Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Új VGA, és valami visszafogja a gépet

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A konfigom:

alaplap: p4vm800 s478 agp8x ddr400/333

CPU: Celeron D Prescott 2,8ghz 533 fsb

RAM: 2db 256Mb 333Mhz es

És most vettem egy új VGA-t: Sapphire Radeon x1650 512Mb

Tehát a kérdés: Az új vga-val szinte ugyanannyi fps-em van a játékokban, mint a réginél volt (Ati 9550 128mb). Érezhetõen valami visszafogja a gépem, én a RAM-ra gyanakszok, szerintem kevés neki az a 133,3 MHz DRAM Frekvencia, mert együttesen annyin mûködik a 2 RAM-om!

Legyen szíves aki tud, segítsen!

Elõre is Köszönöm Szépen!

Posted

A konfigurációdban sem a memória, sem a processzor nem számít ütõképesnek. Kezdetnek jó lenne, ha ki tudnád cserélni a ramokat 2*512 Mb DDR-400-asra, aztán a processzort is valami értelmesebb Pentium 4-re.

Posted

Köszi a válaszod.

Tehát azt mondod hogy túl jó vga-t vettem az ósdi gépembe? Az alaplap maradhat? Nem nagyon kapni már socket 478 as Pentiumokat.

Posted

Jó kártya ez ebbe a gépbe is, mert például videólejátszáskor jól jön. ;) Viszont RAM-t, meg processzort érdemes volna venni, és valóban, S478-as Pentiumot már csak használtan kapsz.

Posted

Köszi a segítséget! Üdv.

dravaszabolcsi
Posted

Srácok az lenne a kérdésem, hogy vettem egy x1650 es vga-t (agp)és a dobozra az volt írva, hogy 350-es táptól, de nekem csak 300as tápom van és úgy veszem észre, hogy a gépem nem pörög jobban tőle. (Ez alatt azt értem, hogy az új játékok futnak, de a régiek nem futnak tőle jobban, csak 1 nagyon picivel (de ténleg nagyon kicsivel). Pl.:a cod 2 ben nem bírja a dx9 en 30-35 fps-em van csak, és ez nem tudom, hogy mitől van. De lehet az a gáz, hogy az órajel gyárilag 99%-al meg van húzva (az EVEREST Ultimate Edition ezt írja). SEGÍTSETEK légy szíves!

A konfigom: Alaplap: AsrockK7S41GX Ram:1024MB Proci:AMD Sempron 3000+ videókari:Radeon X1650 512 MB

Légy szíves írj rendesen! Üdv.:Gereby

És legközelebb egy kérdést csak egy helyen tegyél fel! <Pjotr>

Posted

Szerintem a gond a processzorral van, egyszerûen nem tud több fps-t kihozni a kártyából (ugyebár nem is Athlon64, hanem "csak" Sempron). Bár szerintem cod2-ben DX9-ben az a 30-35 fps a te gépeddel egész korrekt, az én gépem átlagban szerintem olyan 45 körül teljesít (de van amikor több, van amikor jobban leesik).

Posted

Itt processzor limitől van szó, nagyon kevés az a 3000+-os Sempron. ;) Azt az 1 Gb RAM-ot is meg lehetne duplázni. (Teljesítmény szempontjából mellékes, de milyen tápod van? Ha valamilyen márkátlan, akkor később bajod lehet belőle.)

dravaszabolcsi
Posted

Köszi a segítséget. csak az a gond, hogy most nem fér be a kölcségvetésbe 1 új alaplap, procival meg PCI-Expresses karival. :(:(:(:( Még egy kérdés: az nem lehet a gond, hogy az órajel gyárilag a duplájára van húzva?

Posted

Az, hogy az Everest azt írja, hogy a duplájára van húzva, még nem jelenti azt, hogy ez így is van. Csak egy elírás.

• 1 year later...
Posted (edited)

Sziasztok! Tegnap vettem a gépembe egy MSI RX 3870 T2D kártyát. Előzőleg az alaplapi integráltat használtam. Beraktam a karit, feltettem a ati catalyst control center 9.3 at minden Működik csak egyszerűen vibrál a kép. Hiába veszem fel a MHz-et akkor is, és eddig max 75 MHz volt 1280x1024 be a maximális hertz amire lehetett állítani most valami 190 re is fellehet tenni de ugyan olyan pl 160 MHz-n is mint 60 MHz-n a kép. Ellenben a játékok nagyon szépen futnak vele. Csak windowsban ez a vibrálás kicsinálja a szemem.

config: LC-Power 550w táp, amd 6000+ proci, Asus M3N78-EM alaplap, 2x2gb 800mhz kingston ram, és most ez a videókártya.

Segítségetelőre is köszi.

Edited by crusader66
Posted

Talán lehet elsõre furán hangzik, de próbáld meg kiegészítõ (PCI-e) tápcsatlakozó nélkül.

Posted
OFF: A monitorok esetében simán csak Hertz-ről beszélünk, nem MHz-ről.
Posted

Telepítsd újra a rendszert! Alapvető hardverelemet "cseréltél", örülj neki, hogy feláll egyáltalán a rendszer. Ugye az alaplapi VGA le van tiltva a BIOS-ban?

Posted

Egy VGA csere nem számít jelentős módosításnak. Ennyit bármelyik Windows változat képes elviselni. Az alaplapi IGP automatikusan deaktiválódik ahogy új videó kártyát érzékel a PCI-E slot-ban, a legtöbb BIOS-ban semmilyen beállítás nincs is erre.

Viszont az Asus M3N78-EM támogatja a Hybrid SLI-t ami csak bizonyos újabb Nvidia chipset -es kártyákkal működik, egy könnyen ahhoz vezethet, hogy e-miatt nem tiltódik le automatikusan az alaplapi IGP.

Azt is el tudom képzelni, ha az alaplapi VGA driver-t nem törölte le, akkor az bekavarhat. Ha ez így van, akkor valóban a Windows újratelepítés lehet a következő lepés.

Posted
Azt is el tudom képzelni, ha az alaplapi VGA driver-t nem törölte le, akkor az bekavarhat. Ha ez így van, akkor valóban a Windows újratelepítés lehet a következõ lepés.

Pontosan emiatt mondtam, csak meg akartam úszni egy kérdéskört. :P

Posted

Az újratelepítést én mindig, a végére tartogatom. :hááát:

Nem minden esetben szerencsés, rakétákkal lövöldözni egy légyre. ;)

Posted

Ha értesz hozzá. Ha nem, akkor mindenképp rámegy x órád. Ha nem szedte le az elõzõ drivert, akkor pedig nem ért hozzá. :upsz:

Posted

Nos, igen a hibrid sli miatt csak olyan opció van a biosban, hogy melyik legyen az elsődleges vga vezérlő. Ott a pci expressre tettem. Alaplapi cdről ezeket telepítette fel automatikusan:

amd cool'n quiet,

nvidia nforce chipset driver,

realtek audio driver,

nvidia hdmi driver.

És újratelepítettem az xp-t ma, már úgyis érett, fent említett drivereket megint automatikusan telepítette a gép miután inditottam az asus cd-t. Eztán felnyomattam a ati catalyst et 9.3-asat.

Úgy vibrál a kép, minhta alacson hertzen menne. Nem látványos csak aki máshoz szokott nagyon zavaró. És ha felveszem 85 hertzre akkor is ugyan olyan, mintha nem csináltam volna semit.

Még a tápkábelt nem huztam ki belőle de még úgy is megpróbálom.

Posted

Az nvidia HDMI-t fölösleges volt telepíteni, mert annak az alaplapi IGP-hez van köze. A következõ Windows telepítésnél ne az "All In One" módszerrel telepítési módszerrel rakd fel az alaplapi driver-eket, hanem szelektív módon, az nvidia HDMI kihagyásával. :)

Egyébként hybrid SLI-s alaplapnál kell lenni olyan beállításnak, ahol le tudod tiltani az alaplapi IGP-t.

szerk.:

Úgy tûnik még se. :nem:>Link<

Tehát automatikusan kell, hogy történjen az IGP kikapcsolódása.

A Hybrid SLI-t sem lehet véglegesen kikapcsolni, csak auto és always enable üzemmód van, de ATI kártyáknál ennek biztos nincs jelentõsége.

Szóval a további tippjeim:

1. PCI-E tápcsatlakozó ideglenes mellõzése.

2. Kipróbálás egy másik monitorral

3. Rendszer újratelepítés (ezúttal Nvidia HDMI driver nélkül)

4. Alaplapi BIOS frissítés

5. Szerviz

Posted

Ollé :) Na most jó... nem azon a hertz frekvencián ment mint amire beállítottam. Hiába állítottam be 85-re maradt 60on. De hogy mitől még mindig nem tudom. Ati catalyst szoftverével még a felbontást se állította át.... 800*600 ra még betette onnan nem tudtam visszaállítani sehova csak a windows-os beállításoknál. Aztán ott még a hertzet is állítottam és utána jó lett. Mondjuk lefagyott újraindult egy napon töltött mire behozta win üdvözlő képernyőjét, de most jó.

Ja és mikor lehúztam a tápkábelt vga-ról akkor mikor indítottam gépet egyből csipogott és pirosan villogva irta hogy dugjam rá :D

Köszi mindenkinek, remélem azért nem instabil a gépezet.