Karima Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Sziasztok A következő problémám merült fel: Elromlott a upc-s modemem, ezért egy vodafon-os internet modemet raktam be meg installáltam fel átmenetileg. Mivel ennek nem túl nagy a sebessége, ezért gondolom install során beállította magának, hogy a képeket éppen csak felismerhető minőségben töltse le a honlapokról. Eddig rendben is volna. De most kicserélték a modememet, és sajna a firefox nem változott vissza normális minőségű képletöltésre, és maradtak a kásás, kicsiben alig kivehető képek, ha meg esetleg nagyobb a kép (pl. 400x300-as), akkor meg nagyon pixeles. Plusz még azt is megfigyeltem, hogy ha van egy honlapon valami grafikai programmal készített főcím, akkor a betűk körül tiszta kásás a dolog. Ugyanaz az oldal Explorerrel megnyitva tökéletes. Az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne beállítani azt, hogy a Vodafonos installálás során magától beállt képtömörítés ne legyen ilyen nagy, vagy akár egyáltalán ne is legyen (persze nem arra gondolok, hogy eredeti jpg-ből tiff-et vagy raw filet csináljon a Firefox). Magyarul olyannak szeretném látni a képeket, mint eredetileg volt\kellene lennie. Előre is köszi a segitséget.
payskin Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 A tömörítést nem a Firefox csinálta, hanem a Vodafone-os netkapcsolat. Ha tehát most, hogy már nem használod a Vodafone-os netet, a Firefox mégis tömörítve hozza a képeket, akkor valószínûleg olyan oldalakat nézel, amit korábban még a Vodafone-ossal is néztél, és a Firefoxnak megvannak a letöltött, tömörített képek az átmeneti tárolójában, és onnan mutatja õket. Teendõ: Eszközök --> Beállítások --> Haladó ikon --> Hálózat fül --> Gyorsítótár --> Törlés most. Ezután meg kéne javulnia a képeknek Firefoxban is!
Karima Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Köszönöm szépen a gyors választ. így belegondolva logikus is amit mondasz, mert valóban nagyjából ugyanazokat az oldalakat néztem vodás modemmel is és az új upc-ssel is. Este ki is próbálom, mert most nem a problémás gépnél vagyok. Még egyszer köszi.
kenoo Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van, ám nem csak a firefoxszal hanem az öszes böngészővel. Én még mindig Vodafone USB-s modemet használok, de a képek tényleg baromi csúnyán, kásásan és pixelesen jelennek meg. Hogy kapcsolhatnám ki ezt a tömörítési beállítást? Ki lehet egyáltalán? És ha igen, jelentősen belassulna tőle? Előre is köszönöm a segítséget
kenoo Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Köszi, mégsem kell a segítség, találtam egy segédszoftvert a Vodafone honlapján, aminek a segítségével be lehet állítani a képinőséget. Bye!
vodás Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Kenoo: másfél éve használom a Vodafone USB modemet, nálam ilyet egyik böngészõvel sem (Firefox, IE7) "követett el", a sebessége is megfelelõ. Szélessávon 3G-t használsz? Szolgi gépen csak ez a net mûködik.
Recommended Posts