cozacmaria Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Segítségre lenne szükségem. A téma következõ: a számítógépben levõ dvd olvasó, amikor berakok, hogy játszon le egy dvd lemezt, kép van, csak hang nincs. De viszont, ha berakok egy vcd-t, akkor ott van kép is és hang is. És ugyanez történik az mp3 cd-kel, hang van. Már nem tudom, hogy mit lehetne tenni... Ha valaki tud, akkor megkérem segítsen...
cozacmaria Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Köszi a segítséget! De hol kapok kodek-et és dvd power-t? Tudod még csak most kezdtem el számítógépezni Előre is köszönöm a segítséget!!!
Alex99 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Hello. Én azt mondanám, hogy kell egy AC3 Filter, egy DIVX, meg egy XVID codec. Mentsd le és installáld.
BáGyu Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Vagy egy területi beállítás! Mivel akarsz lejátszani?
azaki1528464469 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 K-lite kodec pack ezt letöltöd, feltelepíted megkeresed az Media player classic-ot és azzal próbáld meg.
Alex99 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Szerintem fölösleges terhelni Codec Packkel a gépet, nem lesz kihasználva, ráadásul rengeteg probléma olvasható azokkal kapcsolatba itt a fórumon. Egyébként a lejátszó mindegy. Nálam a MP11 is lejátsza a DVD fájlokat.
Fujitsu Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Azért nem úgy van ám az! A WMP11 nálam is lejátssza a DVD-filmeket, de a lejátszás minõsége össze sem vethetõ egy DVD-lejátszó szoftver által nyújtottal.
gegejunior Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Hali! Van a nero 7 csomagnak egy olyan shareware kiadása amit korlátlanul lehet használni, és ebben megtalálható a Nero ShowTime ami kitűnően lejátsz mindenféle kodekkel létrehozott mozgóképformátumot (nem vonatkozik HD és .mkv formátumra), hangot sőt eddig nekem minden mellékelt feliratot is és rendkívül jó minőségben! Letölthető innen.
Alex99 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Fujitsu Igen, de akkor viszont nem is kell wmp-t használni, mert a hangminősége sem a legjobb. Arra (leg)jobb a Jet Audio.
Fujitsu Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Igen, de akkor viszont nem is kell wmp-t használni Miért, mikor "kell" wmp-t használni? Személy szerint egyébként a PowerDVD-t kultiválom.
azaki1528464469 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 A klite-ot azért ajánlom mert „kicsi”de azért benne van ami kell hogy másik típusú fájlnál ne keljen megint a fórumra jönni hogy ezt vagy azt miért nem tudom lejátszani, ingyenes, bármeddig maradhat a gépen. A PowerDVD 30 napos, a Nero is a körül, de ha van pár 10000 Ft akkor semmi gond. És hogy mennyire terhelik a rendszert: a Klite 13mb-ról indul, a PowerDVD 8.1, a Nero 130+. De van olyan alternatíva is hogy vlc vagy kmplayer, ezekhez valóban nem kell külön kodek, ingyenes, mégis igen sok formátumot le tudnak játszani. A vlc elérhető Linux-ra is így ha azt is telepíted egyszer, már lesz ismerős progi, a vlc portable kiadását meg telepíteni sem kell.
Soma01 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Én a CCCP codec pack-ot szoktam felrakni. Kaza-lite se rossz, de van, hogy néha akad valamivel. http://www.cccp-project.net/
Recommended Posts