haja Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Kérek segítséget az alábbi problémámra. Vásároltam egy Sony HDR-SR7 típusú merevlemezes AVCHD kamerát. Sajnos a hozzáadott csatlakozóval a felvett filmanyagot nem tudom beírni (átjátszani) az asztali számítógépen lévő Pinnacle Stúdió 11 plusz szerkesztőprogramra. A program nem is látja a kamerát és a capture részen nem ajállja fel az USB kameráról beírás lehetőségét. Nem akarnám elveszíteni a HD minőséget ezért kérdezem hogy hogy lehet az editáló és kimondottan AVCHD programok szerkesztésére kifejlesztett Pinnacle programmal elfogadtatni a Sony kamerával felvett filmanyagot? Köstönet a segítségért : haja
payskin Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Tekintve, hogy a digitális kamerákat leginkább FireWire csatlakozáson keresztül kezelik a videóvágó szoftverek, azt kéne megnézni, hogy tényleg akkora kretén volt-e a Sony, hogy ezen a kamerán nincs FireWire (IEEE1394) kimenet. Megnéztem a technikai specifikációt, és nem látok ilyet. Ez konkrétan azt jelentené, hogy nemcsak a Studió, de semmilyen videóvágó (például az etalon Adobe Premiere) sem fog szóba állni a kamerával. Nem tudom, mi történik, ha USB-csatlakozáson keresztül rádugod a gépre, megjelenik-e a Sajátgépben valamilyen formában, mert úgy tûnik, az az egyetlen lehetõség a felvételek digitális bejátszására, hogy USB-n valahogy "lerángatod" róla. De programokkal ez nem fog menni, vagy nagyon valószínûtlen, esetleg valamilyen Sony programmal talán.
lg Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Nem tudom a januártól eltelt idõben sikerült-e megoldani a problémát. Nekem hasonló gondom van a Pinnacle Studió 11 Plus, Sony kamerával való csatlakozása során. Szívesen fogadnék tanácsot ha valakinek sikerült ezt megoldania. Köszönöm a segítséget.
Lalolib Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Az új Ulead (Corel) VideoStudio X2 már kezeli az AVCHD-t.
payskin Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Az AVCHD-t a Pinnacle Studio 11 is kezelte (meg persze a 12 is kezeli). Itt sem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy USB-n keresztül nem látja meg a kamerát valamiért -- ha jól értem. Az tény, viszont, hogy a Corel VideoStudiónak van kipróbálható változata, azzal lehet kísérletezni!
Lalolib Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ha azt vesszük figyelembe, hogy a Pinnacle néha még a saját termékét (pl. TV kártya) sem ismerte fel...
payskin Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Nem hiszem, hogy ez kompatibilitási történet volna, inkább fejlesztõi döntés. Az Adobe Premiere Elements sem foglalkozik USB-n ülõ kamerával, kizárólag FireWire-ön keresztül hajlandó kezelni õket. Fel nem foghatom egyébként, hogy miért csinálnak olyan kamerákat, amelyeken csak USB van (ha csinálnak ilyet egyáltalán).
Lalolib Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Max igazad van Balázs, az elõbbit egy kicsit poénnak szántam. Mellesleg HDMI kimenet, komponens kimenet, A/V kimenet is van rajta a leírás alapján. Ha van A/V akkor már csak egy A/V bemenetes TV kártya kell. Bár nem nagyon értek hozzá, de mivel merevlemezes a felvevõ, azt a Windows külsõ eszközként nem ismeri fel?
nagyjani Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Külső meghajtóként a merevlemezt látni kellene, de a Sony első mp3 lejátszói is olyanok voltak, hogy csak a saját szoftver kezelte őket, amit telepíteni kellet, és még néha össze is barmolta a gépet. Úgyhogy nem csodálkozom, ha egyáltalán nem megy más alkalmazással, csak a saját szoftverrel.
payskin Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 @Lalo: mûködhet úgy is, ahogy írod, de a minõsége drasztikusan rosszabb lesz, mintha a natív digitális cucc csurogna le a FireWire dróton.
Lalolib Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Nem akarom túlragozni a témát, de mivel szeretnék én is egy hasonló (merevlemezes) felvevõt venni, így érdekel a dolog. Ha a windows tudja külsõ merevlemezként kezelni a felvevõt, akkor egy sima importtal be lehet olvasni a videószerkesztõ alkalmazásokba. Onnantól meg csak a képzelet (no meg memória) szabhat határokat.
Byte Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 (edited) Heló! Van egy nagy problémám a Pinnacle studio 11-gyel. Miközben megcsinálok egy filmet, minden faksznival (DVD menü és egyéb csillivilli plusszal) minden rendben megy. De amikor létre akarom hozni a dvd-t, a film készítés rögtön megáll és egy fájlnak az elérési útvonalát mutatja, az egyik ideiglenes filmes mappában. Mit tudok ezzel csinálni mert már emiatt egy jó ideje nem tudok dolgozni vele. (Ha egy közvetlen filmfájlként akarom létrehozni, úgy megy a dolog. pl: avi) Kérem valaki segítsen!!! Edited December 29, 2008 by Spányik Balázs
payskin Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Amikor megáll, nem azt kérdezi meg, hogy hol hozhatja létre a DVD mappastruktúráját? Én nem értek a Studióhoz, de a múltkor muszáj voltam vele DVD-t csinálni, és így mûködött: meg kellett adnom, hol építheti fel a DVD-t, oda felépítette, onnan kiírta, volt öröm. Vagy kéne legalább egy képernyõkép a megállásról.
zubi2 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 SOS, segítsen valaki! Régóta használom a Pinnacle Studio 11-et, soha nem volt bajom vele. A régebbi gépemen 2 darab XP futott, mindkettõn fenn volt. Az új gépemen nemrég újra telepítettem az egyik XP-t, erre a gépre akartam telepíteni a Studio-t, nem sikerült. Elõször az SP2- hiányolta, de hát ezen a gépen van SP3, ami tartalmazza az SP2 fájljait. Ezután próbáltam beállítani a kompatibilitást. Azt mondta, „A Windows 98 a telepítõ által nem támogatott”. Próbáltam kompatibilitást változtatni a telepítõ minden *.exe és *.bat fájlján, (csak a Windows 95, a Windows 98/ Windows Me, az NT 4.0 és a Windows 2000 van felajánlva, az XP nem), ez nem segített. Most itt tartok…
payskin Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Könnyen lehet, hogy a 11-es valami olyat ellenõriz a rendszerben, ami az SP2-re volt jellemzõ, az SP3-ban pedig megváltozott. Ilyen esetben a program úgy érzékeli, hogy nincs fent SP2, s lévén az SP3 elõtt jelent meg, fogalma nincs arról, hogy ez úgy is lehetséges, hogy az SP3 van fent. Meg kell nézni, hogy a Pinnacle adott-e ki erre javítást, de erõs a gyanúm, hogy a "vedd meg a következõ verziót, ami már kompatibilis az SP3-mal" módszert alkalmazták inkább.
Pjotr Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 A Microsoftnak van erre egy eszköze, amellyel lehet készíteni shim-et, hogy átverje a programot. Tulajdonképpen annyit csinálna, hogy elhitetné a programmal, hogy SP2-es Windows XP-n fut.
Lalolib Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 "Meg kell nézni, hogy a Pinnacle adott-e ki erre javítást, de erõs a gyanúm, hogy a "vedd meg a következõ verziót, ami már kompatibilis az SP3-mal" módszert alkalmazták inkább." - szégyen, de sajnos ez jellemzõ a Pinnacle-ra.
payskin Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Nemcsak a Pinnacle-re, Corel, Adobe, hogy csak két nagyot mondjak. Éves ciklusban fejlesztenek és dobnak ki új verziót az adott termékből, Olcsó Szoftver kategóriában, tehát egyáltalán nem éri meg nekik a 3 évvel korábbi verzióra technikai támogatást nyújtani. Nero, Magix pont ugyanez, bár a Nerósok a kettővel korábbihoz szoktak még kiadni biztonsági javításokat. Vírusirtókat gyártó cégek pont ugyanez. Szóval rengetegen vannak, igazságtalan volna a Pinnacle-re kenni, hogy ez rá jellemző.
Recommended Posts