mizsi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Sziasztok! A következõ problémával szembesültem: adott egy DELL notebook. Ezen a notebookon eddig egy Windows Xp SP2 futott. A minap a tulajdonos megkért, hogy tegyek fel neki egy Office-t, mert a munkájához kell. Megtettem. A telepítés után újraindítottam a Windowst, és ekkor jött a villámcsapás: a Windows Xp bootolása nem fejezõdött be, egyszerûen lefagyott az indulás. És másodszorra, harmadszorra sem indult el a Windows, erre csak csökkentett módban volt hajlandó. Gondoltam, megsérülhetett valami rendszerfájl, ráhúzok egy javító telepítést. Itt jött az újabb mélyvíz: a telepítõ 50% után lefagyott. Sebaj, mivel nem voltak pótolhatatlan adatok a gépen, megpróbálkoztam egy teljes újratelepítéssel. A partíció törlése után és a merevlemez formázása után vígan elindult az XP telepítõje, de kb. ugyanazon a ponton, ahol az elõbb, ismét megállt a telepítõ, nem mozdult. Ekkor eleinte a lemez hibájára gyanakodtam, de sem a CD meghajtó, sem a merevlemez nem dolgozott. Ekkor gondoltam megpróbálkozom egy Windows ME-vel, de utólag kiderült, idõpocsékolás volt: a partíció törlés-létrehozás, merevlemez formázás után a telepítõt indítva ez is csak a telepítõfájlok felmásolásáig jutott el, onnantól kezdve kakukk. Se a CD meghajtó, sem a merevlemez nem dolgozik. Mégis, mi a manó lehet vele? Elszállt volna valami?
ProFiler Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Futtass le egy lemezellenõrzést (chkdsk). De ez könnyen lehet memóriahiba is íl: a memtest86-ot rá kellene ereszteni. Ciao.
PhantoX88 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Hello, nekem is hasonló jellegű problémám van: MSI WR610X lapos 1 hónapja magától leállt 1-2 alkalommal. Legutóbbi 150km-es túrája után a winXP betöltése közben egy pillanatra felvillant egy Kékhalál, aztán áramtalanította magát. Gondoltam rendszer hiba, mivel kb 1 hetes rendszer volt, lenyaltam róla minden partíciót és mikor kreálta volna a winXP partícióját, leállt a gép. Nyomtam rá egy memtest-et, meg egy wincsi tesztet, de mindkettő közepén leállt a gép. Kérdésem: memória chip és winyón kívül milyen csati-nál lehet kontakt hiba? Ezek után a hibák után csak kontakt/tápellátási problémákra tudok gondolni. Válaszokat köszöntem!
Pjotr Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Passz, vidd be szervizbe. Szerintem alaplapcsere lesz belõle.
MOSAIC Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Sziasztok! Az egyik ismerõsöm az este felhívott, hogy az internetet böngészve egyszer csak leállt a gépe. Be volt dugva a tápcsatlakozó, nem ez volt a gond. Utána bekapcsolta, de a kezdõ post-on túl már nem megy tovább. A következõt írja ki: Can't detect TPM device! Majd a Primary Master Hard Disk Error jelenik meg. Valamint a SMART Capable and Status BAD üzenet is megjelenik. Hogy még mit csináltak a géppel a netezésen kívül nem tudom, nem kötötték az orromra. A TPM-rõl semmit se tudok, de azon kívül úgy tûnik, hogy a merevlemez tönkrement? Kb. 2 hónapos a gép. A típusa ASUS K50IJ Ötlet? Megy vissza a boltba? Ja és csak 3 lehetõséget ad a gép: Az F12-t a hálózati bootolást Az ESC a BBS POPUP F2 pedig a BIOS
Csaba_# Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Szia, én nem piszkálnék hardveresen egy garanciás notebook-ot. Inkább érvényesíteném a garanciát.
MOSAIC Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Hardveresen nem is akartam hozzányúlni. Csak gondoltam hátha valahogy meglehetne kerülni a hibát annyira, hogy egy merevlemez tesztelõt lefuttassak.
Recommended Posts