Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ problémával szembesültem:

adott egy DELL notebook. Ezen a notebookon eddig egy Windows Xp SP2 futott. A minap a tulajdonos megkért, hogy tegyek fel neki egy Office-t, mert a munkájához kell. Megtettem. A telepítés után újraindítottam a Windowst, és ekkor jött a villámcsapás: a Windows Xp bootolása nem fejezõdött be, egyszerûen lefagyott az indulás. És másodszorra, harmadszorra sem indult el a Windows, erre csak csökkentett módban volt hajlandó.

Gondoltam, megsérülhetett valami rendszerfájl, ráhúzok egy javító telepítést. Itt jött az újabb mélyvíz: a telepítõ 50% után lefagyott. Sebaj, mivel nem voltak pótolhatatlan adatok a gépen, megpróbálkoztam egy teljes újratelepítéssel. A partíció törlése után és a merevlemez formázása után vígan elindult az XP telepítõje, de kb. ugyanazon a ponton, ahol az elõbb, ismét megállt a telepítõ, nem mozdult. Ekkor eleinte a lemez hibájára gyanakodtam, de sem a CD meghajtó, sem a merevlemez nem dolgozott. Ekkor gondoltam megpróbálkozom egy Windows ME-vel, de utólag kiderült, idõpocsékolás volt: a partíció törlés-létrehozás, merevlemez formázás után a telepítõt indítva ez is csak a telepítõfájlok felmásolásáig jutott el, onnantól kezdve kakukk. Se a CD meghajtó, sem a merevlemez nem dolgozik.

Mégis, mi a manó lehet vele? Elszállt volna valami?

Posted

Futtass le egy lemezellenõrzést (chkdsk). De ez könnyen lehet memóriahiba is :nyíl: a memtest86-ot rá kellene ereszteni.

Ciao.

• 1 year later...
Posted

Hello, nekem is hasonló jellegű problémám van:

MSI WR610X lapos 1 hónapja magától leállt 1-2 alkalommal. Legutóbbi 150km-es túrája után a winXP betöltése közben egy pillanatra felvillant egy Kékhalál, aztán áramtalanította magát. Gondoltam rendszer hiba, mivel kb 1 hetes rendszer volt, lenyaltam róla minden partíciót és mikor kreálta volna a winXP partícióját, leállt a gép. Nyomtam rá egy memtest-et, meg egy wincsi tesztet, de mindkettő közepén leállt a gép.

Kérdésem: memória chip és winyón kívül milyen csati-nál lehet kontakt hiba?

Ezek után a hibák után csak kontakt/tápellátási problémákra tudok gondolni.

Válaszokat köszöntem!

Posted

Passz, vidd be szervizbe. Szerintem alaplapcsere lesz belõle.

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Az egyik ismerõsöm az este felhívott, hogy az internetet böngészve egyszer csak leállt a gépe. Be volt dugva a tápcsatlakozó, nem ez volt a gond. Utána bekapcsolta, de a kezdõ post-on túl már nem megy tovább.

A következõt írja ki:

Can't detect TPM device!

Majd a Primary Master Hard Disk Error jelenik meg.

Valamint a SMART Capable and Status BAD üzenet is megjelenik.

Hogy még mit csináltak a géppel a netezésen kívül nem tudom, nem kötötték az orromra.

A TPM-rõl semmit se tudok, de azon kívül úgy tûnik, hogy a merevlemez tönkrement? Kb. 2 hónapos a gép.

A típusa ASUS K50IJ

Ötlet? Megy vissza a boltba?

Ja és csak 3 lehetõséget ad a gép:

Az F12-t a hálózati bootolást

Az ESC a BBS POPUP

F2 pedig a BIOS

Posted

Szia, én nem piszkálnék hardveresen egy garanciás notebook-ot. Inkább érvényesíteném a garanciát.

Posted

Hardveresen nem is akartam hozzányúlni. Csak gondoltam hátha valahogy meglehetne kerülni a hibát annyira, hogy egy merevlemez tesztelõt lefuttassak.