni a fórumban. A K-Lite felé nagyob bizalommal vagyok, mert ugyanazok kalapálják össze, akik a zseniális QuickTime Alternative-ot is, tehát elképzelhetőnek tartom, hogy az nem okoz ilyen gondot. Sokáig ffdshow hívő voltam, de amióta felfedeztem a VLC-t, nem telepítek lejátszáshoz kodeket a gépre, és ennek már több mint egy éve. (Ritka kivétel ez alól a QTA, de azt is csak akkor, ha szükség van rá.) @zlatan92: Ha az ACE fent van, akkor igen. Felesleges vele szendvedni, az a gép videólejátszás szempontjából halott.
zlatan921 Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 ACE nincs fent és nem is volt, csak a Klite-ot raktam fel mivel ezt ajánlotta Alex99!
Alex99 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Igen, mert előtted 2 problémát megoldott. Mellesleg vagy teszel fel VLC-t legközelebb, vagy legyen a gépeden 1 ac3filter, 1 divx, meg 1 xvid. Ennyi elég a lejátszáshoz. De ezeket se tedd fel addig, ameddig tudod nézni a filmjeidet. Nekem például most semmi nincs fennt, amit külön telepítettem volna.
zlatan921 Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 VLC is fent van, de annál sincs kép... Felraktam az említett 3 dolgot, de egyik se javított a helyzeten
payskin Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Esetleg mielõtt bármit feltelepítesz, meg kéne nézni, mivel van kódolva az a film. Azt hiszem, a GSpotot szokták ehhez javasolni.
payskin Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Megmutatja, hogy milyen kodekkel van kódolva a film. Vagy valami nagyon különleges, amit még a VLC sem játszik le (én másfél év alatt nem találtam ilyet), vagy valami elmászott a gépeden.
azaki1528464469 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Nem szabvány filmekhez KMPlayer: Link
zlatan921 Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Megmutatja, hogy milyen kodekkel van kódolva a film. Vagy valami nagyon különleges, amit még a VLC sem játszik le (én másfél év alatt nem találtam ilyet), vagy valami elmászott a gépeden. Hát én az utóbbira tippelnék..
Lalolib Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 A kodek-pakk témában nagyjanival értek egyet. Az tény, hogy a Klite nem annyira veszélyes mint más, de csak addig, amíg azt nem egy már installált videószerkesztõ program után rakod fel, mert onnantól már csak a totál káosz az egész rendszer. És mivel a MovieMaker egy videószerkesztõ (még ha az egyszerûbb változatból is), számítani lehet összeakadásra.
azaki1528464469 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 A Movie Makeral sem akad össze!!! Nálam tuti. Balázs van egy 98%-os tippem, egyszerűen nincs directx telepítve vagy valami úton letiltották bár az utóbbit nehezen hiszem.
zlatan921 Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Na letöröltem minden kodeket valamint újraraktam a videokari driverét, és mostmár jó!
Alex99 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Bizony, nem kellenek a kodekek, csak meg kell találni a megfelelő lejátszót, és a WMP 11, meg a Winamp nem ilyen.
azaki1528464469 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 A kodek az kell mindig, ugyan is anélkül nincs ami ki bontsa az adatfolyamot, más dolog hogy bizonyos lejátszók vagy egyéb programok telepítéskor teszik föl "automatice" vagy te külön telepíted, de KELL!!
Recommended Posts