Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP PSC 1315

Recommended Posts

Posted

Hello! Egy HP PSC 1315 típusú nyomtatóm van (három az egyben). Próbáltam szkennelni (HP Irányító > Kép beolvasása), de ezt írja ki:

IPB kép

Szerintem minden jól be van dugva, mi lehet a probléma? :pislog:

Elõre is köszi a segítséget! ;)

Posted

Önmagában, ha csak egy lapot akarsz másolni, azt megtudod csinálni?

Posted

Fénymásolni tudok, csak szkennelni nem :pislog:

Driver hiba lehet? Bár már több éve megvan, és eddig semmi ilyen jellegû hiba nem volt, és semmit nem frissítettem rajta.

Posted

Tehát beolvasni tudsz, de szkennerrõl nyomtatni már nem?

Posted

Az USB-k rendben vannak? (alaplapi driver) USB1-es kapcsolatnál jellemzõ ez a hiba. Ha nagy sebességû USB2-re van csatlakoztatva, akkor annak az átviteli hibája, azért kérdeztem a driverére.

Posted

"Tehát beolvasni tudsz, de szkennerrõl nyomtatni már nem?"

Na szóval van egy ilyen nyomtatóm:

IPB kép

Fénymásoló, nyomtató és szkenner egyben. Nyomtatni és fénymásolni tudok, de szkennelni egyáltalán nem :nem:

"Az USB-k rendben vannak? (alaplapi driver) USB1-es kapcsolatnál jellemzõ ez a hiba. Ha nagy sebességû USB2-re van csatlakoztatva, akkor annak az átviteli hibája, azért kérdeztem a driverére."

Ez így nem sokat mond :pislog: Az alaplapi drivert probáljam meg frissíteni?

Így csinálom a szkennelést, hátha ez segít:

IPB kép

Utána jön be az 1. hsz látott kép, hogy Hiba lépett fel..

Még egy érdekes dolgot észrevettem, amikor a Szoftver frissítése gombra kattintottam. Ezt adta ki:

IPB kép

Régebben töröltem egy-két HP-s filet, mert volt már egyszer egy nagyon zavaró dolog, amit már írtam itt a fórumon a HP PSC 1315 (all-in-one) - Konfigurálás topikban. Lehet, hogy ez vagy ez is közrejátszik a mostani szkenner hibában? :pislog:

Posted

Most már emlékszem honnan volt ismerős ez az üzenet!

Amikor kétoldalas nyomtatást akartam indítani állandóan ehhez hasonló hibaüzenettel állt meg a nyomtatás, mert a Beállítások>Funkciók fülön >Kétoldalas nyomtatás >Autómatikus kocka ki volt pipálva, no most ha így próbálkoztam nyomtatni állandóan ezt a vagy ehhez hasonló hibát írta ki.

Mire rájöttem, hogy az Autómatikus elől a pipát el kell venni.

Bár nem biztos, hogy neked ez lesz a bajod.

• 1 month later...
Posted

Köszi a választ, de nem hiszem, hogy nekem ez lenne a probléma.

:nyíl: Azóta sem tudok a HP irányítóból szkennelni, de a Sajátgép > Képolvasók és fényképezőgépek > hp psc 1310 series elérési útvonalon a Microsoft képolvasó és fényképezőgép varázslóval tudok már szkennelni. :)

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Nekem is HP PSC 1315-ös nyomtatóm van, ami kezdetben úgy működött, ahogy írva van (Windows XP Prof Sp2 alatt). Azután egyszercsak nem indult a HP Indítópult-ja. Mi történt nem tudom. Azóta többszöri rendszertelepítésen túl vagyok, de a probléma megmaradt. Legutóbbi telepítésnél (Sp3-mal integrált telepítő CD-ről) ismét elindult - egyszer. Mire felraktam az alap programokat már nem működött. Ezeket telepítettem: tűzfal, vírusírtó, Opera, Office 2003, audiolejátszó....- megjegyzem ezek olyan programok, amik már akkor is futottak, amikor még hibátlan volt a nyomtató). A nyomtató újratelepítése nem változtat a dolgon. A funkcókat nagyjából el tudom érni a program többi részéből (nyomtatni, szkennelni, fénymásolni tudok), de mindent csak alapbeállításokkal - azokon nem tudok változtatni. (A szkennelés alapbeállítása pl. kifejezetten alacsony minőségű). Ez így elég kevés információ lehet a problémamegoldáshoz, de még egy dolgot észrevettem: A HP Indítópult igenis elindul. A Feladatkezelő mutatja, hogy a Hpqdirec.exe nevű alkalmazás fut és fel is használ 18 MB memóriát, csak ebből semmi sem jelenik meg a képernyőn. Ha valakinek van valami ötlete segítsen. Előre is köszönöm.

Ui.: Nem tudom, de remélem jó helyen írtam a problémámról.

Posted

Nem vagy egyedül, a HP Direktori nálam sem indul, és így van ezzel még jónéhány ismerõsöm is. Valószínû valamelyik XP frissítés február környékén vágta haza a programot. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, ha a HP foglalkozna a szoftveres hibajavításokkal, de mint tudjuk a HP nem csak ezzel nem törõdik. :dühös:

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Nekem is psc 1315 õs készülékem van és nekem is ilyen gondom volt hogy nem indult el a "HP irányitó"

nagyon egyszerû a dolog mert csak IE7 (Internet Explorer 7)kell uninstallálni

vagy letõlti hp.com rol 1 javittó patch -et(CIT207355-HPCOM-PATCH-v8.exe) nálam az ikonok nem müködtek a programban....

Üdv Mindenkinek

Meddu :)