Atys Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Sziasztok! Van a munkahelyemen egy elég nagy hálózat, azon belül Win98-as és XP-s gépek. Az a problémám, hogy újra kellett tenni az egyik gépen a Win98SE-t és nem tudom beindítani a netet. A hálózati kártyát elvileg jónak mondja. A hálózatot egy router+switchek osztják szét. Az az érdekes, hogy egy mellette lévõ gépen minden simán ment. (Bár ott a win98 alapból felismerte a hálókártyát, ezt meg telepíteni kellett.) Az újratelepítés elõtt ment a net is. IP cím automatikus. Mit tudok csinálni?
TheSaurus Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Próbáld több(féle) kártyával, több slotban is. Ha még nem tetted volna.
Atys Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 OK. Csak az a furcsa, hogy eddig ment, csak egy sima újratelepítés volt. De mindenképpen kipróbálom amit mondtál.
Atys Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Hali! Kellene még segítség, mert nem megy másik slotban sem, másik hálókártyával sem. Hálókábel jó. Minden adat beállítása automatikus. Mit nézzek még?
TheSaurus Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Van a kártyán forgalomjelzõ LED? Ha van, csinál valamit? Kívülrõl meg lehet pingelni (mármint a gépet)? A winipcfg mit ír ki? Ugyanazt a hálókártyát kellett most telepíteni, amit anno magától felismert? A telepítés közben nem volt semmi gubanc? Lehet, hogy megint újra kellene tenned. Vagy ha több teljesen egyforma konfig van, átghostolhatod a rendszerpartíciót erre a renitens gépre.
Atys Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Szóval: van a kártyán led, dolgozik is, pingelni nem lehet, igen ezzel a kártyával ment a hálózat, bár akkor nem én telepítettem. Ha más nem lesz akkor újratelepítem, hátha... Sajna nincs több egyforma konfig. Köszi a tippeket!
Recommended Posts