Dávid Csaba Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Üdv! Kipróbáltam a fent nevezett programot, de valahogy nem tudok vele kibékülni. Elõször is, honnan tudja, hogy én a videó mely részébõl akarok avatart készíteni? Fogja magát és egy általa tetszõlegesen kiválasztott részen rögzíti a képet, oszt csókolom. Onnan se jobbra se balra. Az elõnézet csíkok halmaza... Felnéztem a termék honlapján található fórumra, tele van "HELP!" hozzászólásokkal. Szóval, nem csak nekem sikerült belefutnom dolgokba. Ezért egy lyukas garast nem fizetnék. A lényeg: mire is jó ez a program? Hogyan tudnám eredményesen használni?
Halasi Miklós Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Én használtam ezt a programot és max kompatibilitási problémáim voltak vele, tehát némely fájlokat nem szerette megnyitni. Az avatarterületet saját magad választod ki, és arányosan összenyomja. Tök egyértelmûnek tûnt a kezelése.
Dávid Csaba Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Azt értem, hogy én választom ki, a képkockák mely részét mentse ki avatarként, ahogy azt is, hogy mennyi idõt öleljen ez fel. Azzal nem vagyok kibékülve, hogy miért az adott film egy tetszõleges részénél merevíti ki a képet, amin aztán állítsám be az avatar méretét. És ha nem ott van az a rész, amit én szeretnék kimenteni? Az elõnézettel meg kezdhetek amit akarok, mert semmire nem jó. Többféle videófájlt is betöltöttem vele, mind csíkos, kizárt, hogy azon kiigazodjak. Biztos én vagyok a lama, de már két napja szenvedek vele eredménytelenül.
Halasi Miklós Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Be tudod a kép alatt állítani a kezdõ és végpontot is, a program mindössze egy részletet ragad ki. Bármit állíthatsz.
Dávid Csaba Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Kedves Miklós, akkor konkrétabban, hogy könnyebben segíthess: Betöltöttem egy 3 perces videófájlt, amin a kisfiam csetlik-botlik. A program cirka a közepéből kiragadott egy képet, azt bemerevítette, erre pedig rárakta azt a kis beállítható keretet, amit húzhatok fel-le, jobbra-balra, nagyíthatom és kicsinyíthetem. Ez szabályozza ugyebár azt, hogy mekkora legyen a kimentett kép... stb. Alatta ott az idővonal, amin csak azt tudom belőni, hogy mettől meddig mentse az avatárt a program, de a filmbe magába belenézni nem tudok. Jó lenne ugyanis ellenőrizni, hogy a beállított keret tényleg jó helyen van-e és végig megfelelő helyen is lesz-e (nem marad ki a gyerek feje valahol). Vakon beállítom, hogy kb. a kép közepéből kiindulva az egésznek az harmadát fogja be ez a keret. Tennem kell ezt úgy, hogy egyetlen képet látok az egész filmből, ami a legkisebb eséllyel az a képkocka, ahol jól beállíthatom a méretét, helyzetét. Azt már nem is említem, hogy fogalmam sincs, mennyi időt állítsak be, hogy a végeredmény jó legyen... Ugyanis, ha ezután kérek egy előnézetet, az félig csíkos, félig fekete képet ad, semmit nem lehet belőle kivenni, ráadásul meglehetősen kicsi. Ergo: kimerevített képen, beletekerés nélkül, kicsi és rossz minőségű előnézettel hozzak össze egy szép avatárt. Tényleg full lama vagyok, de komolyan elmondhatnád, hogy Neked hogyan sikerült... Nekem ugyanis egyáltalán nem tűnik egyszerűnek. Viszont szeretnék egy szép "családi" avatárt.
Halasi Miklós Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Két dolog: - a belenézést meg tudod tenni a kezdõ vagy végcsúszka állítgatásával. - a csíkos végeredményt okozhatja kodek, de hogy mi kell neki, ki kell tapasztalni (ffdshow vagy a valódi kodek, pl. DivX). Nekem WMV fájlokon akadt ki, ahhoz nincs sajnos alternatív kodek.
zlatan921 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Hello! Mikor a start gombot megnyomom(azt a zöld nyilat) mindig kiírja ezt, és aztán kilép a program. Mi lehet a gond?
zlatan921 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Igen, már egyszer feltelepítettem újra, de ugyanez a helyzet.
Lalolib Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Mivel a beolvasott fájl videó, úgy lehet, hogy akad egy kodek-pakk csomaggal.
fityusz Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Esetleg próbáld meg az AVI to GIF Convertert.Igaz,kissé tekervényesebb,de az eredmény tuti.Virtualdubbal tudod croppingolni,vágni a videódat,mentsd el tömörítetlen avi-nak,a többi beállítást el tudod végezni az AVI ti GIF-el. Csak példának:
zlatan921 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Hát a VirtualDub-ot már próbáltam használni, de sehogyse sikerült kivágni azt a részt amit szerettem volna Ezért akartam áttérni a Video Avatarra.
zlatan921 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Na most egy másik videoval már mûködik, érdekes...
Recommended Posts