Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Plakát képekbõl...

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Még nem tudom, hogy hogyan tudom leírni, hogy mit szeretnék, de megpróbálom.

Láttam olyan képeket, melyek sok kis fotóból állnak össze, és így adnak ki egy teljesen új képet.

Gondolom úgy csinálják, hogy kiválasztanak egy célképet. Aztán a (feltételezem, hogy egy létező) programnak odadobank még 100at, és ezekből ő szinárnyalat, és forma alapján szépen összerendezi az új fotót.

Olyan fotómozaik féle. Néha, utcán is látni ilyen plakátokat, hirdetéseket...

Remélem tud valaki segíteni.

Köszi szépen.

Posted

Jogos kérdés, erre én is kíváncsi lennék. Szerintem az is benne lehet a dologban, hogy az újonnan kapott képet egyszerûen rárakják a kis képek halmazára valamilyen szintû átlátrszósággal, és így az nagy kép tónusai megmaradnak, hatnak a kiképekre és látszódnak a kisképek is. Bár szerintem biztos nem így mûködik ez. Egyenként meg lirakosgatni a tónusokat és így visszadnai egy arcképet teljesen élethûen. Lehetetlen lenne szerintem.

Úgyhogy várjuk a válaszokat! Elõre is köszi

Posted

Nem, erre van egy spec program, csak én nem tudom a nevét. Ha Giraffe erre téved, majd megmondja.

Posted

Olyannyira "fotómozaik féle", hogy az. 8) Számtalan olyan program létezik, amelyikkel ilyeneket lehet létrehozni. Sõt, ma már vannak online megoldások is, mint például a Big Huge Labs vagy az Adelaider féle, bár ez utóbbi nekem mindig azt mondja, hogy túl nagy a kép.

A legnagyobb probléma nem is abból szokott lenni, hogyan csinálják meg a programot (egy adott képdarab átlagszínét nem olyan bonyolult meghatározni), hanem hogy honnan lehet sok ezernyi kis képet összeszedni, vagy melyik programhoz adnak sok-sok mozaikdarabot, ugyanis ezek nélkül nem igazán megy a dolog. Ugyanis baromi unalmas az a kép, amelyiken több tucatszor ismétlõdik ugyanaz a kis képecske.

Az egyik klasszikus fotómozaik, az a poszter volt, amelyiken Yoda üldögélt, és amelyiknek mozaikdarabkái mindegyike a Star Warsból volt. Ma már sokkal könnyebb ilyeneket csinálni, ugyanis van olyan program, amelyik egy AVI-ból ki tudja szedni minden n-edik képet, és azt használja mozaikdarabkáknak.

Mintaként egy 1,5 gigapixeles fotómozaik.