Cujoka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sziasztok! A konfigom: alaplap: p4vm800 s478 agp8x ddr400/333 CPU: Celeron D Prescott 2,8ghz 533 fsb RAM: 2db 256Mb 333Mhz es És most vettem egy új VGA-t: Sapphire Radeon x1650 512Mb Tehát a kérdés: Az új vga-val szinte ugyanannyi fps-em van a játékokban, mint a réginél volt (Ati 9550 128mb). Érezhetõen valami visszafogja a gépem, én a RAM-ra gyanakszok, szerintem kevés neki az a 133,3 MHz DRAM Frekvencia, mert együttesen annyin mûködik a 2 RAM-om! Legyen szíves aki tud, segítsen! Elõre is Köszönöm Szépen!
Pjotr Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 A konfigurációdban sem a memória, sem a processzor nem számít ütõképesnek. Kezdetnek jó lenne, ha ki tudnád cserélni a ramokat 2*512 Mb DDR-400-asra, aztán a processzort is valami értelmesebb Pentium 4-re.
Cujoka Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Köszi a válaszod. Tehát azt mondod hogy túl jó vga-t vettem az ósdi gépembe? Az alaplap maradhat? Nem nagyon kapni már socket 478 as Pentiumokat.
Pjotr Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Jó kártya ez ebbe a gépbe is, mert például videólejátszáskor jól jön. Viszont RAM-t, meg processzort érdemes volna venni, és valóban, S478-as Pentiumot már csak használtan kapsz.
dravaszabolcsi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Srácok az lenne a kérdésem, hogy vettem egy x1650 es vga-t (agp)és a dobozra az volt írva, hogy 350-es táptól, de nekem csak 300as tápom van és úgy veszem észre, hogy a gépem nem pörög jobban tőle. (Ez alatt azt értem, hogy az új játékok futnak, de a régiek nem futnak tőle jobban, csak 1 nagyon picivel (de ténleg nagyon kicsivel). Pl.:a cod 2 ben nem bírja a dx9 en 30-35 fps-em van csak, és ez nem tudom, hogy mitől van. De lehet az a gáz, hogy az órajel gyárilag 99%-al meg van húzva (az EVEREST Ultimate Edition ezt írja). SEGÍTSETEK légy szíves! A konfigom: Alaplap: AsrockK7S41GX Ram:1024MB Proci:AMD Sempron 3000+ videókari:Radeon X1650 512 MB Légy szíves írj rendesen! Üdv.:Gereby És legközelebb egy kérdést csak egy helyen tegyél fel! <Pjotr>
Dave891 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Szerintem a gond a processzorral van, egyszerûen nem tud több fps-t kihozni a kártyából (ugyebár nem is Athlon64, hanem "csak" Sempron). Bár szerintem cod2-ben DX9-ben az a 30-35 fps a te gépeddel egész korrekt, az én gépem átlagban szerintem olyan 45 körül teljesít (de van amikor több, van amikor jobban leesik).
Pjotr Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Itt processzor limitől van szó, nagyon kevés az a 3000+-os Sempron. Azt az 1 Gb RAM-ot is meg lehetne duplázni. (Teljesítmény szempontjából mellékes, de milyen tápod van? Ha valamilyen márkátlan, akkor később bajod lehet belőle.)
dravaszabolcsi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Köszi a segítséget. csak az a gond, hogy most nem fér be a kölcségvetésbe 1 új alaplap, procival meg PCI-Expresses karival. Még egy kérdés: az nem lehet a gond, hogy az órajel gyárilag a duplájára van húzva?
Pjotr Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Az, hogy az Everest azt írja, hogy a duplájára van húzva, még nem jelenti azt, hogy ez így is van. Csak egy elírás.
crusader66 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 (edited) Sziasztok! Tegnap vettem a gépembe egy MSI RX 3870 T2D kártyát. Előzőleg az alaplapi integráltat használtam. Beraktam a karit, feltettem a ati catalyst control center 9.3 at minden Működik csak egyszerűen vibrál a kép. Hiába veszem fel a MHz-et akkor is, és eddig max 75 MHz volt 1280x1024 be a maximális hertz amire lehetett állítani most valami 190 re is fellehet tenni de ugyan olyan pl 160 MHz-n is mint 60 MHz-n a kép. Ellenben a játékok nagyon szépen futnak vele. Csak windowsban ez a vibrálás kicsinálja a szemem. config: LC-Power 550w táp, amd 6000+ proci, Asus M3N78-EM alaplap, 2x2gb 800mhz kingston ram, és most ez a videókártya. Segítségetelőre is köszi. Edited March 28, 2009 by crusader66
Csaba_# Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Talán lehet elsõre furán hangzik, de próbáld meg kiegészítõ (PCI-e) tápcsatlakozó nélkül.
arpsoft Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 OFF: A monitorok esetében simán csak Hertz-ről beszélünk, nem MHz-ről.
KGigi Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Telepítsd újra a rendszert! Alapvető hardverelemet "cseréltél", örülj neki, hogy feláll egyáltalán a rendszer. Ugye az alaplapi VGA le van tiltva a BIOS-ban?
Csaba_# Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Egy VGA csere nem számít jelentős módosításnak. Ennyit bármelyik Windows változat képes elviselni. Az alaplapi IGP automatikusan deaktiválódik ahogy új videó kártyát érzékel a PCI-E slot-ban, a legtöbb BIOS-ban semmilyen beállítás nincs is erre. Viszont az Asus M3N78-EM támogatja a Hybrid SLI-t ami csak bizonyos újabb Nvidia chipset -es kártyákkal működik, egy könnyen ahhoz vezethet, hogy e-miatt nem tiltódik le automatikusan az alaplapi IGP. Azt is el tudom képzelni, ha az alaplapi VGA driver-t nem törölte le, akkor az bekavarhat. Ha ez így van, akkor valóban a Windows újratelepítés lehet a következő lepés.
KGigi Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Azt is el tudom képzelni, ha az alaplapi VGA driver-t nem törölte le, akkor az bekavarhat. Ha ez így van, akkor valóban a Windows újratelepítés lehet a következõ lepés. Pontosan emiatt mondtam, csak meg akartam úszni egy kérdéskört.
Csaba_# Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Az újratelepítést én mindig, a végére tartogatom. Nem minden esetben szerencsés, rakétákkal lövöldözni egy légyre.
KGigi Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ha értesz hozzá. Ha nem, akkor mindenképp rámegy x órád. Ha nem szedte le az elõzõ drivert, akkor pedig nem ért hozzá.
crusader66 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Nos, igen a hibrid sli miatt csak olyan opció van a biosban, hogy melyik legyen az elsődleges vga vezérlő. Ott a pci expressre tettem. Alaplapi cdről ezeket telepítette fel automatikusan: amd cool'n quiet, nvidia nforce chipset driver, realtek audio driver, nvidia hdmi driver. És újratelepítettem az xp-t ma, már úgyis érett, fent említett drivereket megint automatikusan telepítette a gép miután inditottam az asus cd-t. Eztán felnyomattam a ati catalyst et 9.3-asat. Úgy vibrál a kép, minhta alacson hertzen menne. Nem látványos csak aki máshoz szokott nagyon zavaró. És ha felveszem 85 hertzre akkor is ugyan olyan, mintha nem csináltam volna semit. Még a tápkábelt nem huztam ki belőle de még úgy is megpróbálom.
Csaba_# Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Az nvidia HDMI-t fölösleges volt telepíteni, mert annak az alaplapi IGP-hez van köze. A következõ Windows telepítésnél ne az "All In One" módszerrel telepítési módszerrel rakd fel az alaplapi driver-eket, hanem szelektív módon, az nvidia HDMI kihagyásával. Egyébként hybrid SLI-s alaplapnál kell lenni olyan beállításnak, ahol le tudod tiltani az alaplapi IGP-t. szerk.: Úgy tûnik még se. >Link< Tehát automatikusan kell, hogy történjen az IGP kikapcsolódása. A Hybrid SLI-t sem lehet véglegesen kikapcsolni, csak auto és always enable üzemmód van, de ATI kártyáknál ennek biztos nincs jelentõsége. Szóval a további tippjeim: 1. PCI-E tápcsatlakozó ideglenes mellõzése. 2. Kipróbálás egy másik monitorral 3. Rendszer újratelepítés (ezúttal Nvidia HDMI driver nélkül) 4. Alaplapi BIOS frissítés 5. Szerviz
crusader66 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ollé Na most jó... nem azon a hertz frekvencián ment mint amire beállítottam. Hiába állítottam be 85-re maradt 60on. De hogy mitől még mindig nem tudom. Ati catalyst szoftverével még a felbontást se állította át.... 800*600 ra még betette onnan nem tudtam visszaállítani sehova csak a windows-os beállításoknál. Aztán ott még a hertzet is állítottam és utána jó lett. Mondjuk lefagyott újraindult egy napon töltött mire behozta win üdvözlő képernyőjét, de most jó. Ja és mikor lehúztam a tápkábelt vga-ról akkor mikor indítottam gépet egyből csipogott és pirosan villogva irta hogy dugjam rá Köszi mindenkinek, remélem azért nem instabil a gépezet.
Recommended Posts