Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Video Avatar

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Kipróbáltam a fent nevezett programot, de valahogy nem tudok vele kibékülni.

Elõször is, honnan tudja, hogy én a videó mely részébõl akarok avatart készíteni? Fogja magát és egy általa tetszõlegesen kiválasztott részen rögzíti a képet, oszt csókolom. Onnan se jobbra se balra. Az elõnézet csíkok halmaza... Felnéztem a termék honlapján található fórumra, tele van "HELP!" hozzászólásokkal. Szóval, nem csak nekem sikerült belefutnom dolgokba.

Ezért egy lyukas garast nem fizetnék. :mérges:

A lényeg: mire is jó ez a program? Hogyan tudnám eredményesen használni?

Halasi Miklós
Posted
Én használtam ezt a programot és max kompatibilitási problémáim voltak vele, tehát némely fájlokat nem szerette megnyitni. Az avatarterületet saját magad választod ki, és arányosan összenyomja. Tök egyértelmûnek tûnt a kezelése. :hááát:
Posted

Azt értem, hogy én választom ki, a képkockák mely részét mentse ki avatarként, ahogy azt is, hogy mennyi idõt öleljen ez fel. Azzal nem vagyok kibékülve, hogy miért az adott film egy tetszõleges részénél merevíti ki a képet, amin aztán állítsám be az avatar méretét. És ha nem ott van az a rész, amit én szeretnék kimenteni? Az elõnézettel meg kezdhetek amit akarok, mert semmire nem jó. Többféle videófájlt is betöltöttem vele, mind csíkos, kizárt, hogy azon kiigazodjak. Biztos én vagyok a lama, de már két napja szenvedek vele eredménytelenül.

Halasi Miklós
Posted

Be tudod a kép alatt állítani a kezdõ és végpontot is, a program mindössze egy részletet ragad ki. Bármit állíthatsz.

Posted

Kedves Miklós, akkor konkrétabban, hogy könnyebben segíthess:

Betöltöttem egy 3 perces videófájlt, amin a kisfiam csetlik-botlik. A program cirka a közepéből kiragadott egy képet, azt bemerevítette, erre pedig rárakta azt a kis beállítható keretet, amit húzhatok fel-le, jobbra-balra, nagyíthatom és kicsinyíthetem. Ez szabályozza ugyebár azt, hogy mekkora legyen a kimentett kép... stb.

Alatta ott az idővonal, amin csak azt tudom belőni, hogy mettől meddig mentse az avatárt a program, de a filmbe magába belenézni nem tudok. Jó lenne ugyanis ellenőrizni, hogy a beállított keret tényleg jó helyen van-e és végig megfelelő helyen is lesz-e (nem marad ki a gyerek feje valahol).

Vakon beállítom, hogy kb. a kép közepéből kiindulva az egésznek az harmadát fogja be ez a keret. Tennem kell ezt úgy, hogy egyetlen képet látok az egész filmből, ami a legkisebb eséllyel az a képkocka, ahol jól beállíthatom a méretét, helyzetét. Azt már nem is említem, hogy fogalmam sincs, mennyi időt állítsak be, hogy a végeredmény jó legyen... Ugyanis, ha ezután kérek egy előnézetet, az félig csíkos, félig fekete képet ad, semmit nem lehet belőle kivenni, ráadásul meglehetősen kicsi.

Ergo: kimerevített képen, beletekerés nélkül, kicsi és rossz minőségű előnézettel hozzak össze egy szép avatárt. :S

Tényleg full lama vagyok, de komolyan elmondhatnád, hogy Neked hogyan sikerült... Nekem ugyanis egyáltalán nem tűnik egyszerűnek. Viszont szeretnék egy szép "családi" avatárt.

Halasi Miklós
Posted

Két dolog:

- a belenézést meg tudod tenni a kezdõ vagy végcsúszka állítgatásával.

- a csíkos végeredményt okozhatja kodek, de hogy mi kell neki, ki kell tapasztalni (ffdshow vagy a valódi kodek, pl. DivX). Nekem WMV fájlokon akadt ki, ahhoz nincs sajnos alternatív kodek.

• 10 months later...
Posted

Hello!

Mikor a start gombot megnyomom(azt a zöld nyilat) mindig kiírja ezt, és aztán kilép a program.

Mi lehet a gond?

Posted

Próbáltad újratelepíteni a programot?

Posted

Igen, már egyszer feltelepítettem újra, de ugyanez a helyzet.

Posted

Mivel a beolvasott fájl videó, úgy lehet, hogy akad egy kodek-pakk csomaggal.

Posted

Nem tettem fel semmilyen kodek-pakkot...

Posted

Esetleg próbáld meg az AVI to GIF Convertert.Igaz,kissé tekervényesebb,de az eredmény tuti.Virtualdubbal tudod croppingolni,vágni a videódat,mentsd el tömörítetlen avi-nak,a többi beállítást el tudod végezni az AVI ti GIF-el. Csak példának: IPB kép

Posted

Hát a VirtualDub-ot már próbáltam használni, de sehogyse sikerült kivágni azt a részt amit szerettem volna :upsz:

Ezért akartam áttérni a Video Avatarra.

Posted

Na most egy másik videoval már mûködik, érdekes...