Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Házimozizni szeretnék, csak nem igazán vagyok jártas benne. Már van egy asztali dvd lejátszóm, és ezt ki akarom egészíteni egy komplett házimozira. Amiben először is tanács kéne, az a hangfal szett. 30 000Ft-nál nem akarok többet költeni rá, és nem tudom milyen 5.1-es hangfal szett lenne a legkifizetődőbb. Illetve, nem tudom hogy szükségem van-e erősítőre, és ha igen milyenre.

Posted

Hello. Szerintem jobban járnál, - ha 30 ezret tudsz rá költeni - ha vennél 1 komplettet. Itt az ELTA-tól a BOSE-ig mindent megtalálsz.

Érdekes, hogy nálunk a BOSE Lifestyle 48 1,5 millió ft, míg kinnt a WAL*MART-ban k.b 700.000 forint-nak megfelelő dollár. ;)

Posted

Most láttam 25-ért Genius fadobozos 5.1-es rendszerét. A régi van nekem, és ár/értékben abszolót nyertes ebben az árkategóriában. Ha meg még ráköltöd a maradék 5-öst, és kipofozod a mélynyomót, akkor még keményebb lesz.

Posted

A feltételezem a giniusnak a SW-HF5.1 5000 típusára gondolsz. De mit értesz a mélynyomó kipofozásán? Eléggé laikus vagyok ezen a téren.

Posted

Alapból szép hangja van ebben az árkategóriában, de ha kicseréled a hangfalszivacsot a sub-ban, és gyantával eltömíted az esetleges réseket, akkor még jobb lesz.

Posted

...meg belül is átkábelezed. A satelitekhez is jobb, ha rendes kábelt veszel, legalább előre és a centerhez. de így lehet több lesz, mit +5e. De az ráér később is. Azt majd megcsinálod pár hónap múlva. Akkor majd legalább olyan lesz, mintha 1 kategóriával jobb rendszered lenne. Egy kis tuning lesz. Majd meglátod, mintha az egészet kicserélték volna egy másikra, eggyel jobb kategóriára.

Amúgy, ebben az árban az a Genius éri meg a legjobban. Fa dobozos... Olyat amúgy ne is nézz, aminek a hangszórói műanyag dobozban vannak.

Posted

Gyanítom a kábelekkel lesznek dolgaim, mert a dvd lejátszómon RCA és optikai kimenet van, a geniuson meg szerintem jack dugó lesz, mert alapvetõen PC-khez találták ki.

Posted

Hát, így már más a leányzó fekvése! Kell egy olyan cucc is ami dekódol neked.

Sajnos az a legolcsóbb megoldás, hogy veszel egy gagyi lejátszót pl. a Tesco-ban, amin van 5.1 kimenet és akkor jöhet a Genius. Ettõl, minden csak drágább. Nézzél ki valamo olcsó és jó lejátszót, ami visz mindent.

Posted

Ennek 5.1-es kimenete van csak RCA-ban.

Posted

Jaaa! Akkor én értettem félre.

"mert a dvd lejátszómon RCA és optikai kimenet van" Ezt úgy étrettem, hogy digitális mindkettő.

Szóval akkor minden rendben. Megveheted a Geniust, lehet még kábelt is adnak hozzá gyárilag. Kérdezd meg milyen kábelek vannak hozzá gyárilag. De ha nincs, akkor veszel 3db RCA --> Jack szereo átalakítót és készen is vagy. De az is lehet, hogy a Geniuson RCA van és ez a valúszínűbb és alapból adnak hozzá ilyen átalakítót, hogy a hangkártyával össze tudd kötni és akkor neked csak RCA --> RCA kell. De ha veszel kábet, ne gagyit vegyél! Minimum valami aranyozott Hama-t.

Vagy: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=63 de inkább: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=64

(Úgy látom, anyagilag úgy jönnél ki legjobban RCA --> RCA esetén, ha 3db 2 csatotnás RCA-t vennél, olcsóbb mint 2db 3 csatornás.)

Posted

A Geniuson RCA bemenetek vannak.

Ebben a kategóriában pedig mindegyiknél le kell cserélni a hangfalkábelt, ahogy az MP3/4 lejátszóknál a gyári fülest. ;)

Folytatás itt

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...